Termékeink

AGARICUS C9 4G

amanita muscaria.jpg
Cikkszám: CV4969
860 Ft
819 Ft + ÁFA
Egység: 4 dbBruttó egységár: 215 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Agaricus muscarius - Amanita muscaria - Légyölő galóca

Lemezesgombák

A légyölő galóca a mérsékelt égöv alatt élő gomba, mely felismerhető a fénes narancssárga fehér pöttyös kalapjáról. A pöttyök mellett abban is különbözik a valódi galócától (császárgomba, Amanita  caesaria), hogy fehérek a lemezei és a bocskora, a császárgombának pedig szép aranysárga.

Az agaricus mérgező gomba, az alábbi tünetekkel: emésztési zavarok, atropin mérgezési tünetek (érzékszervi zavarok, agitatio, delírium, hallucinációk, spasmus, koordinálatlan mozgás, tachikardia, a nyáltermelés csökkenése

toxikológiai hatással bíró összetevői:

-nyomokban található muszkarin, paraszimpatomimetikus hatással

-ibuténsav és muszkazon , atropin-szerű hatással, csakúgy, mint a muszcimol.

-muszkaridin kurare szerű hatással

-kolin, betain, lecitin

 

 

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

  • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
  • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás