Termékeink

BIOPAROX AEROSOL FORGALMAZÁSA NEM ENGEDÉLYEZETT, NEM RENDELHETŐ!!!!

bioparox.jpg
Cikkszám: CV4221
2 395 Ft
2 281 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 120 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: BIOPAROX aeroszol

(SERVIER)Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő, szakszerű alkalmazása

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 10 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.Mire való a Bioparox aeroszol?

A felső légutak egyes fertőzéses és gyulladásos megbetegedéseinek helyi kezelésére szolgáló gyulladásgátló hatással rendelkező antibiotikum.Vény nélkül is kapható gyógyszerkészítmény.Csak külsőleges alkalmazásra!A Bioparox aeroszol 10 ml-es palack 400 adagot tartalmaz szájon át, vagy az orrlyukakba történő alkalmazáshoz.

A szájon át történő befúváshoz a fehér, az orron keresztül történő befúváshoz a sárga feltétet kell használni a felnőtteknek. És az átlátszó feltétet kell a gyerekeknek használni.

Mit tartalmaz a Bioparox aeroszol?

Hatóanyaga: 50 mg fusafungin 10 ml oldatban.

Segédanyagok: Szacharin, „14868” aroma, vízmentes etanol, izopropil-mirisztát,

Hajtógáz: Norfluran1,1,1,2-tetrafluor-etán (HFA 134A).

Mikor nem alkalmazható a Bioparox aeroszol?

A hatóanyaggal szembeni túlérzékenység esetén, valamint 2,5 éves életkor alatt, illetve szoptatás ideje alatt használata nem javasolt.Hogyan kell adagolni Bioparox aeroszol-t?

Ha az orvos másképp nem rendeli, a szokásos napi adagja felnőtteknek 4 belégzés szájon át, és 2 befúvás az orrnyílásokba 4-szer naponta.Gyermekeknek: 2,5 év felett 2-4 belégzés szájon át és 1-2 befúvás az orrlyukakba, naponta 4-szer.A kezelés időtartama ne haladja meg a 10 napot. Ha a tünetek és a láz ez idő után is fennállnak, forduljon orvoshoz.Ügyeljen arra, hogy a permet szembe ne kerüljön.

A palack használata:

A használni kívánt feltétet (szájon át a fehér, az orron keresztül a sárga vagy átlátszó) illesszük a palackra

A palackot a hüvelyk és a mutató ujj között függőlegesen kell tartani, úgy hogy a feltét felül legyen.

A legelső használat előtt 5-ször pumpáljon a levegőbe, hogy az megtöltődjön. (lásd: 1. ábra)

1. ábra

Alkalmazás orron át:Használat előtt orrot kell fújni. A sárga vagy átlátszó feltétet a palackra kell helyezni.

A palack alját erősen megnyomjuk, miközben az orron át mély levegőt szívunk úgy, hogy a kiáramló permet jól behatoljon az orron, ill. azon át az arcüregbe.

Eközben a szájat csukva kell tartani. (lásd: 2.ábra)

2.ábra

Alkalmazás szájon át:

A fehér feltétet a palackra kell illeszteni. A feltétet a szájba kell helyezni. A permetet kilégzés után, az adagoló határozott megnyomásával, mély belégzés közben juttatjuk a szájüregbe és a gégébe. (lásd: 3. és 4. ábra)3.ábra 4. ábra

Az orr-, ill. száj-feltétet másnaponként 90%-os alkoholos vattával fertőtleníteni kell.

Milyen mellékhatások fordulhatnak elő az alkalmazás során?

Mellékhatásként általában átmeneti jelleggel helyi szájüregi-garati irritációs reakciók, tüsszentési rohamok előfordulnak. A reakciók általában nem teszik szükségessé a kezelés megszakítását.

Ritkán felléphet helyi bőr- vagy nyálkahártya-reakció, pl. vizenyő, kiütés, valamint bronchusgörcs, ilyen esetekben a kezelést azonnal meg kell szakítani és orvoshoz kell fordulni.Alkalmazható-e más gyógyszerekkel egyidejűleg a készítmény?

Más gyógyszer egyidejű alkalmazásáról a kezelőorvost célszerű tájékoztatni.

A Bioparox hatása a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A gépjárművezetésre, ill. gépkezelési képességre nincs hatása.

Alkalmazható-e a készítmény terhesség és szoptatás ideje alatt?

Terhesség ideje alatt csak fokozott óvatossággal adható, szoptatás idején nem alkalmazható a készítmény.

Hogyan kell tárolni a Bioparox aeroszolt?

Különlges tárolást nem igényel.

Ügyeljen arra , hogy szembe ne kerüljön!Kiméljük a palackot a fokozott hőhatástól.

Felnyitni, tűzbe dobni még üres állapotban is tilos!A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Les Laboratoires Servier, FranciaországGyártó:

EGIS Gyógyszergyár Rt, 1106 Budapest, Keresztúri út. 30-38.

OGYI-T-2039/01

Betegtájékoztató OGYI- eng száma: 11 293/41/2005

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás