Termékeink

AKNEROXID 5 GEL 50 G 50 G

AKNEROXID.jpg
Cikkszám: CV206
1 920 Ft
1 829 Ft + ÁFA
Egység: 50 dbBruttó egységár: 38 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Akneroxid 5 gélMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.Milyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a gél?

Hatóanyag: 50,0 mg víztartalmú benzoil-peroxid 1 g gélben.

Segédanyagok: Etiléndiamintetraecetsav, nátrium-hidroxid, karbomer 940, makrogol-lauril-éter, tisztított víz.Milyen betegségek esetén alkalmazható?

A bőr bizonyos pattanásos megbetegedéseinek (akne) kezelésére szolgáló készítmény.Hogyan hat az Akneroxid 5 gél?

Az Akneroxid 5 gél hatóanyaga a benzoil-peroxid, amely elpusztítja az akne kialakulásáért felelős baktériumokat. Ezen kívül hámlasztó hatása révén kedvezően befolyásolja a pórusok elzáródását okozó, az aknét gyakran kísérő kórosan fokozott szarusejtképződést, továbbá csökkenti a faggyútermelődést és a bőr ezáltal fennálló, kellemetlen, zsíros fénylését.

Az Akneroxid 5 gél segédanyagait a vizsgálatok szerint a bőr jól tolerálja.

Az Akneroxid 5 gél nem tartalmaz illatanyagokat és tartósítószereket.Mely esetekben nem szabad az Akneroxid 5 gélt alkalmazni?

Az Akneroxid 5 gél nem alkalmazható a benzoil-peroxiddal és a készítmény bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén, továbbá sérült bőrfelületen.

Az Akneroxid 5 gél nem kerülhet a szembe és nem alkalmazható nyálkahártyákon, a szájsarkokon, az orron, illetve a szemekben és környékükön.Milyen esetben lehet az Akneroxid 5 gélt csak orvosi tanács esetén alkalmazni?

Terhesség és szoptatás esetén az Akneroxid 5 gél csak az orvos jóváhagyása esetén alkalmazható. A terhesség utolsó harmadában a készítmény nem alkalmazható.

Nincs adat arról, hogy külsőleges alkalmazás esetén a benzoil-peroxid bejut-e az anyatejbe, ezért szoptatás alatt alkalmazása nem javasolt, illetve kizárólag a kezelőorvos engedélyével lehetséges.Milyen elővigyázatossági rendszabályokat kell figyelembe venni?

Színtelenítő hatása miatt az Akneroxid 5 gélt szemöldökre, szakállra és a hajas fejbőrre nem célszerű alkalmazni. A színes textíliát károsíthatja.

Ún. neurodermatitises (idegrendszeri zavar következtében kialakuló bőrelváltozásban szenvedő) személyek esetében, akiknek a bőre száraz, illetve faggyútermelése hiányos, a benzoil-peroxidot tartalmazó készítmények csak fokozott óvatossággal alkalmazhatók.

Az Akneroxid 5 gélre nem megfelelő módon reagáló aknés esetekben, valamint a mellkas vagy a hát bőrének aknés panaszaiban az Akneroxid 10 gél is alkalmazható, az orvos előírásának megfelelően.Milyen egyéb gyógyszer vagy kozmetikum befolyásolhatja az Akneroxid 5 gél hatását?

Nem ajánlott a bőrirritáló hatású egyéb készítmények Akneroxiddal egyidejűleg történő alkalmazása.

Az Akneroxid 5 gél alkalmazása esetén kerülni kell a testfelszín intenzív ultraibolya (UV)-sugárzásnak (napfény, illetve szolárium) való kitételét.Hogyan kell használni a készítményt?

Ha az orvos másképpen nem rendeli, naponta 1-2 alkalommal a bőr gondos tisztítása után az érintett bőrfelületeket az Akneroxid 5 géllel vékonyan kell bekenni.

A bőrfelület érzékenységétől függően az alkalmazási gyakoriság egyénileg változhat.

A különlegesen érzékeny bőrű betegek az Akneroxid 5 gélt kezdetben naponta csak 1 alkalommal használják, este, lefekvés előtt.

Az Akneroxid 5 gél kizárólag külsőleg alkalmazható.

Az Akneroxid 5 gél nem kerülhet a szembe és nem alkalmazható nyálkahártyákon, a szájsarkokon, az orron, illetve a szemekben és környékükön.A tapasztalatok szerint az Akneroxid 5 géllel végzett kezelések átlagos időtartama 4-10 hét.Milyen mellékhatások jelentkezhetnek az Akneroxid 5 géllel történt kezelés esetén?

Az Akneroxid 5 gél hatásának kezdetén, az első napokban a bőrön feszülésérzet jelentkezhet és enyhe bőrpír alakulhat ki. Az érzékeny bőrön kialakuló kezdeti, enyhe égető érzés rendszerint megszűnik, amint a kezelés folytatódik.

Az Akneroxid 5 gél alkalmazása során esetenként viszonylag jelentős mértékű bőrszárazság alakulhat ki.

Ritkán túlérzékenységi reakció (bőrgyulladás) alakulhat ki a kezelt bőrfelületen.Amennyiben olyan mellékhatásokat észlel, amelyeket ez a betegtájékoztató nem említ, kérjük, értesítse orvosát, illetve gyógyszerészét.Mi a teendő mellékhatások kialakulása esetén?

Ha a jelentős mértékű bőrpír és égető érzés 5 napnál hosszabb ideig tart, a kezelést le kell állítani és értesíteni kell az orvost. Ha a tünetek csökkennek, a kezelés folytatható, általában a gél ritkább alkalmazásával.Hogyan kell tárolni a készítményt?

Az Akneroxid 5 gél legfeljebb 25 oC-on tárolandó.A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.Forgalombahozatali engedély jogosultja:

Almirall Hermal GmbH

Scholtzstrasse 3, D-21465 Reinbek, NémetországMagyarországi képviselet:

Galena GmbH

1016 Budapest, Szirtes u. 2/A.

OGYI-T-2296/01Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. március 2.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás