Termékeink

BEBA HA 1 PRO 600G

beba ha1 pro 600g65.jpg
Cikkszám: CV49842
2 709 Ft
2 580 Ft + ÁFA
Egység: 1 dob.Bruttó egységár: 2 709 Ft / 1 dob.

Termékismertető / Betegtájékoztató

Hogyan igazodjak el a tápszerek között?

A BEBA PRO tápszeren található számok, például a kettes és a hármas szám a korszakokat jelölik, amikortól adható az adott tápszer. A 2-es tápszerek 6 hónapos kortól, a 3-as tápszerek pedig 9-10 hónapos kortól adhatók. További gyakori jelölés még a HA és az AR rövidítés. A HA a hypoallergén tápszerek dobozán található, amelyek az allergia megelőzésére szolgálnak mind az egészséges, mind az allergiás családi háttérrel rendelkező babák számára. Az AR jelölés az antireflux hatásra utal, ezek a tápszerek természetes keményítőt tartalmaznak, így sűrűbbek, ezért a sokat bukó babáknak javasoltak. Ha éjszaka sokszor felébred a babánk, a BEBA PRO Jó éjszakát! tápszer segíthet. Laktatóbb, így jobban telít, mint az alap készítmények, így segít az éjszakai nyugodt alvásban. 

Hogyan készítsem el a tápszert?

A legalapvetőbb, hogy a fertőzések megelőzése érdekében tartsuk tisztán az eszközöket és a konyhát. A cumisüveget, a cumit, és a kupakot mindig alaposan mossuk ki, hogy ne maradjon benne tápszer, majd sterilizáljuk őket 10 percig tartó forralással.

 • Mossunk kezet a tápszer elkészítése előtt.
 • Sterilizálás után, használatig az eszközöket fedő alatt kell tartani.
 • A megfelelő mennyiségű vizet forraljuk fel, majd forraljuk további 5 percig. Ezután hűtsük le testhőmérsékletűre (~ 40°C)
 • Nézzük meg a tápszeres doboz oldalát, és az ottani adagolási ajánlás szerint öntsünk megfelelő mennyiségű, 40°C-os vizet a cumisüvegbe, majd adjunk hozzá annyi lehúzott adagolókanálnyi tápszert, amennyit a doboz oldalán olvashatunk a javaslatban. Fontos, hogy kizárólag a tápszerdobozban található adagolókanalat használjuk. Ha új doboz tápszert veszünk, mindig használjuk az abban található új kanalat. Ezután gondosan zárjuk vissza a tápszeres tasakot vagy dobozt, tartsuk továbbra is távol a babától. Ne térjünk el az adagolási útmutatótól, mert ez veszélyes lehet a babára.
 • Jól zárjuk le a cumisüveget, majd rázzuk mindaddig, amíg a tápszerpor teljesen fel nem oldódik. Ha a baba már nagyobb, a tápszert pohárból is kínálhatjuk neki.
 • A tápszert azonnal használjuk fel, ne tároljuk, és ne készítsük el előre, mindig frissen állítsuk össze. Ha a tápszert nem megfelelő körülmények között tárolva, már elkészítve adjuk etetéskor, megbetegítheti a babát.
 • Az etetés előtt mindig győződjünk meg arról, hogy megfelelő hőmérsékletű-e, nehogy megégesse a baba a száját (például cseppentsünk belőle a csuklónkra).
 • A tápszeres etetés időtartamát igyekezzünk a szoptatásnál megszokotthoz igazítani
 • Etetés közben ne hagyjuk felügyelet nélkül a babát egy kis időre sem, mert félrenyelhet, és az fulladást okozhat.
 • Az etetés végén megmaradó, kész tápszert öntsük ki, mert a maradékot nem szabad később felhasználni.

Jelleg: Tejalapú, hipoallergén, anyatej-helyettesítő tápszer.

Fő jellemzők: Hidrolizált tejsavó-fehérje alapú, laktózt, maltodextrint, burgonya-keményítőt, növényi olajokat, halolajat (LC-PUFA-val), valamint D3-vitamint, nukleotidokat, közepes mennyiségű vasat, továbbá Bifidobacterium lactis kultúrát tartalmaz. Hozzáadott L-tirozinnal dúsított.

Egyéb sajátságok: Hipoallergén, glutén-, szacharóz- és fruktózmentes.

Javallat: Anyatej hiányában egészséges csecsemők rendszeres táplálására alkalmas születéstől kezdve. Leginkább azoknak a csecsemőknek javasolt, akiknek családjában allergiás betegség fordult elő. Amennyiben a csecsemő bizonyítottan tehéntejfehérje-allergiás, a BEBA H.A. 1 Pro nem alkalmazható!

Alkalmazási meghatározások: Egészséges csecsemők rendszeres táplálására születéstől kezdve 6 hónapos korig, ezután a vegyes étrend részeként alkalmazható.

Összetevők: Tejcukor, növényi olajok, burgonyakeményítö, enzimatikusan hidrolizált tejsavófehérje és tejsavófehérje koncentrátum, kalcium-foszfát, magnézium-klorid, kálium-hidroxid, kálium-klorid, maltodextrin, halolaj, L-arginin, kálium-foszfát, nátrium-hidroxid, nátrium-klorid, L-hisztidin, kolin-bitartarát, L-tirozin, C-vitamin, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), taurin, inozit, vas-szulfát, L-karnitin, cink-szulfát, E-vitamin, A-vitamin, nikotinamid, kalcium-pantotenát, nukleotidok (citidin-5'-monofoszfát, uridin-5'-monofoszfát nátrium sója, adenozin-5'-monofoszfát, guanozin-5'-monofoszfát nátrium sója), Bifidus lactis (106 cfu/g por), kolekalciferol, réz-szulfát, kalcium-karbonát. B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, mangán-szulfát, fillokinon, folsav, B12-vitamin, biotin, kálium-jodid, nátrium-szelenát.

Összetétel, 100 ml standard oldatra vonatkoztatva:
Fehérje: 1,27 g;
Szénhidrát összesen: 7,83 g; ebből cukrok (tejcukor): 6,78 g;
Zsír: 3,4 g; ebből telített zsírsavak: 0,97 g; linolsav: 0,54 g; ą-linolénsav: 65,35 mg; arachidonsav: 7,84 mg; dokozahexaénsav: 7,84 mg;
Ásványi anyagok: 0,31 g; Na: 26,14 mg; K: 73,2 mg; Cl: 50,1 mg; Ca: 47,05 mg; P: 26,14 mg; Mg: 6,8 mg;
Nyomelemek: Fe: 0,69 mg; Zn: 0,65 mg; Cu: 0,06 mg; Mn: 12,42 ľg; I: 9,15 ľg; Se: 2,09 ľg; F: <7,84 ľg;
Vitaminok: A-vitamin: 66,56 ľg; D3-vitamin: 0,89 ľg; E-vitamin: 1,31 mg; K1-vitamin: 5,75 ľg; B1-vitamin: 0,07 mg; B2-vitamin: 0,14 mg; B6-vitamin: 0,05 mg; B12-vitamin: 0,14 ľg; C-vitamin: 9,02 mg; Niacin: 0,71 mg; Pantoténsav: 0,63 mg; Folsav: 10,59 ľg; Biotin: 1,44 ľg;
Egyéb anyagok: Kolin: 7,32 mg; Inozit: 4,18 mg; Taurin: 3,66 mg; Karnitin: 1,88 mg; Nukleotidok: (citidin-5-monofoszfát: 0,8 mg; uridin-5-monofoszfát: 0,54 mg; adenozin-5-monofoszfát: 0,48 mg; guanozin-5-monofoszfát: 0,14 mg).

Energia: 280 kJ (67 kcal)/100 ml standard oldat. Fehérje 7,62, szénhidrát 46,72, zsír 45,56 en%.

Alak: Por, standard hígítás 13,1%.

Íz: Tejporra emlékeztető színű és szagú, sárgásfehér por.

Elkészítés módja: 90 ml (felforralt, majd lehűtött) víz + 3 lesimított adagolókanál tápszerpor (13,1 g). Egy adagolókanál ~ 4,37 g, 100 g tápszerporból ~ 760 ml standard oldat állítható elő. A készítmény probiotikus kultúrát tartalmaz, ezért elkészítéskor a tápszerporhoz adagolt előzőleg felforralt víz hőmérséklete maximum 40oC lehet.

Csomagolás: Faltkartonba helyezett, többrétegű fóliatasak(ok).

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

 • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
 • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás