Termékeink

CETRIN AKUT TBL 7X

Cetrin akut.jpg
Cikkszám: CV31999
620 Ft
590 Ft + ÁFA
Egység: 7 dbBruttó egységár: 89 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Cetrin Akut filmtabletta

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindamellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlene gyógyszer körültekintő alkalmazása.
- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez..
- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét..

A betegtájékoztató tartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Cetrin Akut filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a  Cetrin Akut filmtabletta szedése előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a Cetrin Akut filmtablettát?

4.       Lehetséges mellékhatások

5        Hogyan kell a Cetrin Akut filmtablettát tárolni?

6.       További információk

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CETRIN AKUTFILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Ez a gyógyszer a szénanátha és más allergiás betegségek (pl. macskaszőr vagy házipor-atkaallergia) tüneti kezelésére használatos. Allergiás bőrelváltozások (pl. bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés) enyhítésére is alkalmas.

2.   TUDNIVALÓK A CETRIN AKUT FILMTABLETTA SZEDÉSEELŐTT
Ne szedjen Cetrin Akut filmtablettát, ha -Ön túlérzékeny a cetirizinre vagy a készítmény bármelyösszetevőjére, -Ön terhes vagy szoptat. A készítmény nem adható 6 éves kor alatti gyermek részére. Egyedi orvosi elbírálásalapján kell alkalmazni a Cetrin Akut filmtablettát: - Vesebetegségekben. A Cetrin Akut egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal •A cetirizine szedésnek ideje alatt nem szabad nagy mennyiségben alkoholt fogyasztani. Terhesség, szoptatás - Terhes nők számára nem javallt a filmtabletta szedése. - Szoptató anyák nem szedhetnek Cetrin Akut filmtablettát. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre A kezelőorvos egyénileg határozza meg a közlekedésben való részvételre, a baleseti veszéllyel járómunka végzésére vonatkozó korlátozást vagy tilalmat. Fontos információk a Cetrin Akut egyes összetevőiről A készítmény 63,5 mg tejcukrot is tartalmaz filmtablettánként, ezt tejcukor érzékenységben figyelembe kell venni.

3.       HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CETRIN AKUT FILMTABLETTÁT?
Kövesse mindig pontosan az itt leírtakat. Ha nem érti a kapott útmutatásokat, vagy kételye támadt, kérje az orvos vagy a gyógyszerész tanácsát. A tablettát egészben, egy pohár vízzel kell bevenni. A  Cetrin Akut filmtablettaszokásos adagolása: Felnőttek : 1×1 tabletta (1×10 mg) naponta. 6-12 éves gyermekek: 1×1 vagy 2×˝ tabletta (1×10 mg vagy 2×5 mg) naponta. 6 évesnél fiatalabb gyermekek számára nem javallt. Súlyos vesebetegségben kérdezze meg orvosát! Ha az előírtnál több Cetrin Akut filmtablettát vett be: Ha Ön (vagy bárki más) nagymennyiségű tablettát nyelt le egyszerre; netán úgy véli, hogy gyermek vett be többet a gyógyszerből, haladéktalanul forduljon orvosához vagy a legközelebbi kórház sürgősségi részlegéhez. A cetirizine túladagolása álmosságot (felnőttek), izgatottságot (gyermekek), fáradtságot, remegést, vizelet-pangást, gyors szívverést, zavartságot, rossz közérzetet okozhat. Ha elfelejtette bevenni a Cetrin Akut filmtablettát: Ha elfelejtette időben bevenni a gyógyszerét, tegye meg, amint ez eszébe jut - kivéve, ha már közel a következő esedékes adag bevételének időpontja. Soha ne vegyen be kétszeres adagot a kimaradt dózis pótlására.

4.      LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Cetrin Akut filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.. Ha a következők bármelyikét észleli, hagyja abba a filmtabletta szedését és forduljon orvosához: az arc, ajkak, száj- vagy garatnyálkahártya duzzanata, ill. ebből adódó nyelés- vagy légzészavar; bőrkiütés. Ezek rendkívül súlyos, ám szerencsére ritka mellékhatások. Jelentkezésük azt tükrözi, hogy az Önszervezete heves allergiás reakcióval reagált a cetirizinre. Előfordulhat, hogy emiatt mihamarabb orvosi kezelésben vagy kórházi ellátásban kell részesülnie. A következő panaszok éstünetek jelentkezésekor kérje orvosa tanácsát: - fejfájás; - szédülés; - izgatottság; - szájszárazság; - álmosság - tápcsatorna panaszok. Ezek mind enyhe és múlójellegű mellékhatások. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 5.      HOGYAN KELL ACETRIN AKUT FILMTABLETTÁT TÁROLNI
Különleges tárolást nem igényel. Tartsa a tablettákat eredeti, gondosan lezárt csomagolásukban; ne töltse át őket más dobozba. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó! A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6.         TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Cetrin Akut filmtabletta A készítmény hatóanyaga :10 mg cetirizin dihidroklorid filmtablettánként. egyébösszetevők: Mag: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, laktóz monohidrát (63,5 mg). Bevonat: "Opadry OY-GM-28900 White", makrogol 4000, hipromellóz, polidextróz, titán-dioxid.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja: TEVA Magyarország Zrt. 1074Budapest Rákóczi út 70-72. Gyártó: APS/Berk, Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne, England, TEVA Gyógyszergyár zrt., 4042 Debrecen  Pallagi u.13. OGYI-T-9030/01   (Cetrin Akut filmtabletta)   7 db Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007. február 11.

(Forrás:OGYI)

 

Az oldal tájékoztató jellegű információkat tartalmaz, amelyek önmagukban nem alkalmasak diagnózis felállítására. A tünetek észlelésekor forduljon orvoshoz.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Hogyan tartsd tisztán a füldugódat? - Gondoltok a fültisztításról

3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd füldugódat


Gondoltuk, biztosan a lehető leghosszabb ideig szeretnéd használni a füldugódat. Ugyanis a
füldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabb
ideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan növelheted meg füldugód
élettartamát.

  • Teszteld egészségügyi ismereteidet!Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően. IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket. A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.
  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el

Hírlevél feliratkozás