Termékeink

NATURLAND HERPESIL ECSETELO , GÉL 1X

herpesil.jpg
Cikkszám: CV5466
1 715 Ft
1 350 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 171 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Herpesil gél

 

 

Mi a Herpesil gél?

A Herpesil gél gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását kísérletek igazolják. A készítmény komponensei Herpes simplex vírus (I) szaporodását gátló (citromfű), gyulladáscsökkentő (kamillavirágzat, aranyvesszőfű, tüdőfű), fertőtlenítő-, bakteriális utófertőzést gátló ( vérehulló fecskefű, kakukkfű, kamillavirágzat), sebgyógyító (cinkszulfát, vérehulló fecskefű) hatását szakirodalmi adatok igazolják.

 

Mi a készítmény hatóanyaga?

A készítmény hatóanyaga a Herpesil kivonat ( a gél 40%-a), amely az alábbi gyógynövények alkoholos kivonatából áll: kamillavirágzat (1,66%), vérehulló fecskefű (1,66%), citromfű (2,49%), aranyvesszőfű (1,66%), tüdőfű (1,66%), kerti kakukkfű (1,66%). Ezen kívül 0,1% cinkszulfátot tartalmaz.

 

Mit tartalmaz még a készítmény?

A készítményhez felhasznált segédanyagok: glicerin, karbopol, poliszorbát 20, trietanolamin, szorbinsav, alkohol, víz.

 

Mikor alkalmazható a Herpesil gél?

A gél a száj és az orr környékén jelentkező vírusfertőzés (Herpes simplex (I) ) helyi kezelésére alkalmazható. A kezelés lerövidíti a gyógyulási időt, késlelteti az esetlegesen kiújuló újabb tüneteket, valamint elősegíti a nyálkahártya és a bőrsérülés gyógyulását

 

Mikor nem szabad alkalmazni a Herpesil gélt?

A készítmény nem alkalmazható abban az esetben, ha szemen vagy a szem környékén fordul elő a vírusfertőzés.

 

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy nincs-e az alkotórészek iránt túlérzékenysége ( allergiája).

 

Alkalmazhatják-e a Herpesil gélt gyermekek is?

Gyermekek csak az orvos utasítására, a kezelőorvossal történt megbeszélés alapján alkalmaz-hatják a készítményt.

 

Lehet-e a Herpesil gélt más gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Ez ideig a más gyógyszerekkel való együttes alkalmazást kizáró adat nem ismert, de ha Ön a készítményt más gyógyszerrel együtt használja, kérje ki kezelőorvosa véleményét az alkalmazhatóságról.

 

Mit kell megfontolnia, ha Ön terhes vagy szoptat?

A terhesség első harmadában a készítményt ne használja, a továbbiakban készítmény alkal-mazhatóságát beszélje meg kezelőorvosával.

 

Hogyan kell a készítményt alkalmazni?

Naponta 1-3 alkalommal illetve éjszakára vékonyan kenje be a géllel a száj vagy az orr környékét, ahol a pörkök kialakultak.

 

Milyen mellékhatásai lehetnek a Herpesil gélnek?

Egyes esetekben az alkotórészek bármelyike iránt túlérzékeny egyéneknél allergiás reakció jelentkezhet. Ha Ön bármilyen szokatlan tünetet észlel, hagyja abba a kezelést és keresse fel kezelőorvosát.

 

Mire ügyeljen a Herpesil gél alkalmazása során?

A készítmény használata után mosson kezet, vigyázzon arra, hogy a gél a szembe vagy a szem környékére ne kerüljön.

 

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?

Abban az esetben, ha tünetei öt napos kezelést követően nem csökkennek illetve nem szünnek meg, hagyja abba a kezelést és keresse fel kezelőorvosát.

 

Hogyan kell tárolni a Herpesil gélt?

Szobahőmérsékleten (15-25°C-on), száraz helyen tárolandó.

Gyermekektől elzárva tartandó!

 

Mennyi ideig használható fel a készítmény?

A gélt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

 

Csomagolási egység: 10 g/doboz.

 

Nyilvántartási szám: OGYI-060/1988

 

Gyártja és forgalmazza:

Naturland Magyarország Kft., 1106 Budapest, Csillagvirág u. 8.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás