Termékeink

ALLERGODIL SZEMCSEPP 6ML

allergodil szemcsepp.jpg
Cikkszám: CV1562
2 705 Ft
2 576 Ft + ÁFA
Egység: 6 dbBruttó egységár: 451 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

• Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását az Allergodil szemcsepp?

2. Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a szemcseppet?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás

Allergodil szemcseppHatóanyag: 0,50 mg azelasztin-hidroklorid (megfelel. 0,456 mg azelasztinnak) ml-enként.

(1 csepp 0,025 mg hatóanyagot tartalmaz.)Segédanyagok: benzalkónium-klorid, nátrium-edetát, hipromellóz, szorbitol oldat (70 %), nátrium-hidroxid, injekcióhoz való desztillált víz.A forgalombahozatali engedély jogosultja:Meda Pharma Hungary Kft.

1139 Budapest Váci út. 91.Gyártó:Meda Pharma GmbH& Co KG,

Benztstrasse 1, 61352 Bad Homburg, Németország1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT AZ ALLERGODIL SZEMCSEPP?Különböző allergiás eredetű kötőhártyagyulladás és orrnyálkahártyagyulladás megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszer.2. TUDNIVALÓK A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára

- 4 éves életkor alatt

Kontaktlencse használatakor nem javallt alkalmazása!

Terhesség, szoptatás

Terhesség, valamint szoptatás esetén beszéljen kezelőorvosával, aki - annak tudatában - dönt a kezelés esetleges módosításáról.Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről:

A szemcsepp tartósítószerként benzalkónium-kloridot tartalmaz, amire Ön allergiás lehet!A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Előírás szerinti alkalmazás esetén a fenti képességeket nem befolyásolja.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

Az Allergodil szemcseppnek egyéb gyógyszerekkel való kölcsönhatása nem ismert.3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A SZEMCSEPPET?

A készítmény szokásos adagja: reggel és este 1-1 csepp mindkét szembe. Súlyosabb esetben orvosa rendelhet napi 4x 1-1 cseppet mindkét szemébe.

Az Allergodil szemcsepp nem fertőzések kezelésére szolgál!A szemcsepp becseppentését az alábbi útmutatónak megfelelően kell végezni. Eleinte érdemes tükör előtt végezni a becseppentést. Mossa meg a kezét, majd:1. Lágyan törölje szárazra a szemét egy kendővel. (1. ábra)2. Csavarja le a flakon tetejét és győződjön meg arról, hogy tiszta a cseppentő.3. Finoman húzza le az alsó szemhéját (2. ábra).4. Óvatosan cseppentsen az alsó szemhéja középső részére egy cseppet (3. ábra).

Vigyázzon, hogy a cseppentő ne érjen hozzá a szeméhez.5. Engedje el az alsó szemhéját és finoman szorítsa a szem belső zugát az orrnyeregnek

(4. ábra). Majd ujját az orrának szorítva lassan pislogjon néhányszor, hogy a csepp a

szem felszínén eloszolhasson. Itassa fel a felesleges gyógyszert.6. Ismételje meg ezt a folyamatot a másik szemével.

1.ábra 2.ábra 3.ábra 4.ábraHa az előírtnál több szemcseppet alkalmazott:

Ha véletlenül túl sok Allergodil szemcseppet cseppentene a szemébe, nem valószínű, hogy bármi baja történne. Kis veszélye a szemcsepp lenyelésével kapcsolatos túladagolásnak van. Ezért ha bárki - különösen gyermek - véletlenül megissza a szemcseppet, haladéktalanul keresse fel orvosát, vagy a helyi kórház baleseti osztályát.Ha adagját elfelejtette bevenni:

Ha elfelejtene cseppenteni, amint eszébe jut, pótolja az elmaradt cseppentést, a következő alkalmazást pedig a megadott időben végezze el.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, az Allergodil szemcseppnek is lehetnek mellékhatásai. Mellékhatásként ritkán a szemben enyhe, múló irritáció előfordulhat. Minden panaszról, szokatlan tünet észleléséről az orvost tájékoztatni kell.5. TÁROLÁSSzobahőmérsékleten tartandó.

Felbontás után 4 hétig használható fel.

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.OGYI-T-7334/01

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2006. november 8.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!