Termékeink

AESCULUS HIPPOCAST C30 4G

aesculus termés.jpg
Cikkszám: CV2969
910 Ft
867 Ft + ÁFA
Egység: 4 dbBruttó egységár: 228 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Aesculus hippocastanum - Vadgesztenye

az őstinktúrához a gesztenyét és a burkát használják fel. A burok katehin tannint tartalmaz (főleg d-katekol 0,3%-ban), mely erős P-vitamin hatással és antihaemorrhagiás rendelkezik. A sziklevél a nagy mennyiségű keményítő mellett az alábbiakat tartalmazza: telítetlen zsírsavak, purin-bázisok (adenin, guanin, húgysav), flavonoidok venotonikus és aranyérellenes hatással, eszcin, triterpén szaponozidok, melynek atheroma ellenes, gyulladáscsökkentő és aranyérellenes hatása van. az eszcinnek ödémaellenes hatása is van, csökkenti a kapilláris fragilitást, másrészt viszont mérgező hatású: külső alkalmazáskor nekrotizáló, az emésztőtraktust irritálja (hányinger, hasmenés), intravénásan hemolitikus .

A vadgesztenye nagyon széles körben volt használatos fakéreggel keverve (eszkulozid), fokozza a P-vitamin hatását a vénák betegségeibenés a kapilláris fragilitással járó elváltozásokban.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás