Termékeink

GRANUFLEX BORDERED 6X6CM 1X

granuflex 6x6 cm.jpg
Cikkszám: CV12076
922 Ft
726 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 922 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Granuflex Bordered

Termék leírása:
width=1
Granuflex® Bordered (Szegélyezett) optimális nedves sebkörnyezetet teremt, mely a gyengén váladékozótól a mérsékelten váladékozó sebek gyógyulását segíti elő. Az egyedülálló Granuflex Bordered (Szegélyezett) hidrokolloid összetétel elősegíti az autolitikus debridációt és serkenti a granulációs szövetképződést. A Granuflex Bordered (Szegélyezett) szélei elvékonyodnak, hogy könnyű legyen a használata még a nehezen kötözhető helyeken is és kevésbé gyűrődjön.

Javallat

A Granuflex® Bordered (Szegélyezett) az enyhén váladékozótól a mérsékelten váladékozó sebek kezelésére alkalmas. 

Krónikus sebekre: nyomási fekélyekre, lábszárfekélyre. 
Akut sebekre: kisebb égési sérülésekre, donor területekre, egyéb műtéti és traumás sebekre. 

Hatásmechanizmus

Az adhezív hidrokolloid mátrix szerkezet és a pára-áteresztő külső filmréteg együttesen okklúzív, nedves sebkörnyezetet teremt. A Granuflex® Bordered (Szegélyezett) nedves sebkörnyezetet hoz létre, amely az autolitikus debridáció elősegítésével támogatja a gyógyulási folyamatot, az epitel sejtek migrációját segíti, és lehetővé teszi a kötszer fájdalommentes eltávolítását, anélkül, hogy az újonnan képződött szöveteket károsítaná.

Általános termékleírás

Adhezív szegély:
- biztonságosan fenn marad a kötszer még a nehezen kötözhető helyeken is, 
- megelőzi a kötszer felgyűrődését.

Nedves sebkörnyezetet biztosít:
- támogatja az autolitikus debridációt.

Klinikai vizsgálatok által igazolt hidrokolloid:
- optimális sebgyógyulási feltételek,
- serkenti a granulációs szövetképződést.

Vékony poliuretán filmréteg:
- baktérium- és vírusgátat képez,
- csökkenti a fertőzés kockázatát,
- vízálló.

Kevesebb kötszercsere, mint géz használatával:
- minimálisra csökkenti a gondozási költséget.

Enyhíti a fájdalmas sebeket:
- maximalizálja a beteg összkomfortérzetét.

Könnyű használat:
- könnyen felhelyezhető és eltávolítható.

Alkalmazás

A tiszta, száraz felületű sebre egy, a seb szélén 1-2 cm-rel túl érő kötszert válasszon ki (a kötszer szegélyét nem beleszámítva). A szilikon védőpapír eltávolítása után finoman simítsa és nyomja a kötszert a sebre. Hajtsa vissza a szegélyeket, távolítsa el a szegély hátsó tapadófelületén található papírt és finoman simítsa a szegélyeket a helyükre. A Granuflex Bordered (Szegélyezett) másodlagos kötszerként használható egyéb, megfelelő kötszerekkel kombinálva.

Eltávolításkor a bőrre kell nyomni a kötszert és sarkait óvatosan felemelve 180 fokban visszahajtva lefejteni a sebről. Használat előtt, kérjük olvassa el a csomagolásban található használati útmutatót.
 

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás