Termékeink

HANSAPLAST TYÚKSZEMTAPASZ 8X 8X

hansaplast tyúkszemtapasz.jpg
Cikkszám: CV4330
1 355 Ft
1 067 Ft + ÁFA
Egység: 8 dbBruttó egységár: 169 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

 Hogyan használjuk?

Alaposan tisztítsa és szárítsa meg az érintett területet. Alkalmazza úgy a tapaszt, hogy a habkarika közepét közvetlenül a tyúkszemre helyezi. 2 nap után cserélje ki a tapaszt! 4 nap után távolítsa el az addigra már felpuhult tyúkszemet meleg, sós vagy szappanos lábfürdőben! 
Szükség esetén ismételje meg!
Egy tapasz 0.04 g szalicilsavat tartalmaz.

Ne használja, ha bőre hiperérzékeny a szalicilsavra, szalicilátokra, gumira, illetve, ha bőre sérült vagy beteg. Ne használja, ha cukorbetegségben vagy keringési zavarokban szenved! Kisgyermekek kezelésére nem alkalmas. 
Csökkent vesefunkció esetén kérjen tanácsot orvosától!
A tapasz ne érintkezzen a nyálkahártyával.
Különösen kerülje a szemmel való érintkezést! A szalicilsav növelheti a bőr más, helyileg alkalmazott gyógyszerekkel szembeni áteresztőképességét. Helyi bőrirritáció (égető érzés vagy vörösödés) ritka esetekben előfordulhat. Allergiás bőrreakciók egyes esetekben előfordulhatnak. Orvosi tanács nélkül ne használjon egyszerre, hosszabb ideig több tapaszt!
Tárolja száraz helyen, 25˚C alatti hőmérsékleten!
Kizárólag külső használatra.

Kizárólag egyetlen használatra - a leírt termék funkció elérése érdekében minden egyes alkalmazásnál használjon új Tyúkszemtapaszt! 
 Hogy működik a szalicilsav?
A habkarika közepében található szalicilsav puhítja a tyúkszem bőrkeményedéses bőrét. Úgy működik, hogy fellazítja a sejtközi struktúrát, ami a tyúkszem szarusejtjeit összetartja. Ez megnövekedett hidratáltsághoz vezet, amitől a tyúkszem megdagad és felpuhul, majd könnyedén lehúzhatóvá válik.
3. Mennyi szalicilsav van a Hansaplast Tyúkszemtapaszban?
A Hansaplast Tyúkszemtapasz 40%-os szalicilsavat tartalmaz, ami azt jelenti, hogy egyetlen tapasz tartalma 0.04 g szalicilsav.
4. Milyen hosszú ideig használhatom a Hansaplast Tyúkszemtapaszt?
Javasoljuk, hogy két napig használja a tapaszt, cserélje ki, majd az új tapaszt ismét két napig használja! Ez a kezelés szükség esetén megismételhető. A tyúkszem ekkorra általában felpuhul, és meleg, sós vagy szappanos lábfürdőben könnyedén eltávolítható.
5. A Hansaplast Tyúkszemtapasz használható kézen is?
A tyúkszem a legtöbb esetben a lábfejet érinti. Ritkán előfordul, hogy egyéb területeken is tyúkszem alakul ki, mint például a kézen vagy az ujjakon (pl. mechanikus megerőltetéssel és nyomással összefüggésben).
Ezeket a tyúkszemeket is kezelheti a Hansaplast Tyúkszemtapasszal a használati utasításnak megfelelően.
A tyúkszem a legtöbb esetben a lábfejet érinti. Ritkán előfordul, hogy egyéb területeken is tyúkszem alakul ki, mint például a kézen vagy az ujjakon (pl. mechanikus megerőltetéssel és nyomással összefüggésben).
Ha hosszabb időn át több tapaszt szeretne használni, javasoljuk, hogy a nagyobb szalicilsav felszívódás kockázatának elkerülése érdekében kérje ki orvos tanácsát!


7. Miért ne használjam a Hansaplast Tyúkszemtapaszt, ha cukorbetegségben szenvedek?
A cukorbetegeknek általában nagyon vigyázniuk kell a lábukra. Szükséges lehet lábápolási tanácsot kérnie egy lábbetegség-szakértőtől vagy orvostól.
A diabéteszeseknél fennáll a nem zavartalan sebgyógyulás, fertőzések vagy fekély veszélye, ezért kerülniük kell a lábsérülés kockázatát, például, amikor tyúkszemet távolítanak el, lábkörmüket vágják, vagy mezítláb gyalogolnak.
Ezenkívül a cukorbetegséghez gyakran neuropátia is társul, ami az érzékenység csökkenéséhez és gyengébb fájdalomérzékeléshez vezethet.

8. Használhatom a Hansaplast Tyúkszemtapaszt, ha allergiás vagyok a gumira?
Nem, nem szabad használnia a Hansaplast Tyúkszemtapaszt abban az esetben, ha allergiás a gumira, mivel a ragasztómassza gumi alapú.

9. Használhatom a Hansaplast Tyúkszemtapaszt, ha terhes vagyok?
A terhesség alatt ne használjon egyszerre több tapaszt. Alapvetően azt javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával, ha a terhesség alatt bármilyen gyógyászati terméket kíván használni vagy kérdése van.
10. Gyermekek használhatják a Hansaplast Tyúkszemtapaszt?

A Hansaplast Tyúkszemtapasz kisgyermekek kezelésére nem alkalmas.
Orvosi tanács nélkül gyermekeknek nem szabad egyszerre, hosszú időn át több tapaszt használniuk. 
A gyermekeket általában nem érinti a tyúkszem problémája, mivel az jellemzően az idősebb korosztály betegsége. Így azt javasoljuk, hogy kérje ki orvosa diagnózisát és ne keverje össze a tyúkszemet más bőrsérülésekkel, például a szemölccsel!

Hansaplast Tyúkszemtapasz
A Hansaplast Tyúkszemtapasz enyhíti a nyomástól keletkező fájdalmat és a súrlódást, valamint segít megszüntetni a tyúkszemet. A lágy, integrált filckarika körülpárnázza az érintett területet, miközben a benne található szalicilsav puhítja a tyúkszemet a jobb eltávolítás érdekében.
 

 
width=65

Bőrgyógyászok által igazolt
A termék bőrbarát tulajdonságát, bőrkompatibilitását és jól tolerálhatóságát dermatológiai tanulmányok igazolják.

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás