Termékeink

ALGOFLEX M TABLETTA 6+6 DB

algoflex m.jpg
Cikkszám: CV2710
885 Ft
843 Ft + ÁFA
Egység: 12 dbBruttó egységár: 74 Ft / 1 db
Kiszerelés6X+6X BUBORÉKCSOMAGOLÁSBAN
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Algoflex-M tabletta

{ibuprofen}Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

· Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Algoflex-M tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az Algoflex-M tabletta szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni az Algoflex-M tablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell az Algoflex-M tablettát tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ALGOFLEX-M TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Az Algoflex-M tabletta fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatású gyógyszer.

Az Algoflex-M tabletta aktív összetevői az ibuprofén és a drotaverin.

Az Algoflex-M két hatóanyagának köszönhetően csökkenti a menstruációs fájdalmakat és oldja az alhasi görcsöket.

Ennek megfelelően az Algoflex-M tabletta elsődleges (egyéb betegséggel nem magyarázható) menstruációs fájdalmak és görcsök kezelésére; valamint másodlagos (egyéb betegség következtében kialakuló) menstruációs fájdalmak és görcsök kiegészítő kezelésére szolgál.

2. TUDNIVALÓK AZ ALGOFLEX-M TABLETTA SZEDÉSE ELŐTTNe szedje az Algoflex-M tablettát:· ha allergiás (túlérzékeny) az Algoflex-M hatóanyagaira vagy bármely egyéb összetevőjére.

· kiújuló vagy aktív gyomor- vagy nyombélfekély/vérzés esetén.

· ha kórelőzményben hörgőgörcs, orrnyálkahártya-gyulladás vagy csalánkiütés szerepel, vagy jelenleg is fennáll, különösen, ha ezek szalicilát vagy egyéb nem szteroid gyulladásgátló készítmények szedésével összefüggésben jelentkeztek.

· ha terhes, vagy szoptat.

· ha szisztémás lupus erythematosus-ban (SLE-ben) szenved.

· súlyos szív-, máj- és veseműködési zavar, súlyos magas vérnyomás betegség, véralvadásgátló kezelés, az anamnézisben szereplő krónikus légúti fertőzés, Parkinson-kór, epilepszia, ill. vérzéses bőrtünetek esetén.

· gyermekkorban 12 év alatt.Az Algoflex-M tabletta egyedi orvosi elbírálás után alkalmazható:· ha a kórtörténetében emésztőrendszeri betegség, mint gyomorgyulladás vagy nyelőcsőgyulladás, fekély, gyomor-, bélvérzés, fekélyes bélgyulladás, Crohn betegség szerepel, kérje ki orvosa tanácsát!

· ha magas vérnyomása, vagy bármilyen máj, vese vagy szívproblémája van, mert a nem szteroid gyulladáscsökkentők tovább ronthatják a veseműködést. A lehető legalacsonyabb hatékony adagot kell alkalmazni, és a veseműködést ellenőrizni kell.

· egyidejű káliummegtakarító vizelethajtók alkalmazása mellett a szérum kálium-szint rendszeres ellenőrzése javasolt.

· egyidejű lítium-terápia során szükséges a szérum lítium-szintet ellenőrizni.

· autoimmun betegség esetén az ibuprofént csak az előzetes előny/kockázat mérlegelése után szabad alkalmazni, illetve SLE-ben való alkalmazása kontraindikált (lásd mikor ne szedje az Algoflex-M tablettát).

· alacsony vérnyomás esetén..

· tartós kezelés és/vagy nagy adagok alkalmazása esetén indokolt lehet a vérkép, a vese- és májfunkciók ellenőrzése.

· gyomor-bélrendszeri vérzés, látási, hallási zavarok, vagy túlérzékenységi reakció jelentkezésekor a kezelést azonnal meg kell szakítani.

· ha idős.Tejcukor-tartalma miatt a tejcukor-érzékenységben szenvedő betegekben gyomor-bélrendszeri panaszokat okozhat, mivel az Algoflex-M tabletta egyszeri adagja 164 mg tejcukrot is tartalmaz.Értesítse kezelőorvosát amennyiben a fenntiek bármelyike vonatkozik Önre vagy nem biztos benne.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerekFeltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.Más gyógyszer egyidejűleg csak a kezelőorvos tudtával szedhető, mivel az együttes alkalmazás során módosulhat a gyógyszerek hatása.Ibuprofén tartalma miatt:Együttadás kerülendő:

· más fájdalomcsillapítókkal, főleg a nem szteroid gyulladásgátlókkal, mint az acetilszalicilsav, amelyek növelhetik a gyomorfekélyek kialakulásának és a gyomor-bélrendszeri vérzés veszélyét,

· véralvadásgátló szerekkel (fokozott vérzésveszély),

· acetilszalicilsavval (csökken az ibuprofen gyulladásgátló hatása),

· vérlemezke összetömörülés-gátlókkal (fokozott vérzésveszély),

· glükokortikoidokkal (mellékhatások fokozódhatnak),

· húgysavürítő, köszvényellenes szerekkel.

· allergia és gyulladás kezelésénél alkalmazott kortikoszteroidokkal.Fokozott óvatossággal adható:

· vérnyomáscsökkentő szerekkel (csökkenhet azok vérnyomáscsökkentő hatása),

· tiazid típusú vizelethajtókkal (csökkenhet a vizelethajtó hatás),

· lítiummal, digoxinnal, fenitoinnal, metotrexáttal (toxicitásuk megnőhet),

· szájon át szedhető vércukorcsökkentő szerekkel (a vércukorcsökkentő hatás fokozódhat), szulfonamid típusú antibiotikumokkal (fokozza hatásukat),

· növeli a káliummegtakarító vizelethajtók hatását (magas káliumszintet okoz).Drotaverin tartalma miatt:Levodopával együtt adva, annak Parkinson-kór tüneteit csökkentő hatását gyengíti, illetve az izom-merevség és a remegés súlyosbodik.Az Algoflex-M tabletta együttes alkalmazása étellel/itallal:Az esetlegesen együtt fogyasztott ételek és italok a gyógyszerkészítmény hatását számottevően nem befolyásolják.Terhesség és szoptatásMielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség és szoptatás alatt nem szabad Algoflex-M tablettát szedni.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekreAz Algoflex-M tabletta a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket befolyásolhatja, ezért egyénileg kell meghatározni, hogy a gyógyszer milyen alkalmazása mellett szabad járművet vezetni, illetve baleseti veszéllyel járó munkát végezni.

3. HOGYAN KELL SZEDNI AZ ALGOFLEX-M TABLETTÁTFelnőtteknek (18 éves kor felett):

Menstruációs panaszok (dysmenorrhoea) kezelésére a javasolt egyszeri adag: egy ibuprofén tartalmú rózsaszínű kerek filmtabletta (400 mg ibuprofen) és egy drotaverin tartalmú sárga hosszúkás tabletta (80 mg drotaverin) egyszerre bevéve.

Az egyszeri adag szükség esetén 4-6 óránként ismételhető.

A kezelést a menstruációs fájdalom jelentkezésekor kell elkezdeni.

A napi maximális adag 3 egység, ami 3 db ibuprofén tartalmú rózsaszínű kerek filmtablettával

(1200 mg ibuprofén) és 3 db drotaverin tartalmú sárga hosszúkás tablettával (240 mg drotaverin) egyenértékű.12-18 éves korban:

Menstruációs panaszok (dysmenorrhoea) kezelésére a javasolt egyszeri adag: egy ibuprofén tartalmú rózsaszínű kerek filmtabletta (400 mg ibuprofen) és egy drotaverin tartalmú sárga hosszúkás tabletta (80 mg drotaverin) egyszerre bevéve.

Az egyszeri adag szükség esetén 4-6 óránként ismételhető.

A kezelést a menstruációs fájdalom jelentkezésekor kell elkezdeni.

A napi maximális adag 2 egység, ami 2 db ibuprofén tartalmú rózsaszínű kerek filmtablettával

(800 mg ibuprofén) és 2 db drotaverin tartalmú sárga hosszúkás tablettával (160 mg drotaverin) egyenértékű.12 éves kor alatt nem adható!A vese vagy májfunkció károsodása esetén az adagolást egyénre szabottan kell megállapítani.

A gyomor-bélrendszeri mellékhatások csökkentése érdekében célszerű az Algoflex-M tablettát étkezést követően bevenni.

Ha az Algoflex-M alkalmazása során annak hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.Ha Ön acetilszalicilsav tartalmú készítményt szed és egyszeri Algoflex-M tablettát szeretne bevenni, akkor azt vagy az acetilszalicilsav tartalmú készítmény bevételét követően legalább 30 perc múlva, vagy legalább 8 órával az acetilszalicilsav tartalmú készítmény bevétele előtt tegye.Ha az előírtnál több Algoflex-M tablettát vett be:Túladagolás tüneteinek jelentkezésekor (fülzúgás, halláscsökkenés, fejfájás, hányinger, szédülés, alacsony vérnyomás, ritkán az eszmélet vesztése) azonnal forduljon orvoshoz!Ha elfelejtette bevenni az Algoflex-M tablettát:Ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett adag pótlására.Az Algoflex-M-kezelés megszakításakor jelentkező mellékhatások:Az Algoflex-M-kezelés megszakításakor általában nem jelentkezik semmilyen mellékhatás.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így az Algoflex-M tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkezhet.

A súlyos allergiás reakciók ritkák. Amennyiben hirtelen jelentkező nehézlégzést, az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanatát, viszketést, vagy kiütést (különös tekintettel arra, ha az egész testet érinti) tapasztal, azonnal HAGYJA ABBA az Algoflex-M tabletta szedését és sürgősen keresse fel kezelőorvosát.Amennyiben a kezelés alatt az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalja, azonnal HAGYJA ABBA a készítmény szedését és sürgősen jelentkezzen orvosnál:

· Friss vér a székletben.

· Alvadt vér a székletben

· Vért hány, vagy a hányadékban kávéhoz hasonló fekete részecskéket lát.Ezek a gyomorfekély jelei lehetnek.A szem, száj, végbélnyílás, nemiszervek, bőr és a húgycső hólyagos kifekélyesedése, általában magas lázzal és általános gyengeséggel kísérve; a bőr hámlása. Ez az ún. Steven-Johnson szindróma tünete lehet.HAGYJA ABBA a készítmény szedését és keresse fel kezelőorvosát:

· Ha emésztési zavara van, vagy ég a gyomra

· Ha hasi fájdalma van, vagy rendellenességet tapasztal a gyomorműködésével kapcsolatosan.

· Ha látási és hallási zavarok lépnek fel Önnél.A leggyakrabban megfigyelt nemkívánatos esemény emésztőrendszeri eredetű.Emésztőrendszeri betegségek és tünetek:

A gyógyszer alkalmazását követően, hányinger és hányás, hasi fájdalom, emésztési zavarok, székrekedés, haspuffadás, hasmenés, friss vagy alvadt vér megjelenése a székletben, vérhányás fordulhat elő. Különösen idősebb betegeknél az emésztőrendszeri fekély/vérzés néha halálos kimenetelű is lehet. Súlyosabb esetekben előfordulhat fekélyes szájnyálkahártya gyulladás és a vastagbélgyulladás súlyosbodása, pl. Crohn betegség.Idegrendszeri betegségek és tünetek:

Fülzúgás, fejfájás, szédülés, csökkent hallás, ritkán álmatlanság.Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek:

A nem szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazásával kapcsolatban vizenyőt, magas vérnyomást és szívelégtelenséget jelentettek. Ritkán szívdobogás-érzés, nagyon ritkán vérnyomásesés.Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek:

Fokozott vérzékenység, vérszegénység, fehérvérsejt- vagy vérlemezkeszám csökkenés.Vese- és húgyúti betegségek és tünetek:

Vesefunkciós zavarok, véres vizelet, húgyhólyag gyulladás, vesegyulladás és veseelégtelenség. Ödéma különösen az alsó végtagban és folyadék visszatartás fokozódása.Laboratóriumi vizsgálatok eredményei:

Májfunkciós zavarok, hemoglobin, hematokrit és szérum kalciumszint csökkenése.Szembetegségek és szemészeti tünetek:

Látási zavarok, mint homályos látás, színlátás zavara. Ezek a gyógyszer elhagyása után maguktól megszűnnek. Ha látászavarokat észlel, azonnal keresse fel orvosát.Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók:

Lyell szindróma.

Allergiás reakciók: bőrkiütés, viszketés, egyéb allergiás reakciók, asztmás roham.

Amennyiben a fenti, vagy egyéb szokatlan tünetek jelentkezését észleli, jelezze kezelőorvosának!A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei:

Folyadék-visszatartás és főleg alsóvégtagi ödéma (vizenyő), kivételesen előfordulhat hajhullás, viszketés, bőrkiütés.

Nagyon ritkán hámlásos bőrgyulladással járó súlyosabb reakciók, mint Stevens-Johnson szindróma és toxikus bőrelhalásA nemkívánatos hatásokat minimalizálni lehet a legkisebb hatásos adagnak, a tünetek megfékezéséhez szükséges legrövidebb ideig való alkalmazásával.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL AZ ALGOFLEX-M TABLETTÁT TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 25°C-on, eredeti csomagolásban tárolandó.

A készítmény a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza az Algoflex-M tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz az Algoflex-M tabletta:A készítmény hatóanyaga:Összetétel Ibuprofen 400 mg filmtablettánként:

400 mg ibuprofén filmtablettánként.Összetétel Drotaverin 80 mg tablettánként:

80 mg drotaverin-hidroklorid tablettánként.Egyéb összetevők:Ibuprofen 400 mg filmtabletta:

kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, kroszkarmellóz-nátrium, kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát, glicerin-triacetát, hipromellóz, titán-dioxid, eritrozin Al-lakk.Drotaverin 80 mg tabletta:

magnézium-sztearát, talkum, povidon, kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolásKüllem: Kombinált csomagolású tabletta.Ibuprofen 400 mg filmtabletta: kerek, mindkét oldalán domború felületű, rózsaszín filmbevonatú tabletta, egyik oldalán "S59" kódjelzéssel ellátva.Drotaverin 80 mg tabletta: sárga színű, zöldes vagy narancssárgás árnyalatú, hosszúkás, mindkét oldalán, domború felületű, egyik oldalán felező vonallal ellátott tabletta. Törési felülete sárga színű.Csomagolás:

6 db Ibuprofen filmtabletta és 6 db Drotaverin tabletta átlátszó buborékfóliában.

Két buborékfólia egy dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalomba hozatali engedély jogosultja:

sanofi-aventis zrt.

1045 Budapest, Tó utca 1-5.

MagyarországGyártó:

Chinoin Zrt., 1045 Budapest, Tó utca 1-5. Magyarország

OGYI-T-9775/01.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás