Termékeink

CLARITINE AKUT TABLETTA 10X

claritine akut.jpg
Cikkszám: CV2691
1 370 Ft
1 305 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 137 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓTMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Claritine akut tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Claritine akut tabletta szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Claritine akut tablettát

4. Lehetséges mellékhatások

5 Tárolás

Claritine akut tabletta

Hatóanyag: 10 mg loratadin tablettánként.

Segédanyagok: magnézium-sztearát, kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát (71.30 mg).

Küllem: fehér vagy csaknem fehér, ovális, egyik oldalán mélynyomású felezővonallal, Schering szimbólummal és “10” jelzéssel ellátott tabletta. Törési felülete fehér színű.

Csomagolás: 7 db és10 db, tabletta PVC/A1 buborékfóliában és dobozban.Gyártó: Schering-Plough Labo N.V. Heist-op-den-Berg, Belgium

A forgalomba hozatali engedély jogosultja: SP Europe Brüsszel, Belgium

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CLARITINE AKUT TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Claritine akut tabletta nem szedatív (nyugtató hatástól mentes), antihisztamin-tartalmú készítmény, ami enyhítheti bizonyos allergiák tüneteit.Felnőttek esetében a készítmény gyorsan enyhítheti az olyan allergiás tüneteket, mint a tüsszögés, orrfolyás és orrviszketés, a szemek viszkető, égő érzése. A készítmény csak a már diagnosztizált, enyhe átmeneti tünetekkel járó szezonális kórkép kezelésére alkalmas. A Claritine akut tabletta adható allergiás bőrtünetek esetében is, mint például viszketés vagy csalánkiütések (urticaria).

2. TUDNIVALÓK A CLARITINE AKUT TABLETTA SZEDÉSE ELŐTTNem alkalmazható a készítmény

· Ha ismert túlérzékenysége van a hatóanyaggal (loratadin) vagy bármelyik segédanyaggal (pl. tejcukor) szemben.

· 6 éves életkor alatt.

· 2-6 év közötti gyermekek részére elsősorban a Claritine szirup ajánlott.

Az allergia igazolására szolgáló bőrpróbák végzése során az antihisztamin-hatású készítmények meggátolhatják az allergénekre adott reakciót, ezért az ilyen teszt előtt 2 nappal abba kell hagyni bármilyen antihisztamin, így a Claritine akut tabletta alkalmazását is.

A tünetek 10 napnál hosszabb fennállása vagy súlyosbodása esetén keresse fel kezelőorvosát.Gyógyszerkölcsönhatások, laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek változásai

Nem észlelték, hogy a Claritine akut tabletta hatóanyaga fokozná az egyidejűleg fogyasztott alkohol hatásait.

Allergiás bőrpróba elvégzése előtt 2 nappal fel kell függeszteni a Claritine akut tabletta szedését, mert a készítmény hatóanyaga befolyásolhatja a vizsgálat eredményét.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A Claritine akut tabletta a javasolt dózisban adagolva nem okoz álmosságot, nem csökkenti az éberséget, ill. nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket. Mindazonáltal, ha a kezelés ideje alatt mégis bágyadtnak érzi magát, keresse fel kezelőorvosát, aki egyedileg határozza meg, hogy vezethet-e járművet, kezelhet-e veszélyes gépeket.Különleges figyelmeztetések

A Claritine akut tabletta alkalmazásának elkezdése előtt tájékoztassa orvosát vagy a gyógyszerészt a következőkről:

· ha Ön terhes vagy csecsemőt szoptat;

· ha Ön allergiás bizonyos élelmiszerekre, szulfitokra vagy egyéb tartósítószerekre, ill. színezékekre;

· ha májbetegségben szenved,

· tejcukor érzékenységben figyelembe kell venni, hogy a készítmény 71,30 mg tejcukrot is tartalmaz tablettánként.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CLARITINE AKUT TABLETTÁTA Claritine akut tabletta vény nélkül beszerezhető gyógyszer.Felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek napi 1 tabletta adása javasolt.6 és 12 éves kor közötti gyermekeknek:

· 30 ttkg alatt naponta 1/2 tabletta

· 30 ttkg felett naponta 1 tablettaA tablettát szétrágás nélkül, folyadékkal, étkezés előtt kell bevenni.6 éves kor alatti gyermekeknek nem adható a készítmény.2-6 éves kor közötti gyermekek kezelésére – kizárólag orvosi utasításra – a szirup javallt.Ha túl sok Claritine akut tablettát vett be (túladagolás)

Ez ideig nem észlelték, hogy a Claritine akut véletlen túladagolása súlyos következményekkel járna. Ennek ellenére, ha az előírtnál több gyógyszert vett be, haladéktalanul forduljon orvosához vagy gyógyszerészhez.Ha elfelejtette bevenni a Claritine akut tablettát

Ha elfelejtette időben bevenni a Claritine akut tablettát, tegye meg ezt mielőbb, majd folytassa a kezelést az eredeti adagolási rend szerint. Soha ne vegyen be kétszeres adagot az elmulasztott dózis pótlására.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, a Claritine akut tabletta is előidézhet mellékhatásokat, melyek olykor orvosi kezelést tehetnek szükségessé. Ha a kezelés ideje alatt elhúzódó, kellemetlen, vagy az Ön megítélése szerint súlyos reakció lép fel, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez.

A Claritine akut tabletta a javasolt dózisban alkalmazva általában nem idéz elő szájszárazságot vagy álmosságot.Legsűrűbben észlelt mellékhatásai: fejfájás, fáradtságérzés, gyomorpanaszok, idegesség és bőrkiütés. Szórványos esetekben hajhullásról, súlyos allergiás reakció kialakulásáról és májműködési zavarokról is beszámoltak.

5. TÁROLÁSLegfeljebb 30°C-on tárolható.

A gyógyszert csak a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!OGYI-T-9834/01 (Claritine akut tabletta) 10 db

OGYI-T-9834/02 (Claritine akut tabletta) 7 db

Betegtájékoztató OGYI.eng. száma: 6718/41/2005

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás