Termékeink

DETERGENS SULFURATUM FONO VII. 100G P

detergens sulf parma.jpg
Cikkszám: CV3113
527 Ft
502 Ft + ÁFA
Egység: 100 grBruttó egységár: 5 Ft / 1 gr
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Detergens sulfuratum FoNoVII. Parma

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül.

Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szak­szerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szük­sége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer és milyen betegségek esetén alkalmazható a Detergens sulfuratum FoNoVII. Parma?

2. Tudnivalók a Detergens sulfuratum FoNoVII. Parma alkalmazása előtt.

3. Hogyan kell alkalmazni a Detergens sulfuratum FoNoVII. Parma-ot?

4. Lehetséges mellékhatások.

5. Tárolás

Milyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a készítmény?

A készítmény hatóanyaga 10,0 g Sulfur praecipitatum tubusonként.

Segédanyagként nátrium-lauril-szulfátot, glicerint, cetil-sztearil-alkoholt és xantán gumit tartalmaz.

Gyártó és a forgalombahozatali engedély jogosultja:

Parma Produkt Gyógyszergyártó Kft.

1145 Budapest, Uzsoki u. 36/a.

1.Milyen típusú gyógyszer és milyen betegségek esetén alkalmazható a Detergens sulfuratum FoNoVII. Parma?

A Detergens sulfuratum FoNoVII. Parma a hajas fejbőr seborrheája (a faggyúmirigyek fokozott műkö­désén alapuló kórfolyamatok) esetén alkalmazható.

A készítmény hatóanyaga a Sulfur praecipitatum enyhe fertőtlenítő (dezinficiáló) és a kórokozók elszapo­rodását gátló (antimikrobás) hatású. A bőr felső rétegében levő keratinnal reakcióba lépve fejti ki hámlasztó hatását.

2. Tudnivalók a Detergens sulfuratum Parma alkalmazása előtt.

Nem szabad a készítményt alkalmazni, ha Ön:

az összetevőkkel szemben túlérzékenység (allergiás).3. Hogyan kell alkalmazni a Detergens sulfuratum Parma-t?A hajat samponnal és vízzel le kell mosni, majd 2-3 babszemnyi mennyiséget eldörzsölve, meleg vízzel a hajon dús habot képezni. Kb. 5 perc után a habot vízzel le kell öblíteni és a kezelést megismételni. Végül a hajat vízzel gondosan le kell öblíteni. A kezelést két héten át hetenként kétszer, ezt követően hetenként vagy 10 naponként szükséges végezni.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem befolyásolja hátrányosan az ezekhez szükséges képességeket.Terhesség, szoptatásMivel a termék terhesség és szoptatás alatt történő biztonságos alkalmazására nem állnak rendel­kezésre adatok, előzetesen tájékoztassa kezelőorvosát.Egyéb gyógyszerek alkalmazásaTájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott egyéb gyógyszereiről beleértve a vény nélküli készítményeket is.4. NEMKÍVÁNATOS HATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Detergens sulfuratum FoNoVII. Parma-nak is lehetnek mellék­hatásai.

Bőrizgatás, vérbőség előfordulhat. A nyálkahártyákon irritáló hatású.

A lehetséges mérgezés (intoxikáció) miatt egyszerre nagy bőrfelületet nem szabad kezelni, mert mérgezést, máj- és vesekárosodást okozhat.5. TÁROLÁSLegfeljebb 25°C-on, fénytől védve tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.OGYI-T-9913/01Betegtájékoztató OGYI-eng.száma: 26.164/40/2004

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Hegkezelés

Mi is az a heg?

A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől.

Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

  • Hogyan tartsd tisztán a füldugódat? - Gondoltok a fültisztításról3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd füldugódat Gondoltuk, biztosan a lehető leghosszabb ideig szeretnéd használni a füldugódat. Ugyanis afüldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabbideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan növelheted meg füldugódélettartamát.
  • Teszteld egészségügyi ismereteidet!Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően. IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket. A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

Hírlevél feliratkozás