Termékeink

SINOL M ORRSPRAY ALLERGIÁRA 10ML

SINOL ALLERGIA ELL ORRSPRAY.jpg
Cikkszám: CV57317
2 550 Ft
2 008 Ft + ÁFA
Egység: 10 mlBruttó egységár: 255 Ft / 1 ml

Termékismertető / Betegtájékoztató

Allergia
Használati útmutató allergiás tünetek esetén
 
Az orrspray első használatakor néhányszor a levegőbe szükséges spriccelni. Az orrspray használatakor a beteg fejét kissé döntse előre, az adagolófejet helyezze az egyik orrlyukba, másik kezével az ellentétes orrlyukat szorítsa le, majd mély lélegzetvétellel egyidejűleg pumpálja a Sinol-M-et az orrüregbe. Végezze ugyanezt el a másik orrlyuknál is. Az orrspray használata után kerülje az orr fújását és ne tüsszentsen. Használat előtt felrázandó!
Alkalmazás: 12x naponta minden fajta allergia, arcüregdugulás esetén 
A Sinol-M:
  Megakadályozza az allergia okozta váladék felszaporodását, enyhíti az orrdugulását.
  Érzéketlenné teszi az orr nyálkahártyáját arra, hogy a pollenek, por, mikroorganizmusok és
más szennyező anyagok megtelepedjenek rajta, így csökken a légszennyeződések okozta
allergiás tünetek száma.
  Csökkenti az allergia okozta nyálkahártya szekréció/váladék mennyiségét
  Elősegíti a váladéknak az arcüregekből való kiürülését.
  Napi 3x alkalmazása rendszeresen elősegíti a tiszta légzést.
  Kapszaicintartalma miatt stimulálja a váladéktermelő sejteket az orrüregben, segíti a
váladék eltávolítását, gyulladásgátló hatása van.
Komoly arcüregi/homloküregi problémák, ismétlődő gyulladás esetén 3-12 fújás ajánlott a tünetek enyhüléséig. Ha a tünetek nem szűnnek meg 2-12 perc alatt, akkor 1-2-szer az orrspray használatát meg kell ismételni. Az orrspray hatását elősegíti, ha alkalmazásakor fejünket hátra hajtjuk. A Sinol-M a továbbiakban gyorsan ellazítja az arcon, szemhéjkörül lévő kisizmokat és tágítja a véredényeket.

Összetétele: capsicum,Aloe vera extr., Eucalyptus olaj, Rosemary extract.,,C vitamin. Az orrspray szobahőmérsékleten tárolandó. Mellékhatás nem ismeretes. 
Figyelmeztetés: a Sinol orrspray Capsaicint tartalmaz. Ez a paprikából származó természetes alapanyag a nyálkahártyára jutva rövid ideig (kb. 2-5 másodpercig) tartó égő, bizsergő érzést okozhat. Többszöri használat után ez az érzés enyhül.Terhesség és szoptatás estén kérdezze meg kezelőorvosát. Ügyelni kell arra, hogy az oldat szembe ne kerüljön. Ha véletlenül az oldat a szembe kerül, bő vízzel ki kell öblíteni. Nem ajánlott 12 éven aluli gyermekeknek. Gyermekek elől elzárva tartandó.

A Sinol-M hatásmechanizmusa

   A Sinol-M™ orrspray természetes összetevők keverékét tartalmazza, többek között kapszaicint, a csilipaprika kivonatát, mint aktív hatóanyagot, amely enyhíti az allergiát, az orrdugulást és a fejfájást.
   Eltérően a hasonló, kizárólag természetes összetevőket tartalmazó és homeopátiás termékektől, a kapszaicin kémiai szerkezete és hatásmechanizmusa állatokban és emberekben jól ismert [1, 2]. A termelődéséért felelős géneket a közelmúltban szintén azonosították [3]. A kapszaicin a vanilloidok közé tartozik és a vanilloid receptor 1-es altípusához (VR1) kötődik [4].
   A kapszaicin által okozott égő és fájdalmas érzetek a hatóanyag érző neuronokkal létesített kémiai kölcsönhatásból adódnak. A VR1 ioncsatorna-típusú receptorokhoz kapcsolódik, amelyek ezután engedélyezik a kationok sejtmembránon keresztüli áramlását és sejtbe jutását. Ennek következménye a neuron depolarizációja, amely serkenti a jelátvitelt az agy felé.
Szövegdoboz:
A legújabb kutatások rámutattak, hogy a VR1 ioncsatorna-receptor a TRP ioncsatorna “szupercsalád” tagja, így ma már TRPV1-nek nevezik. Több különböző TRP ioncsatornáról is bizonyították, hogy érzékenyek az eltérő hőmérsékleti tartományokra, így valószínűsíthetően befolyásolják az emberi hőérzetet. Ebből következik a kapszaicin valójában nem okoz kémiai égést vagy bármilyen szöveti sérülést, csak annak érzetét kelti.

Ez magyarázza a kapszaicin krónikus fájdalom kezeléseként való alkalmazhatóságát. A kapszaicin hatására a neuronok a fokozott ion beáramlás miatt hosszú ideig nem képesek fájdalomérzetet közvetíteni, a neurogén gyulladás gátlásán keresztül. A kapszaicinnek való kitettség megszűnésével a neuronok helyreállnak.

A kapszaicin a fájdalom létrehozásához szelektíven aktiválja a polimodális nociceptív neuronokat. A kapszaicinnel való ismétlődő kezelés eredménye a neuronok elérzéktelenedése és inaktivációja. A folyamatban több mechanizmus játszik közre, köztük:

  • receptor inaktiváció
  • feszültség-aktivált kalcium csatornák gátlása
  • ionok intracelluláris akkumulációja, ozmotikus változásokat létrehozva
  • proteolitikus enzimatikus folyamatok aktivációja

A kapszaicin szisztémás és helyi alkalmazása reverzibilis anti-nociceptív és gyulladásgátló hatást hoz létre egy kezdeti nem kívánt fájdalmas hatás után.
A fájdalom megelőzésére való alkalmazáson kívül [5] a kapszaicint étrend kiegészítőként, rovarriasztóként, daganatok kezelésében [6, 7] és autoimmun diabetes kezelésében [8] is használják. Része a köhögési küszöb meghatározás standard kivitelezésének is. Egy, a Sinol-M™ nazális alkalmazásáról végzett prospektív klinikai tanulmány a tünetek szignifikáns csökkenését mutatta ki allergiás rhinitisben szenvedő betegek körében [9]. Feltételezik, hogy ez a hatás nem a nyálkahártyával való kontaktus időtartamától függ, hanem az orrban lévő helyi neuronhálózatok ingerlésétől.

A Sinol-M™ orrsprayben lévő kapszaicin gátolja a C-típusú rostok ingervezetését, inaktiválja a neuropeptidek felszabadulását a perifériás idegvégződésekből, a neuropeptidek kiürülését és a neurogén gyulladás csökkenését hozza létre, illetve következés- képpen az allergiás rhinitis zavaró nazális tünetek javulását.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Hegkezelés

Mi is az a heg?

A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől.

Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

  • Hogyan tartsd tisztán a füldugódat? - Gondoltok a fültisztításról3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd füldugódat Gondoltuk, biztosan a lehető leghosszabb ideig szeretnéd használni a füldugódat. Ugyanis afüldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabbideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan növelheted meg füldugódélettartamát.
  • Teszteld egészségügyi ismereteidet!Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően. IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket. A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

Hírlevél feliratkozás