Termékeink

DUOFILM OLDAT 15ML MEGSZŰNT, NE RENDELD!

DUOFILM.jpg
Cikkszám: CV1496
2 240 Ft
2 133 Ft + ÁFA
Egység: 15 dbBruttó egységár: 149 Ft / 1 db
Átmenetileg nem elérhető!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

A TERMÉK MEGSZŰNT!


HELYETTE AJÁNLOTT TERMÉK, HASONLÓ ÖSSZETEVŐKKEL:


http://www.aranyhajo-patika.hu/cv50037-tyukszemirto-ciccarelli-folydek-12mlBETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA


Duofilm külsőleges oldat
Hatóanyag:
szalicilsav és tejsav

Mielőtt elkezdené a gyógyszert alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.


• Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

• További információkért vagy tanácsért forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

• Sürgősen keresse fel orvosá vagy gyógyszerészét, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

•Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

Milyen típusú gyógyszer a Duofilm külsőleges oldat (továbbiakban Duofilm oldat) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Tudnivalók a Duofilm oldat alkalmazása előtt

Hogyan kell alkalmazni a Duofilm oldatot?

Lehetséges mellékhatások

Hogyan kell a Duofilmet tárolni?

További információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Duofilm oldat és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Duofilm szemölcs elleni kezelésre szolgál. A szemölcsök a bőr felszíni rétegeinek vírusfertőzése következtében alakulnak ki. A lappangási idő pár héttől néhány hónapig terjedhet. A szemölcs a vírus sérült bőrfelülettel történő érintkezésével terjed, különösen meleg és nyirkos bőr esetén. Ez okozza, hogy a fertőzés egyik leggyakoribb forrása az uszoda.

2. Tudnivalók a Duofilm oldat alkalmazása előttNe alkalmazza a Duofilm oldatot- ha allergiás a készítmény hatóanyagaira vagy a Duofilm bármely más összetevőjére

- arc, végbélnyílás és a nemi szervek területén

- ép bőrön

- 2 éves kor alattA Duofilm fokozott elővigyázatossággal alkalmazható- tizenkét évesnél fiatalabb gyermekek esetébenA kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerekFeltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett és/vagy alkalmazott egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Ugyanakkor nem várható egyéb gyógyszerrel való kölcsönhatás.Terhesség és szoptatásMielőtt bármilyen készítményt elkezdene alkalmazni beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Duofilm oldat terhesség és szoptatás alatti alkalmazásával kapcsolatosan nincsenek megszorítások.A Duofilm oldat hatása a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekreJelenleg nem ismert.Fontos információk a Duofilm oldat egyes összetevőirőlA gyógyszer étert és alkoholt tartalmaz. A Duofilm oldatot úgy alakították ki, hogy a keratint szabályozott módon oldja, így ügyelni kell arra, hogy a készítmény csak a szemölcsre kerüljön.

3. Hogyan kell alkalmazni a Duofilm oldatot?A Duofilm-et mindig az előírtaknak megfelelően alkalmazza a szemölcsre.. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Tizenkét évesnél fiatalabb gyermekek csak felügyelet mellett használhatják a gyógyszert.

Távolítson el minden sebtapaszt és áztassa forró vízben a szemölcsöket.

Szárítsa meg a saját törülközőjével.

Amennyiben a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja:

A szemölcsöket naponta egyszer kell a Duofilm oldattal bekenni a mellékelt ecsetelőt használva.

Használjon annyi Duofilmet, hogy az befedje a szemölcsöt, de ne jusson a környező ép bőrfelszínre. Várja meg, amíg a Duofilm megszárad, majd amennyiben a szemölcs nagy, illetve a lábon helyezkedik el, ragassza le ragtapasszal.

Folytassa a Duofilmmel való kezelést mindaddig, amíg a szemölcs teljesen feltisztul és a bőr finom rajzolata helyreáll.Egyéb tudnivalók a Duofilm használatát illetően:

Ne feledje, hogy a szemölcsök fertőzőek. A fertőzés másokra való terjedésének megakadályozása érdekében mindig csak a saját törülközőjét használja. Ne járkáljon mezítláb, ha a szemölcsök a talpán helyezkednek el.

Ha idő előtt abbahagyta a Duofilm oldat használatát:Legyen türelemmel, akár 6-12 hétre is szükség lehet a szemölcsök teljes eltávolításához. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, a Duofilm oldat is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A Duofilm ép bőrfelületen történő alkalmazása égő érzést okozhat.

Ha bármilyen mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban szereplő mellékhatáson kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a Duofilm oldatot tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Hűvös helyen, 5°C-15°C között tárolandó.

Felbontás után álló helyzetben, hűvös helyen, 5°C-15°C között tárolandó.

Nyílt lángtól védve tárolandó.

A gyógyszer tartályát jól lezárva kell tartani.

Az üvegen feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Duofilm oldatot. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ne alkalmazza, ha a készítmény zárókupakját sérült állapotban találja.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. További információkMit tartalmaz a Duofilm oldat?- A készítmény hatóanyagai: 167 mg szalicilsav és 167 mg tejsav 1 g oldatban.

- Egyéb összetevők: Kollodion összetétele: kolofónium, ricinus olaj, piroxilin, éter, alkohol.

Küllem: Oldat.

Sárgás, ill. aranysárgás színű, tiszta, sűrű, éter szagú oldat.Csomagolás:

15 ml oldat ecsetelővel kombinált csavarmenetes műanyag kupakkal lezárt barna színű üvegben. 1 üveg dobozban.A forgalombahozatali engedély jogosultja:

Stiefel Laboratories (UK) Ltd.

Holtspur Lane, Wooburn Green High Wycombe, Bucks,

HP10 0AU Egyesült KirályságGyártó:

Stiefel Laboratories (Ireland) Ltd.

Finisklin Buisness Park, Sligo

ÍrországOGYI T-7279/01 (15 ml)A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. 02. 23.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás