Termékeink

GALPHIMIA GLAUC C9 10G

remedia 10 g.jpg
Cikkszám: CV3500
1 355 Ft
1 290 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 136 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

A Galphimia glauca, Mexicóban vadon növő, a Malpighiaceae családba tartozó növény. Az őstinktúra a növény szárított leveleiből és virágaiból készül. Jelenleg nem ismeretes jól dokumentált hahnemanni provingja. A növényt német orvoscsoport próbálta ki első alkalommal egy klinikai vizsgálat során (1964-1966), az allergiás tünetek minden formájánál.

A következő potenciákat használták: D3, D4, D6, D12.

Ezt követően többször kipróbálták randomizált, kettős vak feltételek között is. A Galphimia mindig jó eredményeket ért el az allergiás tünetek enyhítésében.

tünetek:

Az orr nyálkahártyájának és a szem kötőhártyájának hypersecretioja.

A szemhéjak oedemája. Tüsszögés. Kiütések: papulák, vesiculák.

Nyilalló fájdalmak a gyomorban. Túlérzékenység az időjárás-változásra.

alkalmazható:

A galphimia glauca abban az esetben a legmegfelelőbb, ha nem egyes tünetek jellemzőek - mint például az égető szemváladék az euphrasiánál, a csípős orrváladék az allium cepánál, az allergiás aspektum a sabadillánál -, hanem amikor a különböző szénanátha tünetek egyforma erősen, párhuzamosan lépnek fel: erősebb nátha, kötőhártyagyulladás bőséges váladékkal, gyakori tüsszögő rohamok és bizonyos esetkben asztmatikus panaszok. Tanulmányokkal már azt is kimutatták, hogy a galphimia glauca hatása megfelel a szintetikus szénanátha elleni szerek hatásának.

 

Adagolás: D6, C6, D12, C12.

A Galphimia alkalmazását tanácsos már tünetek megjelenése előtt elkezdeni.

Irodalom:

Julian O.A.: Materia Medica of New Homeopathic Remedies

Nobel S.: Daily Application Of The Homeopathic Remedy Zicam

Allergy Relief Significantly Improves The Quality Of Life

And Impairment In Patients With Seasonal Allergie Rhinitis

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás