Termékeink

HERBÁRIA LADY KLIMAX TEA 25X

lady klimax tea 20x.jpg
Cikkszám: CV41893
1 185 Ft
933 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 1 185 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

D R.    D EL I     B A L O G H     I L D I K Ó  szülész - nőgyógyász és természetgyógyász így ír a teáról honlapján:

LADY KLIMAX TEA

klimax ógörög szó azt jelenti: delelés, tetőpont, fokozás, csúcs. 

1995. közepén készítettem ezt a receptúrát  azon betegeim számára, akik elutasították a hormonpótló kezelést. A változókor kellemetlen tüneteitől akartak megszabadulni. Miután egyre több pozitív visszajelzést kaptam, más kollégáknak is ajánlottam, akik vállalták a kipróbálást saját praxisukban. 1998-ban a Herbáriával beadtuk az Országos Gyógyszerészeti Intézethez, ahonnan 2001. novemberében kaptunk engedélyt a gyártásra és forgalmazásra Magyarország területén.  Azóta folyamatosan van rá igény, folyamatos a gyártás és forgalmazás.

A Mensy-score-ral meghatározott skálán az enyhe és a közepes tünetetegyüttes esetén látom eredményesnek a fitoterápiát a perimenopausában (42-ből a 20 és ez alatti pont). A Lady Klimax Tea összetétele tapasztalati, az 50 év körüli magyar nők leggyakoribb panaszai alapján készült. A galagonya (Crataegus monogyna) az ingadozó és magas vérnyomás,  szívdobogásérzés (palpitatio) ellenszere. Az orbáncfű(Hypericum perforatum) a jókedvet  biuztosítja, ezért antidepresszáns. Azorvosi zsálya (Salvia officinalis) izzadásgátló, hőhullámcsökkentő növényi ösztrogén. A cickafark ( Achillea millefolium), édeskömény(Foeniculum vulgare) és a borsmenta (Mentha piperita) emésztésjavító, epehajtó, gyulladásgátló, görcsoldó phytoestrogenek. A palástfű(Alchemilla  vulgaris) vérzéscsillapító, összehúzó phytoprogestagen és elősegíti az éjszakai nyugodt alvást. A citromfű (Melissa officinalis) is nyugtat, altat, de nem nyomja el a reflexeket.

Eredmények:  5 év alatt 500 perimenopausában levő nőnek 1-2 hónapi naponkénti teázás után jelentősen csökkentek a hőhullámok és az izzadság. Megszűnt a palpitatio, nyugodt alvással telnek az éjszakák. Megszűnt a bő, elhúzódó méhvérzés, de nem csökkent a csontsűrűség, sőt, néhány esetben még emelkedett is! Vidámabbak lettek a nők, kevesebb a depressziós. Többen libidónövelő hatásról is beszámoltak. Nem okozott mellfeszülést. Azon betegeknél is alkalmazható, akiknek emlőrák, méhrák miatt a hormonpótlás nem javasolt, mert a teának nincs direkt ösztrogén hatása. A Mensy-score 15,5-ről 7,1-re csökkent. Mellékhatás: bővebb vizeletürítés, mely által az addigi vízpangás (ödéma) lecsapódtak, napi székletürítés beindult, a vérnyomás normalizálódott. Férfiaknak is hatásos a férfi klimax idején.

A Lady Klimax Tea összetétele:  

Crataegus monogyna:

virágos ágvégében található hatóanyagok az ingadozó vérnyomás, hypertonia, palpitatio ellenszerei.

Hypericum perforatum:

antidepresszáns, gyomorvédő, hatású phytoestrogen.

Salvia officinalis:

izzadásgátló, hőhullámcsökkentő phytoestrogen, epehajtó, antibiotikus, antivirális, antimikoticus hatású anyagokat tartalmaz

Achillea millefolium :

phytoestrogen, gyulladáscsökkentő, cholegogum (epehajtó)

Foeniculum vulgare:

a tea illatát adja az őrölt mag, phytoestrogen, digestivum

Mentha piperita:

emésztésjavító, gyulladásgátló, görcsoldó, epehajtó,  ízjavító aromaanyag.

Alchemilla vulgaris:

vérzéscsillapító, a méhnyálkahártyát (endometriumot) védi, összehúzó, phytoprogesteron, emellett elősegíti az éjszakai nyugodt alvást.

Melissa officinalis:

nyugtat, éjjeli alvászavart oldja, de nappal nem csökkenti a reflexeket.Kiknek javaslom a Lady Klimax Teát?

 • aki 45-55 éves, tehát a változókor időszakában él és közepes v. enyhe tünetei vannak
 • aki nem akar szintetikus hormonpótszereket szedni
 • aki nem alkalmazhat női hormonpótlást, aki nem szedhet ösztrogént: vénás trombózis után,  
 • műtétek után, ha sokáig feküdnie kell
 • akinek fájó, vastag visszerei vannak
 • akinek magas vérnyomása van
 • aki nem bírja a hormonpótlást mellékhatásai miatt (mellfeszülés, magas vérnyomás)
 • aki meg akarja előzni a hevesebb tüneteket
 • aki kevés folyadékot iszik
 • akinek hormonfüggő daganata volt (emlőrák, petefészekrák, méhtestrák) és  túl van a műtéti  eltávolításon és kemoterápián

 

Hogyan kell elkészíteni és fogyasztani, hogy hatásos legyen a teakeverék?

1 liter tiszta (szűrt) vizet felforralunk. 3 filtert leforrázunk és 15 percig áztatjuk.

Ízesítés nélkül fogyasszuk melegen vagy hidegen egész nap.

(Nem javaslok alumínium vagy fém edényt, mert  oldódik.)

Az üveg vagy zománcozott teafőző anyaga nem oldódik, ezért jobb.

(Nem kell savanyítani, mert a lúgos hatóanyagokat kicsapja.)

 

OGYI engedély száma: 835/2001


Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

 • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
 • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás