Termékeink

BIO-FOLSAV TABLETTA 60X 60X

bio folsav.jpg
Cikkszám: CV1947
1 295 Ft
1 020 Ft + ÁFA
Egység: 60 dbBruttó egységár: 22 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

- a biztonságos terhességért

Évekkel ezelőtt a folsav egy elfelejtett vitamin volt, de a legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy azoknál a nőknél, akik terhességük alatt nem kapnak elegendő folsavat, növekszik a születési rendellenességek előfordulása. Számos országban ez a tény arra késztette az egészségügyi hatóságokat, hogy a családot tervező nőknek a folsav szedését ajánlják. Angliában pl. a kormány egészségügyi főorvosa, a terhességet vállalni kívánó nőknek a fogamzástól a 12. terhességi hétig naponta 400 μg folsav fogyasztását javasolja. Az étrend Bio-Folsavval történő kiegészítése segít, hogy elérje ezt a mennyiséget. A folsav egy fontos, vízben oldódó B-vitamin, melynek nagy jelentősége van a sejtosztódásban. A sejteknek akkor van szükségük folsavra, amikor a genetikai információjukat képzik az osztódás előtt (vagyis az RNS- és DNS-képzésben). A fehérjeszintézishez szintén szükség van erre a nagyon fontos vitaminra.

Megfelelő vitaminforrások

A legjobb természetes folsavforrások a zöld levelű zöldségek, a citrusfélék (citrom, narancs, grapefruit) és a máj. Az összes gabonaféleség, a tojás és a hús is tartalmaz bizonyos mennyiségű folsavat. Amennyiben lehetséges, ajánlott a szükséges folsavmennyiséget a természetes táplálkozás útján fedezni. Amint azonban azt táplálkozástudományi vizsgálatok feltárták, a legtöbb nő kevesebb mint 200 μg folsavmennyiséget fogyaszt a napi táplálékkal. Csak nagyon kevés nő jut az ajánlott mennyiséghez étrend-kiegészítő szedése nélkül. A Bio-Folsav étrend-kiegészítő 200 μg folsavat tartalmaz, melynek szedése teljesen biztonságos. A természetes táplálékokban lévő folacint a szervezetnek először folsavvá kell alakítania, mert csak azt követően tudja hasznosítani, míg a Bio-Folsav a felszívódás után azonnal kész a hasznosulásra.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás