Termékeink

ALLERGODIL SZEMCSEPP 1X6 ML 1X6 ML

allergodil szemcsepp.jpg
Cikkszám: CV1562
1 810 Ft
1 724 Ft + ÁFA
Egység: 6 dbBruttó egységár: 302 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

• Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását az Allergodil szemcsepp?

2. Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a szemcseppet?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás

Allergodil szemcseppHatóanyag: 0,50 mg azelasztin-hidroklorid (megfelel. 0,456 mg azelasztinnak) ml-enként.

(1 csepp 0,025 mg hatóanyagot tartalmaz.)Segédanyagok: benzalkónium-klorid, nátrium-edetát, hipromellóz, szorbitol oldat (70 %), nátrium-hidroxid, injekcióhoz való desztillált víz.A forgalombahozatali engedély jogosultja:Meda Pharma Hungary Kft.

1139 Budapest Váci út. 91.Gyártó:Meda Pharma GmbH& Co KG,

Benztstrasse 1, 61352 Bad Homburg, Németország1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT AZ ALLERGODIL SZEMCSEPP?Különböző allergiás eredetű kötőhártyagyulladás és orrnyálkahártyagyulladás megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszer.2. TUDNIVALÓK A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára

- 4 éves életkor alatt

Kontaktlencse használatakor nem javallt alkalmazása!

Terhesség, szoptatás

Terhesség, valamint szoptatás esetén beszéljen kezelőorvosával, aki - annak tudatában - dönt a kezelés esetleges módosításáról.Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről:

A szemcsepp tartósítószerként benzalkónium-kloridot tartalmaz, amire Ön allergiás lehet!A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Előírás szerinti alkalmazás esetén a fenti képességeket nem befolyásolja.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

Az Allergodil szemcseppnek egyéb gyógyszerekkel való kölcsönhatása nem ismert.3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A SZEMCSEPPET?

A készítmény szokásos adagja: reggel és este 1-1 csepp mindkét szembe. Súlyosabb esetben orvosa rendelhet napi 4x 1-1 cseppet mindkét szemébe.

Az Allergodil szemcsepp nem fertőzések kezelésére szolgál!A szemcsepp becseppentését az alábbi útmutatónak megfelelően kell végezni. Eleinte érdemes tükör előtt végezni a becseppentést. Mossa meg a kezét, majd:1. Lágyan törölje szárazra a szemét egy kendővel. (1. ábra)2. Csavarja le a flakon tetejét és győződjön meg arról, hogy tiszta a cseppentő.3. Finoman húzza le az alsó szemhéját (2. ábra).4. Óvatosan cseppentsen az alsó szemhéja középső részére egy cseppet (3. ábra).

Vigyázzon, hogy a cseppentő ne érjen hozzá a szeméhez.5. Engedje el az alsó szemhéját és finoman szorítsa a szem belső zugát az orrnyeregnek

(4. ábra). Majd ujját az orrának szorítva lassan pislogjon néhányszor, hogy a csepp a

szem felszínén eloszolhasson. Itassa fel a felesleges gyógyszert.6. Ismételje meg ezt a folyamatot a másik szemével.

1.ábra 2.ábra 3.ábra 4.ábraHa az előírtnál több szemcseppet alkalmazott:

Ha véletlenül túl sok Allergodil szemcseppet cseppentene a szemébe, nem valószínű, hogy bármi baja történne. Kis veszélye a szemcsepp lenyelésével kapcsolatos túladagolásnak van. Ezért ha bárki - különösen gyermek - véletlenül megissza a szemcseppet, haladéktalanul keresse fel orvosát, vagy a helyi kórház baleseti osztályát.Ha adagját elfelejtette bevenni:

Ha elfelejtene cseppenteni, amint eszébe jut, pótolja az elmaradt cseppentést, a következő alkalmazást pedig a megadott időben végezze el.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, az Allergodil szemcseppnek is lehetnek mellékhatásai. Mellékhatásként ritkán a szemben enyhe, múló irritáció előfordulhat. Minden panaszról, szokatlan tünet észleléséről az orvost tájékoztatni kell.5. TÁROLÁSSzobahőmérsékleten tartandó.

Felbontás után 4 hétig használható fel.

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.OGYI-T-7334/01

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2006. november 8.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás