Termékeink

ZOVIRAX AJAKHERPESZ KREM 1X2 1X2 G

zovirax.jpg
Cikkszám: CV1566
1 665 Ft
1 586 Ft + ÁFA
Egység: 2 dbBruttó egységár: 832 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Zovirax ajakherpesz krém

aciklovir

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 10 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Zovirax ajakherpesz krém és milyen betegség esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Zovirax ajakherpesz krém alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Zovirax ajakherpesz krémet?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Zovirax ajakherpesz krémet tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A ZOVIRAX AJAKHERPESZ KRÉM ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Zovirax ajakherpesz krém a száj és az arc területén jelentkező ajakherpesz (visszetérő herpes labialis) kezelésére szolgál, amelyet a Herpes vírus okoz. Klinikai vizsgálatok tanúsítják, hogy a Zovirax ajakherpesz krém alkalmazása felgyorsítja a gyógyulási időszakot és csökkenti a fájdalom enyhülésének idejét.

Ez a készítmény dimetikon segédanyagot tartalmaz, ezért könnyebben, egyenletesebben kenhető és gyorsabban bejuttatható a bőrbe.

2. TUDNIVALÓK A ZOVIRAX AJAKHERPESZ KRÉM ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a Zovirax ajakherpesz krémet

· ha túlérzékeny (allergiás) aciklovirra, valaciklovirra, propilénglikolra, vagy a készítmény bármely összetevőjével szemben.

· a szem, ill. a nemi szervek herpesz fertőzésének kezelésére.

· ha immunrendszerének károsodása miatt orvosi kezelés alatt áll (azaz a fertőzésekkel szembeni védekezőképessége csökkent).A Zovirax ajakherpesz krémet fokozott elővigyázatossággal alkalmazza:

· A Zovirax ajakherpesz krémet csak az ajak és az arc kezelésére szabad használni! Ügyeljen rá, hogy szembe ne kerüljön! A száj belsejében (szájnyálkahártyán) lévő herpesz kezelésére nem használható!

· Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy valóban herpesze van-e, forduljon orvosához.

· Ha ajakherpesze nagyon súlyos, vagy rosszabbodik, sürgősen forduljon orvoshoz!Terhesség és szoptatás

Terhesség és szoptatás ideje alatt a készítményt csak kezelőorvosával való megbeszélés után alkalmazza.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Ilyen hatások nem ismertek.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A ZOVIRAX AJAKHERPESZ KRÉMET?A tubus tartalma átlagosan egy herpesz fertőzés kezelésére elegendő. A kezelést amint lehet el kell kezdeni, lehetőleg a legkorábbi stádiumban pl. a bizsergés időszakában. A kezelés a későbbi szakaszban is elkezdhető, amikor már megjelentek a hólyagok.A készítmény alkalmazása felnőtteknek és gyermekeknek:

· A fertőzött bőrterület minden egyes kezelése előtt és után mosson kezet, a fertőzés súlyosbodásának, illetve továbbterjedésének megakadályozása érdekében.

· Bőségesen és teljes terjedelmében kenje be a fertőzött bőrfelületet.

· Ezt a területet naponta 5 alkalommal (kb. 4 óránként) kenje be. Ha kifelejtett egy kezelést, azonnal pótolja, amint eszébe jutott, aztán az előírt módon folytassa. Ne vigyen föl kétszer annyi krémet, hogy a lemaradt adagot bepótolja.

· A kezelést 4 napig folytassa. Ha ez idő alatt nem teljes a gyógyulás, a kezelés legfeljebb 10 napig folytatható. Amennyiben 10 nap alatt nem sikerült a teljes gyógyulást elérni, vagy ha az ajakherpesz súlyosbodott, orvoshoz kell fordulni.Mire kell figyelnie az alkalmazás során?

· A herpeszes bőrfelületet a gyors gyógyulás érdekében legalább 4 teljes napig kell kezelni.

· Ez az Ön gyógyszere. Ne adja át másoknak, még akkor sem, ha a tünetek az Önéhez hasonlóak!Ha az előírtnál több Zovirax ajakherpesz krémet alkalmazott

· Az előírt adagokat ne lépje túl.

· A Zovirax ajakherpesz krém lenyelve nem mérgező, azonban a szájnyálkahártyát irritálhatja.Ha elfelejtette alkalmazni a Zovirax ajakherpesz krémet

Ha kifelejtett egy kezelést, azonnal pótolja, amint eszébe jutott, aztán az előírt módon folytassa. Ne vigyen föl kétszer annyi krémet, hogy a lemaradt adagot bepótolja!

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKA Zovirax ajakherpesz krémet a betegek általában jól tolerálják. Néhány esetben azonban előfordulhatnak a következő mellékhatások:

· Enyhe égető vagy viszkető érzés léphet fel közvetlenül a krém alkalmazása után, ami általában hamar elmúlik, viszketés, enyhe bőrszárazság vagy hámlás jelentkezhet. Ezek nem csökkentik a krém hatékonyságát.

· Ritkán bőrpír, bőrgyulladás fordulhat elő.

· Nagyon ritkán előfordulhat allergiás bőrreakció.Ha ezek a mellékhatások nem múlnak el vagy nyugtalanítják, esetleg egyéb tüneteket észlel, hagyja abba a krém alkalmazását, és kérje gyógyszerésze vagy orvosa tanácsát.5. HOGYAN KELL A ZOVIRAX AJAKHERPESZ KRÉMET TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Szobahőmérsékleten, legfeljebb 25 ° C –on tárolandó.

Ne tegye hűtőszekrénybe!

A feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a készítményt! A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítheti meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Zovirax ajakherpesz krém?

Hatóanyaga a vírus ellenes hatású aciklovir. A krém 50 mg aciklovirt tartalmaz grammonként.

Segédanyagok: nátrium-lauril-szulfát, Poloxamer 407, Dimetikon 20, Arlacel 165, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, fehér vazelin, propilénglikol, tisztított víz.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

2 g fehér színű krém összenyomható alumínium tubusban, műanyag csavaros kupakkal lezárva. 1 tubus 5 oldalas dobozban.Tudnivalók az ajakherpeszről:Az ajakherpesz a Herpes simplex vírus (HSV) által okozott fertőzés. A vírus nyugvó állapotban az idegsejtekben tartózkodik.Az első fertőzés általában a korai gyermekkorban történik, közvetlen érintkezéssel (pl. amikor egy fertőzött személy megpuszilja a gyermeket). A vírus áthatol a bőrön és az idegek mentén eljut az idegdúcba, ahol nem okoz látható tüneteket.

A vírusra ingerként hat pl. a megfázás, influenza, menstruációs fáradtság, feldúltság, stressz, sérülések, erős napfény vagy egyszerűen a kimerültség. Ilyenkor az idegdúcból a vírus az idegpálya mentén lejut az ajkakhoz és azok környékére, ahol a herpeszes hólyagocskák kifejlődnek.Ne felejtse el: az ajakherpesz fertőző!

A vírus a test más részeit is megfertőzheti. A fertőzés terjedésének megakadályozása céljából ne engedje, hogy más hozzáérjen a herpeszes hólyagokhoz, vagy használja az Ön törölközőjét, stb. Kerülje a csókolózást és az orális szexuális érintkezést, ha Önnek vagy partnerének éppen aktiválódott a herpesze.A herpeszes bőrfelület érintése előtt és után mindig mosson kezet!Vigyázzon, nehogy a szeméhez érjen. A Herpes vírus a szem szaruhártyájának fekélyesedédét is okozhatja.

Kerülje a közvetlen érintkezést, pl. puszi adását gyermekeknek, amikor herpesze aktív.

Vigyázzon, hogy a hólyagocskák ne fakadjanak ki, és ne szedje le a heget. Nemcsak a sebet fertőzheti el más kórokozókkal, hanem az ujját is megfertőzheti a vírussal.

Ne használjon senkivel közös evőeszközt és poharat.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

GlaxoSmithKline Export Ltd

Brentford

TW8 9GS

Egyesült KirályságGyártó:

GlaxoWellcome Operations Ltd.

Harmine Road, Barnard Castle, Durham, DL 12 8 Dt,

Egyesült Királyság

A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

1124 Budapest

Csörsz u. 43.

Tel.: 06-1-22-55-801

Fax: 06-1-22-55-802

OGYI-T-7693/01

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007.01.05.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás