Termékeink

TELFAST 180 MG FILMTABL. 30X 30X

telfast 180.jpg
Cikkszám: CV1421
2 354 Ft
2 242 Ft + ÁFA
Egység: 30 dbBruttó egységár: 78 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Telfast 120 mg filmtabletta

Telfast 180 mg filmtablettaMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

E gyógyszert az orvos személyesen Önnek írta fel. A készítményt másoknak átadni nem sza­bad, mert számukra ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Telfast filmtabletta?

2. Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a filmtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás

Hatóanyag: 120 mg, ill. 180 mg fexofenadini hydrochloridum (fexofenadin-hidroklorid) filmtablettánként.

Segédanyagok: magnézium-sztearát, kroszkarmellóz-nátrium, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz

Bevonat: „rózsaszín vas-oxid keverék”, „sárga vas-oxid-keverék”, povidon, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, hipromellóz (E-5), titán-dioxid (E171), hipromellóz (E15), makrogol 400.A forgalombahozatali engedély jogosultja:

sanofi-aventis zrt.

1045 Budapest, Tó u. 1-5.

MagyarországGyártó

sanofi-aventis Deutschland GmbH

D-65926 Frankfurt am Main , Németország

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT TELFAST FILMTABLETTA?Allergiás megbetegedések, mint szénanátha, krónikus csalánkiütés tüneteinek enyhí­té­sére szolgáló gyógyszer – felnőtteknek, valamint 12 éves és idősebb gyermekek ré­szére.

2. TUDNIVALÓK A KÉSZITMÉNYALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára.A készítmény egyedi orvosi elbírálás alapján adható:

- idős korban,

- vese- és májkárosodásban.Terhesség, szoptatás

Terhesség ideje alatt egyedi orvosi elbírálás alapján szedhető. Szoptatás ideje alatt alkalmazása nem javasolt.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A gyógyszer valószínűleg nem befolyásolja a járművezetési- és gépkezelői képességet.

Ezért járművezetés, ill. koncentrációt igénylő feladatok végzése megengedett.

Amennyiben mellékhatások (fáradtság, álmosság, szédülés) jelentkeznek kérje a kezelőorvos ta­nácsát, aki egyedileg mérlegelheti fenti tevékenységek végzésének engedélyezését.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Ha alumíniumot vagy magnéziumot tartalmazó emésztési panaszokra szolgáló gyógyszert szed, az Telfast 120 mg, ill. 180 mg filmtabletta és az emésztési panaszokra szolgáló gyógyszer bevétele között 2 óra különbséget javasolt tartani. Az emésztési zavarokra alkalmazott gyógyszer csökkentheti az Telfast 120 mg és 180 mg filmtabletta felszívódását és ezáltal a hatását.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A FILMTABLETTÁT?Gyógyszerét kizárólag az orvos által előírt adagban alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, szokásos adagja:

· Szénanátha tüneteinek enyhítésére:

Felnőtteknek, valamint 12 éves és idősebb gyermekeknek:

Naponta 1-szer 1 db 120 mg-os filmtabletta.

· Krónikus csalánkiütés tüneteinek enyhítésére:

Naponta 1-szer 1 db 180 mg-os filmtabletta.

A filmtablettát vízzel kell bevenni. Étkezés közben vagy étkezéstől függetlenül is beve­hető.Ha a filmtabletta alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatású­nak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.Ha az előírtnál több filmtablettát vett be:

forduljon kezelőorvosához vagy ke­resse fel a legközelebbi kórházat.Ha adagját elfelejtette bevenni:

Következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Telfastnak is lehetnek mellékhatásai.

Fejfájás, fáradtság, álmosság, szédülés, émelygés, ezek azonban hasonló mértékben je­lentkeznek, mint hatóanyag nélküli tabletta (placebo) alkalmazásakor.

Amennyiben fenti vagy bármilyen szokatlan vagy váratlanul jelentkező tünetet észlel, értesítse kezelő­orvosát vagy a gyógyszerészt.

5. TÁROLÁSSzobahőmérsékleten (30oC alatt) tartandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.OGYI-T-6450/01-02 (120 mg filmtabl.)

OGYI-T-6451/01-02 (180 mg filmtabl.)A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007. 02. 19.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás