Termékeink

IALUSET PLUS KRÉM 1X 25G

ialuset plus krém.jpg
Cikkszám: CV52623
2 380 Ft
1 874 Ft + ÁFA
Egység: 25 grBruttó egységár: 95 Ft / 1 gr
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Ialuset Plus krém 25g

Hialuronsav és ezüst-szulfadiazin tartalmú krém, mely ajánlott fertőzött és égett seb kezelésére, illetve bakteriális eredetű bőrbetegségekre.

Tulajdonságok
A hialuronsav a bőr egyik alapösszetevője. A gyógyulás minden fázisában fontos szerepe van. Felgyorsítja a gyógyulást és a sérült bőr hámjának újraképződését. Nagy vízmegkötő képessége révén a szöveti újraképződési folyamatok számára kedvező nedves közeget biztosít. 
Az ezüst-szulfadiazin összetevő erős antimikróbás hatással rendelkezik, leginkább a Gram-negatív kabtériumok ellen. 

Javallat
Az ialuset plus fertőzött és égett seb kezelésére, bakteriális eredetű bőrbetegségekre, illetve olyan esetekben javasolt, amikor másodlagos fertőzés kialakulása könnyen bekövetkezhet. 

Használat
A krémet 2-3 mm vastagon közvetlenül a sebre kell kenni. Alternatív megoldásként a krémet steril gézlapra lehet kenni, majd a gézlap sebre helyezése után a géz rögzítése a seb megfelelő kötözésével történik. Minden kezelés előtt javasolt a seb tisztítása. Naponta egyszer kell alkalmazni a teljes sebgyógyulásig. A krém tiszta csapvízzel távolítható el. 

A seb és égés kezelésének folyamatát a kezelőorvosnak kell értékelnie. 
Minden használat előtt az első adagot el kell dobni. 

Összetevők
1g krém tartalmaz: 2mg hialuronsavat (nátriumsó formájában), 10mg ezüst-szulfadiazint, olajsav decilésztert, glicerint, vizet, viaszt és szorbitolt. 

Ellenjavallat
Szulfadiazin túlérzékenység esetén, vagy amennyiben bármely összetevőre általános vagy helyi (kontaktekcéma) allergia áll fenn. Megfelelő adatok hiányában az ialuset plus használata ellenjavallt terhesség, szoptatás során, újszülötteknél és koraszülötteknél. 

Javasolt szakorvoshoz vagy gyógyszerészhez fordulni tanácsért abban az esetben, ha a leírtaktól eltérő, nem kívánt hatást észlel. 

Előzetes figyelmeztetés
A seb az égés és a környező bőrterület tisztítására és fertőtlenítésére megfelelő módszert alkalmazzon! Ügyeljen, hogy az ialuset plus krémmel kezelt területet ne érje napfény (a fényérzékenység kockázata miatt)! 
Vese- vagy májbetegség esetén nyílt seben ne alkalmazza!
Minden használat után figyelmesen helyezze vissza a kupakot! 
Ne alkalmazza, ha sérült a közvetlen csomagolás!
Csak külsőleg! Szájon át nem alkalmazható! 
Gyermekektől elzárva tartandó!

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. 

Tárolás
30˚C alatti hőmérsékleten, fénytől védve. 
Ne használja fel a külső csomagoláson feltüntetett lejárati idő után! 

A tájékoztató utolsó ellenőrzésének dátuma: 2010.március
A CE-jelzés kiadásának éve: 2009

Gyártó
Laboratoires Genévrier SA, B.P.47, 06901 Sophia Antipolis Cedex, Franciaország 

Magyarországon a forgalmazásért felelős:
IBSA Pharma KFT. 
1124 Budapest, Fodor u. 54/B.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás