Termékeink

PANTHENOL SPRAY 130 G HIÁNYCIKK!!!

panthenol spray gsz.jpg
Cikkszám: CV484
2 110 Ft
2 010 Ft + ÁFA
Egység: 130 dbBruttó egységár: 16 Ft / 1 db
Átmenetileg nem elérhető!
Kiszerelés1X130G PALACKBAN
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAPanthenol külsőleges sprayHatóanyag: dexpantenolOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 2 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen típusú gyógyszer a Panthenol külsőleges spray (továbbiakban Panthenol spray) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Panthenol spray alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Panthenol spray-t?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Hogyan kell a Panthenol spray-t tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PANTHENOL SPRAY ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Panthenol spray külsőleges alkalmazásra a bőr és a nyálkahártya gyógyulásának elősegítésére alkalmazható az alábbi esetekben:

- horzsolás,

- égési sérülés,

- forrázás miatti sérülés,

- nem fertőzött műtéti seb,

- rosszul gyó­gyuló átültetés,

- napégés,

- a rugalmatlan bőr berepedései,

- kis- és nagy­hó­lyagos bőrmegbetegedések,

- nyálkahártya károsodás,

- napfény okozta ajak­herpesz.

2. TUDNIVALÓK A PANTHENOL SPRAY ALKALMAZÁSA ELŐTTA Panthenol spray nem alkalmazható az összetevőkkel szembeni túlérzékenység esetén.

Szemek környékén nem alkalmazható.

Gyermekeknek csak felnőtt felügyelete mellett alkalmazható.

Asztmás-, ill. tüdőbetegek a spray hajtógázát ne lélegezzék be, mert a nyálkahártyát ingerelheti és asztmás rohamot okozhat.A Panthenol spray fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

A Panthenol spray végbél és nemiszervek környékén történő használata esetén a pa­raffintar­talom miatt csökkentheti a gumióvszer szakítószilárdságát, így korlátozza a védekezés biztonságát.Asztmások, ill. egyéb légzőszervi (bronchopulmonális) betegségben szenvedők a Panthenol spray hajtógázát ne léle­gez­zék be, mert a nyálkahártyát ingerelheti, asztmás rohamot provokálhat.

A palack nyomás alatt áll. A napsütéstől és az 50 °C feletti hő hatásától védve tar­tandó.

Az üres palackot erőszakosan felnyitni, vagy tűzbe dobni nem szabad. Tartalmát tűzbe vagy izzó tárgyra porlasztani tilos.

Gyúlékony anyagoktól távol tartandó, alkalmazásakor nem szabad dohányozni.

Nem megfelelő szellőzés esetén robbanásveszélyes keveréket alkothat.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Fokozottan tűzveszélyes!Terhesség és szoptatás

Terhesség és szoptatás alatt alkalmazása nem korlátozott.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Alkalmazása nem korlátozott.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PANTHENOL SPRAY-T?A Panthenol spray naponta egyszer vagy többször (3-4-szer) is alkalmazható. A károsodott bőrt, illetve a nyálkahártyát a 10-20 cm-re függőlegesen tartott tartályból kell befújni. Az arc­bőrre nem fújható közvetlenül, a habot először a kézre kell fújni, majd az arc megfelelő terü­letére kenni.

Közvetlen szembe, szájba és orrba nem fújható!

Minden használat előtt jól fel kell rázni!

A Panthenol spray először történő alkalmazásákor lehetséges, hogy rövid ideig csak hajtógáz jön a hab megjelenése előtt.

Nincs korlátozás a Panthenol spray-vel végzett kezelés időtartamát illetően. Az függ a betegség természetétől és lefolyásától.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Panthenol spray is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Néhány esetben az alkalmazás helyén allergiás bőrelváltozások előfordulhatnak.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A PANTHENOL SPRAYT TÁROLNI?Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

A lejárati idő az aeroszolos palackon és a dobozon van feltüntetve.

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A palackon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Panthenol sprayt A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozikA gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Panthenol sprayA készítmény hatóanyaga: 4,63 g dexpantenol 130 g emulzióban palackonként.

Egyéb összetevők: perecetsav, hígan folyó paraffin, A típusú emulgeáló cetil-sztearil alkohol, (2-etilhexil) alkanoát (C10-C16) (hígan folyó viasz) , hajtógáz­: propán, n-bután és i-bután, tisztított víz.Milyen a Panthenol spray készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolásLeírás: olajos/vizes típusú emulziós, fehér habállományú spray.

Csomagolás: 130g emulziós műanyag kupakkal lezárt, porlasztófeltéttel ellátott, alumínium aeroszolos palackba töltve, papír dobozba csomagolva.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóChauvin ankerpharm GmbH, Németország

13581 Berlin Brunnsbütteler Damm 165-173.

Tel: 00493033093100Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:Bulgária Panthenol spray

Csehország Panthenol spray

Észt ország Panthenol spray

Lett ország Panthenol spray

Litvánia Panthenol spray

Lengyelország Panthenol spray

Németország Panthenol spray

Románia Panthenol spray

Szlovákia Panthenol sprayOGYI-T-754/01A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma : 2008. 12. 29.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás