Termékeink

HANSAPLAST SEBKEZELŐ KENŐCS 50G

HANSAPLAST SEBKEZELŐ GÉL 50G.jpg
Cikkszám: CV63694
1 595 Ft
1 256 Ft + ÁFA
Egység: 50 grBruttó egységár: 32 Ft / 1 gr

Termékismertető / Betegtájékoztató

Szép gyógyulás és hegcsökkentés

 

Elesés a lépcsőn, autóbaleset vagy műtét: életünk sok eseménye kisebb-nagyobb hegként nyomot hagy. Majdnem mindenkinek van egy vagy több hege, amely emlékezteti ezekre a helyzetekre. A hegek nemcsak komoly fájdalmat okozhatnak, ha az ízületekhez közel helyezkednek el és gátolják a mozgást, hanem az önbizalmat is csökkenthetik, különösen akkor, ha látható testrészen találhatók.

Hogyan alakulnak ki a hegek?

A hegesedés természetes folyamat, amely akkor következik be, amikor a bőr saját magát gyógyítja, például vágás vagy horzsolás után. (lásd még: Gyors segítség - Vágások és horzsolások)
Akkor jelennek meg, ha a bőr külső rétegét, az epidermiszt megvágjuk és a sérülés a dermiszig hatol. Az organizmus nem képes tökéletesen helyreállítani a tönkretett, nagyon speciális szövetet.

 

Ehelyett a sebet kötőszövet „hozza helyre”:a seb vagy sérülés begyógyítása érdekében a szervezet nagyobb mennyiségű kollagént termel, ami helyrehozza az elszakadt vagy károsodott bőrszövetet. A kollagén „összeköti” az elszakadt bőrt, így segít bezárni és meggyógyítani a területet.

AMINT KISEBB SEB VAGY HORZSOLÁS ALAKUL KI, A SZERVEZET AZONNAL ELKEZDI GYÓGYÍTANI.

A szervezet a seb begyógyulását követően is a sebhelyhez irányítja a kollagént, ami idővel változást idéz elő annak méretében és alakjában. A kialakuló hegben nem jó a vérkeringés, ezért sokszor egyenetlen és kevésbé rugalmas. 
A heg lehet kiálló (hipertrófiás hegek) vagy bemélyedő terület, a bőr és a szövet alsóbb rétegeiben keletkezett károsodástól függően. Színe is különböző lehet.

 

Mi a legjobb módszer a seb ellátására és a hegesedés megelőzésére?

A sebek fedetlenül hagyása vagy a hagyományos sebtapaszok és kötszerek használata általában var kialakulásához vezet, ami nem túl szép látványt nyújtó hegekké alakulhat.

Manapság bőrsérülés esetén az új technológiáknak és orvosi ismereteknek köszönhetően sok mindent tehet a gyors gyógyulás biztosítására. Döntsön okosan és fordítsa saját javára ezeket a tudományos ismereteket!

Fejlett sebgyógyítás - nedves sebgyógyítással
A seb ellátásának legjobb módja, ha olyan sebtapasszal fedjük be, ami mindig biztosítja a nedves sebgyógyítás feltételeit. Miért jobb ez, mint hagyni a száraz levegőn meggyógyulni a bőrt?

  1. Felgyorsítja a bőr gyógyító folyamatait.
  2. Megakadályozza a varasodást.+
  3. Mert megőrzi a seb rugalmasságát.
  4. Mert csökkenti a hegesedés kockázatát és szép gyógyulást biztosít.
  5. Mert bőrbarát.

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás