Termékeink

TASECTAN 500MG KAPSZULA 15X

tasectan 500.jpg
Cikkszám: CV49538
2 210 Ft
1 740 Ft + ÁFA
Egység: 15 dbBruttó egységár: 147 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Alkalmazás
A Tasectan egy orvostechnikai eszköz, ami a bélfal élettani funkciójának helyreállítására szolgál. Speciális összetétele lehetövé teszi a különböző okokból kialakuló hasmenés tüneteinek (pl.hasi feszülés és gyakorí székletürítés) enyhítését, kezelését. Hatását 12 órán belül fejti ki.
A TASECTAN orvostechnikai eszköz zselatin és tanninsav komplexből áll, amely mechanikusan hatva megvédi a gyulladt bélfalat. Teszi ezt annak köszönhetően, hogy
képes egy védő, fehérje-alapú, nyálkahártyához tapadó filmréteget kialakítani, ami komplexet képez a helyi gyulladásért felelős nyálkahártya fehérjékkel, elősegítve
azok megkötődését és a széklettel történő kiürülését. A készítményt alkotó zselatin-tannát nem alakul át a gyomorban, és a nyálkahártyát védő filmet létrehozva csökkenti a hasmenéses epizódok gyakoriságát és tartamát.
Az orvostechnikai eszköz felnőttek számára kapszula, gyermekgyógyászati alkalmazásra pedig por alakban kerül forgalomba.
Csomagolás
20 db 250 mg-os tasak (gyermekgyógyászati alkalmazás)
15 db 500 mg-os kapszula buborékfóliában
Az alkalmazás módja
Kapszula
• a kapszulát vízzel kell bevenni;
Por
• a tasak tartaimát egy pohár vízben kell elkeverni; gyümölcslével vagy joghurttal is be lehet venni.
Adagolás
Felnöttek: 1-2 kapszula 4-6 óránként a tünetek megszűnéséig. Az adag a szükség szerint emelhető, de erről az orvost minden esetben meg kell kérdezni.
3 év alatti gyermekek: 1 tasak 6 óránként a tünetek megszűnéséig
3 és 14 év közötti gyermekek: 1 vagy 2 tasak 6 óránként a tünetek megszűnéséig
Figyelmeztetések
Kérjük, vegye figyelembe a következő figyelmeztetéseket:
• Gyermekeknél az orvostechnikai eszköz használata előtt konzultáljon a kezelőorvossal.
• A csomagoláson található lejárati dátumot követően ne használja az orvostechnikai eszközt.
• Ne vegye be a kapszulát, ha a buborékfólia nyitott  vagy sérült, illetve a port, ha a tasak nyitott vagy sérült.
• Bár mellékhatások nem ismertek, a készítmény alkalmazása terhesség és a szoptatás első hónapjai során nem javasolt. Minden esetben konzultáljon orvossal az alkalmazás előtt.
• Forduljon orvoshoz. ha a bélfal irritáció vagy a hasmenés nem szűnik meg.                     • Szobahőmérsékleten, hőtől védve tárolandó.
• Nem fagyasztható.
• Az orvostechnikai eszköz gyermekektől elzárva tartandó.
Ellenjavallatok és mellékhatások
Az orvostechnikai eszköz alkalmazásával kapcsolatos mellékhatások és ellenjavallatok nem ismertek.

Magyarországi forgalmazó:
PharmaSwiss Magyarország Kft.
1146 Budapet, Zichy G.u.5.fsz.1.
Tájékoztató ellenőrzésének dátuma: 2010. december 21.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás