Termékeink

AESCULUS HIPPOCAST C5 4G

gesztenye.jpg
Cikkszám: CV2966
915 Ft
871 Ft + ÁFA
Egység: 4 dbBruttó egységár: 229 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Aesculus hippocastanum - Vadgesztenye

az őstinktúrához a gesztenyét és a burkát használják fel. A burok katehin tannint tartalmaz (főleg d-katekol 0,3%-ban), mely erős P-vitamin hatással és antihaemorrhagiás rendelkezik. A sziklevél a nagy mennyiségű keményítő mellett az alábbiakat tartalmazza: telítetlen zsírsavak, purin-bázisok (adenin, guanin, húgysav), flavonoidok venotonikus és aranyérellenes hatással, eszcin, triterpén szaponozidok, melynek atheroma ellenes, gyulladáscsökkentő és aranyérellenes hatása van. az eszcinnek ödémaellenes hatása is van, csökkenti a kapilláris fragilitást, másrészt viszont mérgező hatású: külső alkalmazáskor nekrotizáló, az emésztőtraktust irritálja (hányinger, hasmenés), intravénásan hemolitikus .

A vadgesztenye nagyon széles körben volt használatos fakéreggel keverve (eszkulozid), fokozza a P-vitamin hatását a vénák betegségeibenés a kapilláris fragilitással járó elváltozásokban.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Hegkezelés

Mi is az a heg?

A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől.

Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

  • Hogyan tartsd tisztán a füldugódat? - Gondoltok a fültisztításról3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd füldugódat Gondoltuk, biztosan a lehető leghosszabb ideig szeretnéd használni a füldugódat. Ugyanis afüldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabbideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan növelheted meg füldugódélettartamát.
  • Teszteld egészségügyi ismereteidet!Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően. IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket. A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

Hírlevél feliratkozás