Termékeink

BENFOGAMMA DRG. 50X 50X

benfogamma.jpg
Cikkszám: CV1073
1 643 Ft
1 565 Ft + ÁFA
Egység: 50 dbBruttó egységár: 33 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

- Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Benfogamma drazsé és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Benfogamma drazsé szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Benfogamma drazsét?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Tárolás

6. További információk

Benfogamma drazsé

Hatóanyag: 50 mg benfotiamin drazsénként.

Segédanyagok: zselatin, talkum, magnézium-sztearát, sztearinsav, szacharóz, kukoricakeményítő, nátrium-lauril-szulfát, makrogol-glicerin-éter-hidroxisztearát, karmellóz-nátrium, povidon K25, montan glikol viasz, makrogol 6000, glükóz szirup, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, arabmézga, nehéz kaolin, titán-dioxid (E171), kalcium-karbonát.

Küllem: Drazsé: fehér, kerek, domború drazsék.

Csomagolás: 50 db drazsé színtelen, átlátszó PVC/PVDC/Al bliszterben és kartondobozban.

Kórházi kiszerelések: 100 db, 500 db, 1000 db drazsé színtelen, átlátszó PVC/PVDC/Al bliszterben és kartondobozban.

Gyártó és a forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Wörwag Pharma GmbH & Co. KG, Böblingen, Németország

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BENFOGAMMA DRAZSÉ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Benfogamma drazsé klinikai tünetekkel járó B1- vitaminhiány kezelésére és megelőzésére szolgáló készítmény, ha a vitaminhiány megfelelő táplálkozással nem szüntethető meg.

B1- vitaminhiány kialakulhat:

· hiányos vagy elégtelen táplálkozás következtében ( beriberi), tartós mesterséges táplálás, túlzott fogyókúra, továbbá vitamin felszívódási zavarok révén,

· krónikus alkoholizmus következtében,

· fokozott B1 vitamin szükséglet esetén pl. terhesség, szoptatás esetén.A benfotiamin ( B1 vitamin ) az esszenciális hatóanyagok sorába tartozik, amely a szervezetben biológiailag aktív tiaminpirofoszfáttá ( TPP ) alakul, ez utóbbinak fontos szerepe van a szénhidrát anyagcserében.2. TUDNIVALÓK A BENFOGAMMA DRAZSÉ SZEDÉSE ELŐTTNe szedje a Benfogamma drazsét:

· ha túlérzékeny (allergiás) a Benfogamma drazsé hatóanyagára vagy bármely segédanyagára.A Benfogamma drazsé együttes alkalmazása étellel/itallal

Nincsenek különleges előírások.Terhesség

Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése előtt forduljon orvosához.

Annak ellenére, hogy nincsenek torzképződésre vagy az örökítő anyag megváltozására utaló adatok, terhesség alatt csak a vérből kimutatott B1 vitaminhiány esetén ajánlott a készítmény rövid ideig, a vérértékek normalizálódásáig tartó szedése.Szoptatás

Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése előtt forduljon orvosához.

Szoptatás alatt csak a vérből kimutatott B1 vitaminhiány esetén ajánlott a készítmény rövid ideig, a vérértékek normalizálódásáig tartó szedése.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A Benfogamma drazsé szedése nem befolyásolja a fenti képességeket.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható gyógyszereket is.

Aminophyllin és C vitamin egyidejű alkalmazásakor, valamint nagy páratartalom mellett, magas hőmérsékleten, B2 vitaminnal kombinálva a hatóanyag elszíneződhet.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A BENFOGAMMA DRAZSÉT?Amennyiben a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja:

megelőzés céljából hetente 1-2 alkalommal 1 drazsé,

terápiás célból naponta 1-3-szor 1 drazsé.

A drazsét szétrágás nélkül, kevés folyadékkal kell bevenni.Ha a Benfogamma drazsé hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.Ha az előírtnál több Benfogamma drazsét vett be:

Mérgezési vagy túladagolási tünetek eddig nem ismeretesek, általában orvosi beavatkozás nem szükséges.Ha adagját elfelejtette bevenni:

Következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Benfogamma drazsénak is lehetnek mellékhatásai.

Ritkán túlérzékenységi reakciók ( csalán-, bőrkiütések ) léphetnek fel. Ilyen esetekben mielőbb ajánlott a gyógyszer szedését abbahagyni és orvoshoz fordulni.

Ha az itt felsorolt nemkívánatos hatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. TÁROLÁSLegfeljebb 25°C-on tárolandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltűntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

OGYI-T-20 069/01 (50 db)

OGYI-T-20 069/02 (100 db)OGYI-T-20 069/03 (500 db)

OGYI-T-20 069/04 (1000 db)Betegtájékoztató OGYI eng.száma: 13 390/55/2001

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás