Termékeink

DAEDALON TABLETTA 10X

daedalon tabletta.jpg
Cikkszám: CV33
1 860 Ft
1 771 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 186 Ft / 1 db
Kiszerelés10X BUBORÉKCSOMAGOLÁSBAN
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 2 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Daedalon tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Daedalon tabletta szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Daedalon tablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Tárolás

Daedalon tabletta

Hatóanyag: 50,0 mg dimenhidrinát tablettánként.

Segédanyagok: magnézium-sztearát, talkum, mikrokristályos cellulóz, vízmentes kolloid, szilícium dioxid

Küllem: Tabletta: fehér vagy csaknem fehér színű, szagtalan, lapos, korong alakú, metszett élű, egyik oldalán mélynyomású “ “ jelzéssel ellátott tabletta.

Csomagolás: 10 db tabletta színtelen, átlátszó PVC//Al buborékfóliában és dobozban.

Gyártó és a forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Richter Gedeon Nyrt.

H-1103 Budapest

Gyömrői út 19-21.

Magyarország

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DAEDALON TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Daedalon tabletta különböző eredetű hányinger és hányás megelőzésére és kezelésére szolgál. Alkalmazható többek között bármely jármű kiváltotta utazási betegségben, különféle hányingert kiváltó eszközös vizsgálatok előtt, vagy szédüléssel is járó középfül eredetű émelygéskor (például Méniere szindróma).2. TUDNIVALÓK A DAEDALON TABLETTA SZEDÉSE ELŐTTNem alkalmazható a Daedalon tabletta:

· A hatóanyaggal, ill. a készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység esetén.

· Görcsös állapotokban (eklampszia, epilepszia)

· Veseelégtelenség.

· Zöldhályog (zárt zugú glaukóma).

· Megnövekedett kopanyaűri nyomás esetén (pl. fejsérülés után).

· Szoptatás ideje alatt.

· 6 év alatti életkor.Fontos információk a kezelés megkezdése előtt:

Feltétlenül kérjen tanácsot orvosától:

· az alábbi betegségek fennállása esetén: emelkedett szembelnyomás, prosztatamegnagyobbodás és vizeletürítési zavarok, asztma, magas vérnyomás, súlyos koszorúérbetegség, vese- és májelégtelenség.A Daedalon tabletta együttes alkalmazása étellel/itallal

A Daedalon tabletta szedésekor ne fogyasszon alkoholt!A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A gyógyszer szedése álmosságot, bágyadtságot, szédülést, a reakcióidő megnövekedését okozhatja, ezért ezen tünetek jelentkezésekor gépjárművet vezetni vagy baleseti veszéllyel járó munkát végezni tilos.Terhesség és szoptatás

Terhesség

A terhességre vonatkozóan nincsenek adatok. Terhesség alatt csak az előny/kockázat gondos mérlegelésével és csak akkor alkalmazható, ha a terhességi hányás már nagyfokú elektrolit veszteséghez vezetett.

Szoptatás

A dimenhidrinát kis mennyiségben átjut az anyatejbe, ezért szoptatás ideje alatt a készítményt nem szabad alkalmazni.Egyéb gyógyszerek alkalmazása (gyógyszerkölcsönhatás)

Ha egyéb gyógyszert is szed, különös tekintettel az alábbi gyógyszerekre: altatók, nyugtatók és egyéb pszichiátriai gyógyszerek, Parkinson kór elleni gyógyszerek, görcsoldók, egyes antibiotikumok, feltétlenül kérjen tanácsot orvosától.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A DAEDALON TABLETTÁT?Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Amennyiben a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja: .

Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: naponta 4 - 6 óránként 1 - 2 tabletta, a legnagyobb napi adag 8 tabletta.

6 - 12 éves gyermekeknek: naponta 2 - 3-szor 1 - 1 tabletta (összesen napi 5 mg/ttkg).

Utazási betegség megelőzésére az első adagot az utazás megkezdése előtt 1 órával kell bevenni.

Amennyiben a tünetek (hányinger, hányás) a gyógyszerszedés ellenére 2 nap után is fennállnak, illetve egyéb tünetek is jelentkeznek, azonnal keresse fel kezelőorvosát!

Ha az előírtnál több Daedalon tablettát vett be:

Ha az előírtnál több Daedalon tablettát vett be, azonnal forduljon orvoshoz!Ha elfelejtette bevenni adagját:

A soron következő előírt adagolási időpontban ne alkalmazzon dupla adagot.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Daedalon tablettának is lehetnek mellékhatásai.Gyakran álmosság, bágyadtság, fáradtság, reakcióidő megnövekedés, A kezelés során észlelt mellékhatásokról vagy bármilyen szokatlan tünetről mielőbb tájékoztassa orvosát!

A Daedalon tabletta igen nagy adagjainak bevétele után kialakulhatnak a túladagolás tünetei: görcsök, érzékcsalódások (hallucinációk), izgatottság, légzési nehézségek, ájulásérzés, mely tünetek jelentkezése esetén azonnal forduljon orvoshoz!

5. TÁROLÁSKülönleges tárolást nem igényel.

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.OGYI-T-3120/01A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007. június 27.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás