Termékeink

CALCAREA PHOSPHORICA C9 4G

calcarea.jpg
Cikkszám: CV50770
1 370 Ft
1 305 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 1 370 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Calcarea phosphorica

EREDET ÉS LEÍRÁS:
A neutrális kalcium foszfát fehér, amorf, vízben gyakorlatilag oldhatatlan por.


ÁLTALÁNOS HATÁS:
A biológiai folyamatokban a kalcium különböző ingerekre adott sejtválaszban második hírvivőként szerepel. A kalcium jelentőségét a biológiai tevékenységek regulálásában jelzi az a pontosság, amellyel a szervezet a kalcium vérszintjét ellenőrzés  alatt tartja..
A kalciumhiány tünetei: izom-, ideg- és csontrendszeri tünetek (angolkór a gyermekeknél, osteomalácia felnőttkorban). A CaIP aránya táplálkozásban
fontos, túl sok foszfor bevitele elősegíti a csontok mésztartalmának csökkenését.
A hiperkalcémia ritka, és bizonyos meghatározott betegségek velejárója (hyperparathyreoidismus,
D-vitamin túladagolás, Besnier-Boeck-Schaumann betegség [Boeck sarcoidosis], stb).

A trikalcium-foszfát mérhető adagokban a hagyományos gyógyászatban az alábbi esetekben használatos:
• elősegíteni a csontszövet kialakulását és a törések gyógyulását,
• angolkór ellen.
Valójában csak a növényi és állati táplálékokban
levő természetes foszfátok szívódnak fel és ezeknek van hatásuk.
Összetételénél fogva a kalciumban és foszforban gazdag sejtekre és szövetekre hat:

- csontszövet, amelynek az egyik összetevője
- idegsejtek,
- vér és nyirokszövet,
- táplálkozás szervei általában.
A hatása legteljesebben az alkatilag fogékony típusoknál fejlődik ki, akik morfológiájukat tekintve nyúlánkok (a ,jó responderek" együttese).


Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás