Termékeink

NATURLAND ELIXIRIUM THYMI COMPOSITUM FON 150G

NL ELIX THYMI.jpg
Cikkszám: CV2569
1 515 Ft
1 443 Ft + ÁFA
Egység: 150 dbBruttó egységár: 10 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Helyettesítő termék---> Naturland Elix Thymi komplex


BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Elixirium thymi compositum FoNo VII. Naturland

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül.

Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szak­szerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szük­sége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer és milyen betegségek esetén alkalmazható az Elixirium thymi compositum Naturland?

2. Tudnivalók az Elixirium thymi compositum Naturland alkalmazása előtt.

3. Hogyan kell alkalmazni az Elixirium thymi compositum Naturland-ot?

4. Lehetséges mellékhatások.

5. Tárolás

A készítmény hatóanyaga: 6,75 g Nátrium-bromid 33,3 %-os oldata, 9,00 g szirupkészítéshez való narancs-tinktúra, 45,00 g kakukkfű-tinktúra.

Segédanyagok: Kasszia fahéj-, narancshéj-, kardamomumtermés-, szegfűszeg-alkoholos kivonata, metil-parahidroxibenzoát, 96 %-os alkohol, szorbinsav, szacharóz, desztillált víz.Gyártó és a forgalombahozatali engedély jogosultja:

Naturland Magyarország Kft.

1106 Budapest, Csillagvirág u. 8.

1. Milyen típusú gyógyszer és milyen betegségek esetén alkalmaz­ható az ElixirIum Thymi Compositum Naturland?A készítmény a légcső és a hörgők gyulladásos folyamatainak kezelésére alkalmazható.

2. Tudnivalók aZ ElixirIum Thymi Compositum Naturland alkalmazása előtt.Ne alkalmazza a készítményt, ha Ön:

kakukkfű iránti túlérzékenységben szenved.

Alkalmazása tilos vékony- és vastagbélgyulladás (enterocolitis) és szívelégtelenség fennállása esetén.Terhesség, szoptatás

Terhesség és szoptatás idején csak orvosi javaslatra a kezelés előnyének és kockázatának mérlegelését követően alkalmazható.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem befolyásolja hátrányosan az ezekhez szükséges képességeket.Egyéb gyógyszerek alkalmazásaTájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógy­szereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

3. Hogyan kell alkalmazni az ElixirIum Thymi Compositum Naturland-ot?Amennyiben az orvos másképpen nem rendeli naponta 3-szor 10 ml-t kell bevenni.Ha az előírtnál több készítményt alkalmazott

Túladagolás esetén a mellékhatások fokozódhatnak.Ha elfelejtette bevenni az oldatot

Amint észrevette, hogy elfelejtette bevenni az előírt adagot, pótolja azt mielőbb, de soha ne alkalmazzon dupla adagot.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, az Elixirium thymi compositum Naturland oldatnak is lehetnek mellékhatásai.

Az anyatejbe átjutó brómsó a szoptatott csecsemőben aluszékonyságot, bőrén acnét okozhat. Nagyon ritkán előfordulhatnak allergiás bőrreakciók, pl. kiütések, csalánkiütés, arcödéma, száj- és torok ödéma (Quincke-ödéma), vagy nehézlégzés, gyomor problémák (görcsök, hányinger, hányás).

5. TÁROLÁSLegfeljebb 25°C-on, fénytől védve tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.OGYI-T-9852/01Betegtájékoztató OGYI eng.száma: 19.687/40/2004

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás