Termékeink

EUROVIT C VIT 1000MG PEZSGŐTAB LETTA 20X

EUROVIT C-VIT 1000MG PTBL.jpg
Cikkszám: CV4278
1 240 Ft
976 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 62 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

A C-vitamin pótlásáról naponta gondoskodnunk kell, mert szervezetünk nem tudja előállítani, és raktározni is csak rövid ideig. A C-vitamin az egyik legfontosabb antioxidáns. Elsősorban úgy ismert, mint a különböző fertőzések megelőzésére és az immunrendszer erősítésére alkalmas vitamin.

Természetes forrásai
Nagyobb mennyiségben: citrusfélék, kivi, csipkebogyó, fekete ribizli, vörös ribizli
Egyéb friss gyümölcsök
Nagyobb mennyiségben: zöldpaprika, paradicsom, sárgarépa, brokkoli, bimbóskel
Egyéb friss főzelékfélék

Bár természetes forrásai széles körben ismertek, legtöbben mégsem fogyasztunk elegendő mennyiséget belőle, mert ételeink feldolgozásuk (pl. főzés) során C-vitamin tartalmuk nagy részét elvesztik.

Gyakran, a szokásosnál is több C-vitaminra lehet szükség, így az aktív- passzív dohányosoknak, az őszi-téli megfázásos időszakban a szervezet védekező rendszerének erősítésére, vagy a betegségek utáni lábadozás időtartamára. Ekkor ajánljuk az Eurovit C-Vitamin 250 mg-os tablettát, amely a C-vitamin hiány megelőzésére és kezelésére szolgál.

Alkalmazása
C-vitamin hiány (scorbut) megelőzésére és kezelésére.
Fertőző betegségekben a szervezet ellenállóképességének fokozására.
A tavaszi fáradékonyság, álmatlanság enyhítésére és hűléses megbetegedésekben.
Késleltetett lábadozás és akadályozott sebgyógyuláskor alkalmazható.
Megnövekedett vitamin szükséglet (terhesség, szoptatás, stressz, fáradékonyság), valamint elégtelen C-vitamin bevitel vagy csökkent felszívódás (gyomorfekély, vastagbélgyulladás, vérhas, stb.) esetén hatásos.
Hatékony a különböző vérzések esetén(vérvizelés, vérköpés, vérzékenység, retina (szem ideghártya) vérzés, vérzésre való hajlam).
Létfontosságú a porc-felszín, a csont-, fogfejlődéshez.
Alkalmas a fog- és csontszuvasodás, fogágy-betegség kezelésére.
Javasolt a nyálkahártya és fogínyvérzés esetén.
Időskori kiegészítő terápiaként alkalmazható

Hogyan kell szedni a gyógyszert?
Felnőtteknek  minimális dózis kb. 30 mg,napi átlagos szükséglet 100-500 mg reggel, ill. reggel és este, maximális adag 1000 mg/nap.
Gyermekeknek minimális dózis 5 mg/ttkg, napi átlagos szükséglet 50-200 mg reggel, ill. reggel és este.
Több szükséges a serdülőkorban, terhességben, szoptatás ideje alatt, fertőzésekben és a postoperatív időszakban, télen és tavasszal.
A tablettát szétrágva vagy elszopogatva kell bevenni, ezt követően a szájat alaposan ki kell öblíteni a fogszuvasodás megelőzésére.
Mikor nem szabad alkalmazni a gyógyszert? 

Túlérzékenység a készítmény bármely összetevőjével szemben. Vesekőbetegség a kórelőzményben.

Az étrend kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás