Termékeink

A homeopátiáról

Hogyan alkalmazzuk a homeopátiás készítményeket?

A homeopátiás golyócskákat a nyelv alatt kell elszopogatni. Csecsemőknek ill. bizonyos esetekben kevés vízben feloldva fecskendőből csepegtetve vagy műanyag kanállal (fém kerülendő!)  lassan adagolva is adhatjuk, Ha lenyelik, az sem baj. A homeopátiás gyógyszerekek szedésével egyidejűleg ne használjunk kámforos, mentolos kenocsöket, bedörzsöloszereket és lehetőleg ne igyunk kávét, teát, aromás italokat ! Általában a bevétel előtt és után fél órával ne együnk, igyunk, dohányozzunk, mentolos fogkrémmel ne mossunk fogat, használjunk homeopátiás fogkrémet ,  és ne rágózzunk !
Hogyan tároljuk a homeopátiás gyógyszereket ?
A gyógyszereket nem szabad fűszerek, kávé, tea, aromás, illatos anyagok mellett, nagy feszültségű elektromos eszközök ( rádiótelefon, mikrosütő, számítógép, TV, video) egy méteres körzetében, valamint sugárzo hő ( napsütés, infra lámpa, kályha ), illetve egyéb elektromos-, ultraibolya- és mágneses sugárzást kibocsátó  tárgyak hatásának kitéve tárolni. Legcélszerűbb egy szekrényben vagy egy dobozban, gondosan rendben rakva tárolni a készítményeket.

A potenciákról

A készítmény nevében szereplő betű és számjelzés kizárólag a homeopátiás készítmény sajátja. Megmutatja, hogy a készítmény milyen hatáserosségű és jellemzi az előállítás során alkalmazott technológiai folyamatot is.

Leggyakrabban a tízes D, és a százas C potenciákat használjuk. A hatás erőssége a számsor növekedésével nő, az anyagmennyiség csökken .  C12 felett "nincs benne" anyag, azaz nem mutatható ki műszerekkel sem.

- Az alacsony (D2-D6, C5-C9) és a közepes (D12, C12-C15) potenciák a testi, fizikai tüneteket gyógyítják.

- A magas (D30-D200 C30-C 10 000, LM1-LM30, Q1-Q30) potenciák a teljes szervezetre hatnak, beleértve a lelki és érzelmi hatásokat is. Ezek alkalmazásánál több tünet pontos egyezése szükséges, különösen krónikus betegségek kezelése során.

Az adagolásról általában

 

Az alacsony potenciából (D2-D6 , C5-C9) naponta 3-4 x 5 golyócskát, a közepes potenciából (D12, C12-C15) naponta 2 x 5 golyócskát, a magas potenciából (D30, C30) naponta, kétnaponta esetleg hetente 1 x 5 golyócskát, a magasabb potenciából ( D200, C200 ) hetente, havonta 1 x 5 golyócskát, a nagyon magas potenciákból ( C1000-C 10 000) havonta, fél évente 1x 5 golyócskát veszünk be.

Súlyosabb esetekben ( magas láz, ételmérgezés, súlyos sérülés, szülés) akár 5-10 percenként alkalmazhatjuk, majd javulás esetén a bevétel gyakoriságát csökkentjük (óránként stb) a tünetek megszűnéséig. Ha 3-6 adag után nem észlelünk javulást, akkor rossz szert választottunk.

Szükség lehet a szer egyszeri adagjának az elosztására a nap folyamán. Ilyenkor 5-10 golyócskát 2 dl vízben feloldunk, műanyag kanállal keverve, majd kortyonként, vagy müanyag kanállal adagoljuk a betegnek. Súlyosabb esetben 5-10 percenként is adhatunk belőle. Minden esetben a javulás mértékének megfelelően csökkentsük a bevétel gyakoriságát ! A gyógyulást hozó legkisebb adag a legjobb ! Ha a tünetek javulnak az adagolás gyakoriságának csökkentése mellett, esetleg növelhetjük a potenciált, ami "mélyebb" gyógyulást eredményezhet, főleg krónikus esetekben.

Gyógyszertárunkban Bozsókiné dr. Harsányi Éva gyógyszerész tud Önnek tanácsot adni homeopátiás kérdésekben.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás