Termékeink

BIO-MELATONIN 3MG FILMTABLETT 30XBEÉRKEZETT!

bio-melatonin.jpg
Cikkszám: CV2192
3 630 Ft
3 457 Ft + ÁFA
Egység: 30 dbBruttó egységár: 121 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdi a gyógyszert alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót!

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

Sürgősen keresse fel a kezelőorvost, ha a tünetek 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.Bio-Melatonin 3 mg filmtablettaMilyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a Bio-Melatonin 3 mg filmtabletta?

Hatóanyaga: 3 mg melatoninum filmtablettánként.

Segédanyagok: magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, maltodextrin, mikrokristályos cellulóz. Filmbevonat: hipromellóz.Milyen terápiás javallatai vannak a Bio-Melatonin 3 mg filmtablettának?

A Bio-Melatonin hatóanyaga a melatonin, melyet az agyban található tobozmirigy termel az alvás ideje alatt. Embereknél a melatonin az alvás kiváltásáért felelős és meghatározza az alvás-ébrenlét ritmusát. A Bio-Melatonin alkalmazásával segíteni lehet olyan alvászavarok kezelését, amelyek az alvás-ébrenléti ciklus megzavarásával vannak összefüggésben, például hosszú repülőutat követően az időeltolódás okozta alvászavar (”jet-leg”) illetve a több műszakban dolgozók megváltozott alvás-ébrenlét ritmusából eredő alvászavar.Mit kell tudni, mielőtt a Bio-Melatonin 3 mg filmtablettával a kezelést megkezdenénk?

A készítmény szedése nem ajánlott azoknak, akik érzékenyek, vagy allergiásak a melatoninra vagy a készítmény egyéb összetevőjére. Nem javasolt adni májzsugorban, Rotor, vagy Dubin-Johnson szindrómában, halmozott idegrendszeri károsodásban, illetve krónikusan súlyos alvászavarban szenvedőknek.Nők, amennyiben terhességet terveznek kérjék ki a kezelőorvos tanácsát, mielőtt elkezdik a Bio-Melatonint alkalmazni.

18 éves kor alatt csak egyedi elbírálás alapján, orvosi javaslatra alkalmazható.Hogyan kell alkalmazni és mivel nem szedhető együtt a készítmény?

A szokásos adag 1-2 tabletta naponta, egy órával lefekvés előtt, bőséges folyadékkal bevéve. „Jet-leg” kezelésekor az új időzónában az első három napon 2 tablettát, majd azt követően 1 tablettát kell bevenni lefekvés előtt egy órával. Amennyiben úgy érzi, hogy túl erős vagy túl gyenge a Bio-Melatonin hatása, forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez.

Nem ajánlatos a Bio-Melatonin szedése mellett alkoholt fogyasztani.Alkalmazható-e a Bio-Melatonin a terhesség és szoptatás ideje alatt?

Nem alkalmazható terhesség és szoptatás ideje alatt.Befolyásolhatja-e a járművezetést, vagy a gépek működtetésével kapcsolatos munkavégzést?

A készítmény bevételét követően a melatonin több óráig csökkentheti az éberséget, ezért a készítmény vezetés illetve gépek üzemeltetése előtt nem alkalmazható.

Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről

A Bio-Melatoninban lévő segédanyagok hatására vonatkozóan nincsenek speciális információk.Más gyógyszerekkel alkalmazva lehetnek-e kölcsönhatások?

A melatonin kölcsönhatásba léphet a depresszió ellenes gyógyszerek egy bizonyos csoportjával, az ún. szelektív szerotonin receptor gátlókkal. A melatonin növelheti a warfarin, vagy egyéb véralvadás elleni gyógyszerek hatását, illetve növelheti a monoamino-oxidáz-gátlók (MAO) csoportjába tartozó depresszió ellenes készítmények hatását is. A melatonin csökkentheti a nifedipin és egyéb, ún. kalcium-csatorna blokkoló vérnyomáscsökkentő szerek hatékonyságát.

Kérjük tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét, amennyiben más gyógyszerkészítményt is szed, még akkor is ha azok nem recept-köteles készítmények.Mi a teendő túladagolás esetén?

A melatonint gyakorlatilag nem lehet túladagolni, még abban az esetben sem, ha 1000 mg körüli mennyiséget vett be valaki (amely kb. 333 db Bio-Melatonin 3 mg fillmtablettának felel meg).

Nagyon nagy adag melatonin bevétele esetén mellékhatások figyelhetők meg, úgymint a bőr kipirulása, hasi görcsök, hasmenés, fénypontok megjelenése a szem előtt és fejfájás. Általában a túladagolás dokumentált mellékhatásai nem olyan súlyosak, hogy orvoshoz kelljen fordulni. Amennyiben bizonytalan a tünetekben, ajánlatos orvoshoz fordulni. Gyermekeknél balesetszerűen előforduló, nagy dózisú túladagolásnál elővigyázatosságból ajánlatos orvoshoz fordulni.Mi a teendő, ha elfelejtette a Bio-Melatonin 3 mg filmtablettát bevenni?

A Bio-Melatonin 3 mg filmtablettát lefekvés előtt egy órával tanácsos bevenni, ha ezt mégis elfelejti, akkor lefekvéskor pótolja. Ha elfelejtette gyógyszerét az előírt időben bevenni, ne vegyen be kétszeres mennyiséget a kimaradt adag pótlására.Milyen lehetséges mellékhatások léphetnek fel?

Hasonlóan egyéb gyógyszerekhez, a Bio-Melatoninnak is lehet mellékhatása. Általánosságban, a melatonin jól tolerálható szokásos adagolás mellett. Mellékhatásokat jelentettek, melyek az alábbiak lehetnek: furcsa íz a szájban, fejfájás, rémálmok.

A dokumentált mellékhatások nem olyan súlyosak, hogy orvoshoz kelljen fordulni. Ha azonban mégis kétségei vannak, akkor forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez.

Ha bármilyen, itt nem említett mellékhatást észlel, arról tájékoztassa kezelőorvosát illetve gyógyszerészét.Csomagolás: 30, 60 illetve 120 filmtabletta bliszterben és dobozban.Hogyan kell tárolni a Bio-Melatonin 3 mg-ot?

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasz­nálni.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a készítmény gyártója:

Pharma Nord Aps

Tinglykke 4-6

DK-6500 Vojens

DániaHa bármilyen további információra van szüksége a Bio-Melatonin 3 mg filmtablettát illetően, forduljon a magyarországi képviselethez:

Pharma Nord Kft

1139 Budapest

Váci út 95.

Tel: (1) 2360 565OGYI-T-8974/01-03A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. február 24.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás