Termékeink

GYÓGYVIZ SALVUS 1.5 L 1,5L

gyógyvíz salvus.jpg
Cikkszám: CV3387
1 125 Ft
886 Ft + ÁFA
Egység: 1 mlBruttó egységár: 1 125 Ft / 1 ml
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Salvus gyógyviz 1500ml

A Salvus gyógyvíz a nagy oldott ásványisó-tartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik. Összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas oldott anyag tartalmú (22.205 mg/l) gyógyvíz. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönlegesebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi .
Az ásványvíz alkalikus tulajdonságai jól érvényesülnek a savkötőképességben, emiatt felhasználásuk első területe a savtúltengéses gyomorhurut, valamint a savtúltermeléssel járó gyomorbetegségek. Nem mindegy azonban, hogy mikor issza a beteg az ásványvizet. Étkezés közben fogyasztva ugyanis közömbösítő hatása csak rövid ideig tart, majd a táplálék hatására ismét fokozódik a savtermelés. Ha a beteg étkezés előtt fogyasztja az ásványvizet, akkor az üres gyomorból gyorsan a bélbe kerülő ásványvíz gátolja a gyomornedv-elválasztást. Állatkísérletekkel és emberen végzett vizsgálatokkal igazolták, hogy a táplálékkal együtt fogyasztott nátrium-hidrogén-karbonát után fokozódik a gyomorsavtermelés, az étkezés előtt 1 órával elfogyasztott nátrium-hidrogén-karbonát hatására viszont csökken. A savtúltengésben szenvedő betegek tehát éhgyomorra, illetve az egyes étkezések közti idő alatt fogyasszák a napi Salvus-víz mennyiségét (2-3 dl), több kis részletben, azaz néhány kortyot egy-egy alkalommal. A fekélybetegségek kezelésében is jó hatású a Salvus-kúra. 
  Összetétele (mg/l)
Nátrium 7308mg
lítium  2.1mg
klorid  2350mg
bromid 24,80mg
jodid  1.95mg
fluorid  2.60mg
Hidrogéncarbonat  13913mg
Összes alkotó: 22989mg/liter


Alkalmazási terület:
-gyomorégés, émelygés, hányinger,puffadás,teltségérzet, tompa gyomortáji nyomás esetén 1-2dl-t.

-savtúltengés, gyomorhurut,gyomorfekély gyógyítására étkezés előtt 1 órával 1dl-t naponta kétszer kortyonként.
-elhúzódó gyomorhurutban forró tejjel, vagy langyos vízzel hígítva naponta 2dl-t , kortyonként.
-csalánkiütéseknél ivókúra formájában napi 1-2 dl-t kell fogyasztani.

-szúnyog és rovarcsípésnél külsőleg bekenve nagyon jó hatású
-légúti betegségeknél inhaláló vagy párologtató készülékekkel használhatóKúraszerű fogyasztása javasollt. Általában 4-6 hétig, napi legfeljebb 2dl-t
Használható tehát: Asztma bronchiale, Croup szindróma, dohányzás okozta panaszok.
Ellenjavallt: coli fertőzés, veseműködési zavarok, savhiányban

Forgalomba hozatali engedély száma: 21/Gyf/2006   Palackozza: SALVUS KFT

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!