Termékeink

NAKSOL SPRAY 60ML

naksol.jpg
Cikkszám: CV52176
3 300 Ft
2 598 Ft + ÁFA
Egység: 60 grBruttó egységár: 55 Ft / 1 gr

Termékismertető / Betegtájékoztató

Felületes égési sérülések: szolárium vagy napozás által kialakult leégés, forró folyadék vagy tárgy okozta kis kiterjedésű égések. Alkalmazható még rovarcsípés okozta kivörösödött bőr, valamint kisebb horzsolások esetén. A bőrfelület védelmére, ápolására alkalmas hűsítő hatású készítmény. Csökkenti a viszketést, regenerál, hámosít.

Az IRIX® egy igazi hungaricum. Feltalálója Széles Lajos.

1898-ban Nakon született. 1929-ben a nagy gazdasági világválság hatására kivándorolt Dél-Amerikába – Uruguayba – ahol gyógyító füvekkel kísérletezett. Az égési sebek gyógyítására alkalmas gyógymódokat kereste. Kidolgozott egy gyógynövényeket tartalmazó folyadékot, amelyet orvosi ellenőrzés mellett és dokumentáltan hosszú éveken keresztül sikeresen alkalmazott súlyos égési sérült embereken.

Ismereteit és a gyógyító folyadékot a magyarság hasznára akarta fordítani, ezért 1964-ben hazaköltözött szülőfalujába Nakra és eredményesen gyógyított. Alkalmazott szerét nehezen tudta hivatalos gyógyszerként elismertetni. Csak 1988-ban törzskönyvezték találmányát. Neve Naksol lett, amelyben benne van a Nak – szülőfaluja – és Sol – a Nap -, amely még a solutio (oldat) rövidítése is. 1988-ban Maecenas-díjjal tüntették ki. 1991-ben Pro Oppido Dombóvár kitüntetésben részesítette a város.

A kiemelkedően hatásosnak bizonyult szer hamarosan világhírűvé vált, de a bürokrácia, az értetlenség sokáig nehezítette az életét, míg végre Magyarországon is elismerték találmányát. A szer Naksol és Irix (gyengített változat) néven lett bejegyezve.  1992-ben hunyt el.

Források:
Mezei András: “Mindenki megégetheti magát, avagy a Naksol regénye”
Szegvári Katalin által készített riportfilm


Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás