Termékeink

DAEDALON VEGBELKUP 10X 10X

daedalon kúp.jpg
Cikkszám: CV1082
2 785 Ft
2 652 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 278 Ft / 1 db
Kiszerelés10X SZALAGCSOMAGOLÁSBAN
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szak­szerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szük­sége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 2 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak..A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Daedalon végbélkúp?

2. Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a végbélkúpot?

4. Lehetséges mellékhatások

5. TárolásDaedalon végbélkúpHatóanyag: 100 mg dimenhidrinát 100 mg klórbutanol-hemihidrát kúponként.

Segédanyagok: makrogol 1500, makrogol-sztearát, poliszorbát 80, makrogol 4000, makrogol 6000.

Leírás: fehér vagy csaknem fehér, enyhén jellemző szagú, homogén, torpedó alakú végbélkúpok.Csomagolás: 10db végbélkúp fehér színű PVC/PE szalagfólia csomagolásban és dobozban.Gyártó és a forgalombahozatali engedély jogosultja: Pharmamagist Kft Budapest1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A DAEDALON VÉGBÉLKÚP?A Daedalon végbélkúp az utazási betegségek (tengeri, légi, vasúti, országúti betegség) megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszer. Az orvos egyéb eredetű hányinger és hányás kezelésére is ren­delheti.

A Daedalon végbélkúp mindkét összetevője – más-más módon – a szédü­lést, a hányingert és a hányást csökkenti.2. TUDNIVALÓK A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

- dimenhidrináttal, difenhidraminnal és egyéb hasonló szerkezetű antihisztaminokkal, ill. a készít­mény egyéb összetevőivel szembeni túlérzékenység esetén,

- görcsös állapotokban (eklampsia, epilepszia),

- veseelégtelenségben,

- zöldhályog (zárt zugú glaukóma) esetén,

- koponyaűri nyomásfokozódás esetén (pl. fejsérülés után),

- szoptatás ideje alatt,

- 6 év alatti életkorban.

Egyedi orvosi elbírálás alapján adható:

- emelkedett szembelnyomás, prosztata­ megnagyobbodás és vizeletürítési zavarok, asztma, magas­vérnyomás, súlyos ko­szorúérbetegség, vese- és májelégtelenség esetén,Együttes alkalmazása étellel/itallal

A Daedalon végbélkúp használata idején nem szabad alkoholt fogyasztania, mivel az alkohol fokozza a gyógyszer egyes mellékhatásait.Terhesség, szoptatás

Terhesség ideje alatt kizárólag orvosi utasításra alkalmazza a készítményt. Szoptatás ideje alatt alkal­mazása ellenjavallt.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Daedalon végbélkúp használata álmosságot okozhat. Alkalmazásának ideje alatt gépjárművet vezet­ni, ill. veszélyes gépet kezelni tilos.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Kérjen tanácsot orvosától amennyiben egyéb gyógyszert is szed, különös tekintettel az alábbi gyógy­sze­rekre: altatók, nyugtatók és egyéb pszichiátriai gyógyszerek, Parkinson kór elleni gyógyszerek, görcsoldók, egyes antibiotikumok.3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A VÉGBÉLKÚPOT?Az utazás megkezdése előtt 1/2 órával egy kúpot óvatosan a végbélbe kell helyezni. Az utazás alatt ez szükség esetén 6 óránként (a nap folyamán legfeljebb három al­ka­lommal) megismételhető. 24 óra alatt maximálisan négy kúp használható fel.

Amennyiben a tünetek (hányinger, hányás) a végbélkúp alkalmazása ellenére 2 nap után is fennállnak, illetve egyéb tünetek is jelentkeznek, azonnal keresse fel kezelőorvosát!Ha az előírtnál több végbélkúpot alkalmazott:

Ha az előírtnál több Daedalon kúpot alkalmazott, azonnal forduljon orvoshoz!

A Daedalon végbélkúp igen nagy adagjainak alkalmazása után kialakulhatnak a túlada­golás tünetei: görcsök, érzékcsalódások (hallucinációk), izgatottság, légzési nehézségek, ájulásérzés, melyek jelent­kezése esetén azonnal forduljon orvoshoz!4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Daedalon végbélkúpnak is lehetnek mellékhatásai.

Gyakran álmosság, bágyadtság, fáradtság, reakcióidő megnövekedés, ritkán homályos látás, fülcsen­gés, szájszárazság, csökkent verejtékezés, bőrkiütés, fényérzékenység, gyomorfájás, székrekedés vagy hasmenés, vizelési nehézség, szapora szívverés, mell­kasi szorítás, izgatottság, túlérzékenység jelent­kezhet.

A kezelés során észlelt mellékhatásokról vagy bármilyen szokatlan tünetről mielőbb tájékoztassa orvosát!5. TÁROLÁS5-15oC között tartandó!

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.OGYI-T-3208/01Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. október 9.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!