Termékeink

A homeopátiáról

Hogyan alkalmazzuk a homeopátiás készítményeket?

A homeopátiás golyócskákat a nyelv alatt kell elszopogatni. Csecsemőknek ill. bizonyos esetekben kevés vízben feloldva fecskendőből csepegtetve vagy műanyag kanállal (fém kerülendő!)  lassan adagolva is adhatjuk, Ha lenyelik, az sem baj. A homeopátiás gyógyszerekek szedésével egyidejűleg ne használjunk kámforos, mentolos kenocsöket, bedörzsöloszereket és lehetőleg ne igyunk kávét, teát, aromás italokat ! Általában a bevétel előtt és után fél órával ne együnk, igyunk, dohányozzunk, mentolos fogkrémmel ne mossunk fogat, használjunk homeopátiás fogkrémet ,  és ne rágózzunk !
Hogyan tároljuk a homeopátiás gyógyszereket ?
A gyógyszereket nem szabad fűszerek, kávé, tea, aromás, illatos anyagok mellett, nagy feszültségű elektromos eszközök ( rádiótelefon, mikrosütő, számítógép, TV, video) egy méteres körzetében, valamint sugárzo hő ( napsütés, infra lámpa, kályha ), illetve egyéb elektromos-, ultraibolya- és mágneses sugárzást kibocsátó  tárgyak hatásának kitéve tárolni. Legcélszerűbb egy szekrényben vagy egy dobozban, gondosan rendben rakva tárolni a készítményeket.

A potenciákról

A készítmény nevében szereplő betű és számjelzés kizárólag a homeopátiás készítmény sajátja. Megmutatja, hogy a készítmény milyen hatáserosségű és jellemzi az előállítás során alkalmazott technológiai folyamatot is.

Leggyakrabban a tízes D, és a százas C potenciákat használjuk. A hatás erőssége a számsor növekedésével nő, az anyagmennyiség csökken .  C12 felett "nincs benne" anyag, azaz nem mutatható ki műszerekkel sem.

- Az alacsony (D2-D6, C5-C9) és a közepes (D12, C12-C15) potenciák a testi, fizikai tüneteket gyógyítják.

- A magas (D30-D200 C30-C 10 000, LM1-LM30, Q1-Q30) potenciák a teljes szervezetre hatnak, beleértve a lelki és érzelmi hatásokat is. Ezek alkalmazásánál több tünet pontos egyezése szükséges, különösen krónikus betegségek kezelése során.

Az adagolásról általában

 

Az alacsony potenciából (D2-D6 , C5-C9) naponta 3-4 x 5 golyócskát, a közepes potenciából (D12, C12-C15) naponta 2 x 5 golyócskát, a magas potenciából (D30, C30) naponta, kétnaponta esetleg hetente 1 x 5 golyócskát, a magasabb potenciából ( D200, C200 ) hetente, havonta 1 x 5 golyócskát, a nagyon magas potenciákból ( C1000-C 10 000) havonta, fél évente 1x 5 golyócskát veszünk be.

Súlyosabb esetekben ( magas láz, ételmérgezés, súlyos sérülés, szülés) akár 5-10 percenként alkalmazhatjuk, majd javulás esetén a bevétel gyakoriságát csökkentjük (óránként stb) a tünetek megszűnéséig. Ha 3-6 adag után nem észlelünk javulást, akkor rossz szert választottunk.

Szükség lehet a szer egyszeri adagjának az elosztására a nap folyamán. Ilyenkor 5-10 golyócskát 2 dl vízben feloldunk, műanyag kanállal keverve, majd kortyonként, vagy müanyag kanállal adagoljuk a betegnek. Súlyosabb esetben 5-10 percenként is adhatunk belőle. Minden esetben a javulás mértékének megfelelően csökkentsük a bevétel gyakoriságát ! A gyógyulást hozó legkisebb adag a legjobb ! Ha a tünetek javulnak az adagolás gyakoriságának csökkentése mellett, esetleg növelhetjük a potenciált, ami "mélyebb" gyógyulást eredményezhet, főleg krónikus esetekben.

Gyógyszertárunkban Bozsókiné dr. Harsányi Éva gyógyszerész tud Önnek tanácsot adni homeopátiás kérdésekben.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás