Termékeink

BETA-KAROTIN TBL 40X

BÉTA-KAROTIN TBL.jpg
Cikkszám: CV28468
1 490 Ft
1 173 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 1 490 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Béta-Karotin tabletta 

Mi a Béta – Karotin tabletta?
Az A-vitaminhiány megelőzésére és megszüntetésére szolgáló, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, mely hatását irodalmi adatok igazolják.

Milyen hatása van a Béta – Karotin tablettának?

A bétakarotin az A-vitamin elővitaminja és A-vitaminná történő átalakulása az emberi szervezetben jól szabályozottt biokémiai folyamat. A bétakarotin alkalmas az A-vitaminhiány megszüntetésére illetve megelőzésére az A-vitamin túladagolás veszélye nélkül.
A bétakarotinnak szerepe lehet a sejtek növekedésében és a szövetek épségének fenntartásában, valamint a szervezetet érő károsító szabadgyökök hatástalanításában, mely révén védő, méregtelení-tő, az öregedési folyamatokat lassító, antioxidáns hatású.

Mi a Béta – Karotin tabletta hatóanyaga?

Hatóanyag: 10mg Betacarotenum (Bétakarotin)/tabletta
Mit tartalmaz még a készítmény?
A készítmény a következő segédanyagokat tartalmazza: szacharóz, zselatin, kukoricakeményítő, mannit, makrogol 4000, povidon, nátrium-aszkorbát, tokoferol-koncentratum, aszkorbil-palmitát, magnézium-sztearát, trikalcium-foszfát, víz.

Mit kell tudnia a kezelés megkezdése előtt?

Az A-vitaminhiány gyakori hiányállapot: pl. időseknél, elhúzódó betegségekben, rendszeresen alkoholt fogyasztóknál, hashajtók tartós alkalmazása, illetve táplálkozási vagy felszívódási problémák esetén.

Súlyos veseelégtelenség és májbetegség esetén a vér béta-karotin szintje növekedhet, mely nemkívánatos hatásokhoz vezethet.

Milyen esetekben javasolt a készítmény alkalmazása?

A készítmény alkalmazása javasolt az A-vitaminhiány megelőzésére és megszüntetésére.

Mikor nem ajánlott a készítmény alkalmazása?
A készítmény alkalmazása nem ajánlott a tabletta összetevőivel szembeni egyéni túlérzékenység esetén.
Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?
Más (egyéb) A-vitamin tartalmú készítményekkel együtt adása kerülendő!

Alkalmazható-e a készítmény várandósság vagy szoptatás ideje alatt?

A várandósság és szoptatás ideje alatt megnő a szervezet A-vitamin iránti igénye, ezért ezen élethelyzetekben alkalmazható a készítmény. Várandósság alatt 30 mg-ot meghaladó mennyiség szedése nem ajánlott.

Hogyan kell alkalmazni a készítményt?

Naponta 1 tabletta, amit étkezés közben javasolt bevenni.

 Vannak-e mellékhatásai a Béta – Karotin tablettának?
A bőrnek halványsárga árnyalatot adhat, amely az adag csökkentésével megszüntethető. Ritkán a széklet lágyabbá válik.

Mennyi ideig kell alkalmazni a készítményt?

A készítményt a szedést indokoló állapot fennállásáig lehet szedni.

 Hogyan kell tárolni a készítményt?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó

A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Hol és milyen csomagolásban kapható a Béta – Karotin tabletta?
Gyógyszertárakban és gyógyhatású készítmények szaküzletében, gyógyszertáron kívüli gyógyszer kiskereskedelmi tevékenység folytatására jogosult üzletekben. Egy doboz 40 tablettát tartalmaz. 
Gyártja/forgalomba hozatali engedély jogosultja: Selenium Pharma Bt
1016 Budapest, Berényi u. 8.
Nyilvántartási szám : OGYI—701/1998

forrás: OGYI  

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás