Termékeink

VITILIGO KEZELÉSI CSOMAG

VITILIGO KEZELÉSI CSOMAG.jpg
Cikkszám: CV56362
16 620 Ft
13 087 Ft + ÁFA
Egység: 2 dbBruttó egységár: 8 310 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

A Vitiskin hidrogél a vitiligós, azaz pigmenthiányos bőrterületek kezelésére készült készítmény.

A Vitiskin a tyrozináz enzim festéktermelő aktivitásának visszaállításra törekszik, amelynek hatására a pigmenthiányos területek repigmentálása beindul.

Legfontosabb hatása a vitiligos foltokban felhalmozódott, - festéktermelő enzimet gátló - hidrogén peroxid felesleg inaktiválása nagy koncentrációjú szuperoxid dizmutázzal.

A Vitiskin hatásmehanizmusa két pilléren alapul.
 

 1. A Superoxid-dizmutáz a pigmenthiányos területen felhalmozódott hydrogén-peroxid és szabadgyökök inaktiválását végzi, megszüntetve azok festéktermelést gátló hatását.
   
 2. A festéktermelő tyrozináz enzim kofaktorait pótolja vissza a pigmethiányos területen, amellyel a festéktermelő enzim működési körülményeit optimalizálja.

  A tyrozináz kofaktorai:
   
 • Réz ion
 • Cink ion
 • B 12 vitamin
 • Calcium panthotenát

Aktív hatóanyagok

 

 • Szuperoxid dizmutáz - Bismution - BT
  gyökfogó
  gyulladásgátló
  lipid peroxidáz gátlás
 • Réz és cink ion
  tyrozináz kofaktor
 • Vitamin B12
  melaninszintézis résztvevője
 • Calcium panthotenate
  melaninszintézis résztvevője

 

A kezelés

A kezelést végezhetjük önmagában Vitiskinnel is, de bőrgyógyász által végzett UVB fényterápia a hatást 40-50%-al javítja.

A Vitiskin segít a festéktermelést gátló szabad gyökök semlegesítésében, valamint a festéktermelő enzim optimális működési feltételeinek biztosításában a kofaktorok pótlásával.

Egyes vitiligo specialisták javasolják a festéktermelés kiindulási alapanyagának, a phenylalanin nevű aminosavnak az egyidejű bevitelét is a kezelés alatt.

Ilyen étrendkiegészítő például aZ l-FENILALANIN POR 100G  nevű készítmény, amely napi 1 adagolókanállal biztosítja a phenylalanin bevitelt.(Napi 1500 mg feletti bevitel káros is lehet, ezért terápiás célú alkalmazás esetén mindenképpen konzultáljon orvosával. A rákos betegek, különösen a bőrrákban szenvedők nem szedhetnek fenilalanint, mivel a rákos sejtek ezt használják növekedésükhöz.Terhesség és szoptatás ideje alatt szedése nem javasolt.Stimuláló hatása miatt nem ajánlott pánikbetegségben szenvedőknek.Fenilketonuria (PKU) esetén alkalmazása nem javallott.Nem javasolt azoknak, akiknek magas a vérnyomásuk vagy szívpanaszaik vannak, mivel emelheti a vérnyomást.Ne alkalmazzuk együtt antidepresszánsokkal vagy egyéb MAO inhibitorokkal.Gyerekek elől elzárva tartandó)

A legújabb innováció a vitiligo kezelés területén

A Vitiskin hidrogél a Superoxid dizmutázok legtisztább változatát a Dismutin-BT hatóanyagot tartalmazza.

A Dismutin-BT a legtisztább és a piacon jelenleg elérhető legnagyobb koncentrációjú szuperoxid - dizmutáz a gyógyszeriparban.

Eliminálja a szuperoxid gyököket anélkül, hogy önmaga inaktiválódna.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

 • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
 • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás