Termékeink

BILOBIL FORTE 80 MG KAPSZULA 60X

Bilobil forte kapszula.jpg
Cikkszám: CV2764
4 500 Ft
4 286 Ft + ÁFA
Egység: 60 dbBruttó egységár: 75 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 30 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:· Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Bilobil forte kapszula?

· Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

· Hogyan kell alkalmazni a kapszulát?

· Lehetséges mellékhatások

· Tárolás

Bilobil forte 80 mg kapszula

Hatóanyag: 80 mg Ginkgo bilobae folli extractum siccum (50:1), 19,2 mg (24%) ginkgo-flavonoid glikozidra és 4,8 mg (6%) terpén-laktonokra (gink­­­golidok és bilobalidok) standardizálva. Kivonószer aceton/víz (60/40 v/v %).Segédanyagok: laktóz-monohidrát, kukoricakeményítő, talkum, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát

Kapszulahéj: titán-dioxid (E171), metil-parahidroxi-benzoát, propil-parahidroxi-benzoát, zselatin, sunset yellow (E110), ponceau 4R (E124), brillinásfekete (E151), patentkék V (E131)

Leírás: Keménykapszula: 2-es méretű, rózsaszín, nem átlátszó kemény zselatin kapszulába töltött világos vagy sötétbarna por sötétebb részecskékkel.Forgalombahozatali engedély jogosultja: TEVA Magyarország Gyógyszerforgalmazó Rt., BudapestGyártó: KRKA, d.d., Novo mesto, Szlovénia1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A BILOBIL FORTE KAPSZULA?Központi idegrendszeri zavarok (csökkent szellemi teljesítőképességgel és tudatéberségi szinttel) kezelésére, amelyek az alábbi tünetekkel járnak: szédülés, fülzúgás, fejfájás, memóriazavarok, szorongással kísért hangulati labilitás.

Agyi keringési zavarok és Alzheimer kór okozta elbutulás enyhe és középsúlyos formáiban, elsősorban a memóriakárosodás súlyosbodásának lassítására.

Nyaki eredetű keringési zavarok okozta halláscsökkenés kiegészítő kezelésére.

Végtagi keringési zavarok (claudicatio intermittens) esetében a fájdalommentes járástávolság növelésére.2. TUDNIVALÓK A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagáraEgyüttes alkalmazás étellel/itallal

A Bilobil forte kapszula étkezések alkalmával és az étkezések közötti időszakokban egyaránt bevehető. Ezidáig nem számoltak be arról, hogy az egyidejűleg fogyasztott táplálék vagy folyadék befolyásolná a Ginkgo-kivonat hatásait.

Nem célszerű alkoholtartalmú itallal bevenni a kapszulát.Terhesség, szoptatás

Feltétlenül kérje orvosa tanácsát, mielőtt gyógyszert venne be.

Terhes nők és szoptató anyák se szedjenek Bilobil kapszulát – jóllehet a kutatási eredmények alapján a Ginkgo-kivonat nem károsítja a magzatot.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem észlelték, hogy a Ginkgo-kivonat befolyásolná ezeket a képességeket.Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről:

A kapszula 132,0 mg laktózt tartalmaz – a javasolt adag bevételekor ez a mennyiség kerül a szervezetbe. A következő állapotokban nem szedhető Bilobil forte kapszula: tejcukorbontó enzim hiánya, galactosaemia vagy szőlőcukor/galaktóz felszívódási zavar.

Az azofestékek (E110, E124 és E151) fogékony egyéneken (mindenekelőtt az asztmás vagy allergiás kórelőzményűeken) allergiás reakciókat – többek között anafilaxiás tüneteket, hörgőgörcsöt – válthatnak ki.

A parahidroxibenzoátok csalánkiütést idézhetnek elő. Az e vegyületek okozta reakciók általában későiek (pl. bőrgyulladás), az azonnali típusú túlérzékenység (csalánkiütés, hörgő­görcs) ritka.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

Ha egyéb gyógyszereket is szed, kérje kezelőorvosa vagy a gyógyszerész tanácsát. Nem tanácsos Bilobil forte kapszulát bevennie, ha rendszeresen szed acetilszalicilsavat vagy véralvadásgátló gyógyszereket.

Műtétek végzése során gondolni kell arra, hogy az előzőleg szedett Gingko biloba készítmény fokozhatja a vérzés kialakulásának veszélyét.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A KAPSZULÁT?A Bilobil forte kapszula javasolt adagolása:

• az agyműködés és az agyi vérellátás zavaraiban: 2-3×1 kapszula naponta.

• szédülés és fülzúgás kezelése: 2 kapszula naponta, reggelente és esténként;

• végtagi vérkeringési zavarokban: 2 kapszula naponta, reggelente és esténként.

A kapszulát folyadékkal kell lenyelni.

A javulás első jelei általában már egyhavi kezelés után mutatkoznak. A tartós hatás érdekében – különösen az időskorú betegeknek – legalább 3 hónapon keresztül tanácsos szedni a Bilobil kapszulát.

Gyermekek számára nem javasolt a Bilobil forte kapszula – ebben az életkor-csoportban nem indokolt Ginkgo-kivonatot alkalmazni.Ha az alkalmazás során a hatást túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.Ha az előírtnál több kapszulát vett be:

Ha túlságosan nagy adagot vett be, haladéktalanul forduljon orvosához vagy a gyógyszerészhez.

A Bilobil forte kapszula biztonságos készítmény. Ezidáig még nem számoltak be a Ginkgo-ki­vo­nat túladagolásáról.Ha adagját elfelejtette bevenni:

Következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Bilobil forte kapszulának is lehetnek mellékhatásai.

Rendkívül ritkán fordulhatnak elő enyhe emésztési panaszok, fejfájás, vagy túlérzékenység miatt jelentkező bőrreakció (viszketés, bőrpír, duzzanat).

Allergiás reakció jelentkezésekor hagyja abba a kapszula szedését és kérje orvosa vagy a gyógyszerész tanácsát.

Bármilyen mellékhatásról – az ebben a tájékoztatóban nem említettekről is – számoljon be orvosának vagy a gyógyszerésznek.

5. TÁROLÁSLegfeljebb 25 °C-on tartandó.

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

OGYI-T-10148/01-02

Betegtájékoztató OGYI-eng.száma: 9471/41/2005

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás