Termékeink

PROMED KÉZFERTŐTLENÍTŐ SZAPPAN 5000ML

PROMED KÉZFERTŐTLENÍTŐ SZAPPAN 5L.jpg
Cikkszám: CV65872
12 170 Ft
9 583 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 12 170 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Promed kézfertőtlenítő szappan

A PROMED kvaterner ammónium vegyületet, benzalkónium-kloridot és alkoholos hatóanyagot tartalmazó, széles antimikrobiális spektrummal rendelkező, egyfázisú kézfertőtlenítőszer. A PROMED enyhén sárgás, viszkózus, jellegzetes illatú készítmény, amely egyaránt alkalmas manuális használatra, valamint fali adagolóból történő használatra is.

Alkalmazási terület:

Egészségügyi intézményekben (kórházakban, rendelőintézetekben, stb.), idősek otthonában, óvodákban, iskolákban, közintézményekben, élelmiszeriparban, üzemi konyhákon, éttermekben és minden olyan helyen, ahol a kéz gyors tisztító fertőtlenítésére van szükség. Alkalmas továbbá egészségügyi intézményekben, szociális otthonokban és egyéb intézményekben betegfürdetésre is.

Tulajdonságok:

 • Gyors kézfertőtlenítést tesz lehetővé
 • Alkalmas egy munkafázisban történő fertőtlenítő tisztításra
 • Aldehidmentes
 • Bőrkímélő hatásánál fogva rendszeres használat esetén sem szárítja a bőrt.
 • Betegfürdetésre alkalmazható

Összetétel:

propán-1-ol (14-16%); Propán-2-ol (19-21 %), Benzalkónium-klorid (6-10%) ;N,NDimetil-1-dodecylamin-N-oxid(0,8-1,2 %) Amfoter tenzid(0,8-1,4 %); Hidroxi-etilcellulóz(0,7-1,5 %); Citromsav; Illatanyag;Glicerin, Víz

Hatásspektrum:

 • Baktericid
 • Fungicid
 • Szelektív virucid (Hepatitis B és HIV inaktiváló)
 • Tuberkulocid

Alkalmazási koncentráció és behatási idő:

A készítményt töményen, hígítatlanul kell alkalmazni!

 • Általános kézfertőtlenítés esetén 30 másodperc behatási idő
 • Szelektív virucid hatás eléréséhez 60-90 másodperc behatási idő
 • Tuberkulocid hatás eléréséhez 5 perc behatási idő
 • Faggyúmirigyekben gazdag bőrterület fertőtlenítése esetén 10 perc behatási idővel

A fertőtlenítés végrehajtása:

Higiénés kézfertőtlenítés:

Az adagolóból 3-5 ml készítményt juttatunk a tenyérbe, melyet a hatás eléréséhez szükséges ideig (normál fertőtlenítés 30 mp, szelektív virucid hatás eléréséhez 1-1,5 perc, tuberkulocid hatás eléréséhez 5 perc) alaposan eldörzsölünk a kéz bőrén, majd leöblítjük a kezeket.

Betegfürdetés:

A kezelésre alkalmazott textíliára felvitt készítménnyel a fertőtlenítendő bőrfelületet egyenletesen kezeljük, majd kevés víz hozzáadásával habot képezünk, majd a behatási idő letelte után a kezelt bőrfelületet alaposan leöblítjük.

Figyelmeztetés:

 • Más tisztító-, és fertőtlenítőszerrel keverni tilos!
 • Csak ép bőrfelületen alkalmazható!
 • Nyálkahártyákon nem alkalmazható!
 • Elektromos eszközhöz csak teljesen megszáradt kézzel szabad hozzányúlni!

Tárolás, eltarthatóság:

Eredeti, ép, bontatlan csomagolásban, száraz, jól szellőztethető helyen, szobahőmérsékleten, nyílt lángtól és gyújtóforrástól elkülönítve 3 évig eltartható.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

 • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
 • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás