Termékeink
- NATÚR, BIO ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
- NATÚR, BIO KOZMETIKUMOK
- Egészséges táplálkozás
- HOMEOPÁTIÁS GYÓGYSZEREK
- ALLERGIA GYÓGYSZEREK
- BŐRBETEGSÉGEK GYÓGYSZEREI
- Cukorbetegség, diabétesz gyógyszerei
- Csecsemő- és gyermekápolás
- Diagnosztikumok, tesztcsíkok
- Dohányzásról leszokás
- Emésztésre ható szerek
- FÁJDALOM- ÉS LÁZCSILLAPÍTÁS, MEGHŰLÉS, KÖHÖGÉS
- Fogyókúra
- Fogamzást segítők, potenciafokozók
- Fülcseppek, fülsprayk, fülgyertyák, fültisztítók
- Gyógyászati eszközök
- Gyógynövény-készítmények
- Hajápolók
- Húgyuti készítmények
- Idegrendszerre hatók
- Immunerősítők, erősítők, antioxidánsok
- Intim higiénia
- Inkontinencia betétek
- Kozmetikumok
- Kötszerek
- Mozgásszervi problémákra
- Nőgyógyászati szerek
- Orrcseppek, -sprayk, -kenőcsök
- Solingen ollók, csipeszek
- Szájápolás, fogászat
- Szemészeti készítmények
- Szív- és érrendszerre hatók, koleszterin szintet csökkentők
- Szúnyog- és kullancsriasztók
- Visszér, aranyér
- Vitaminok, ásványi anyagok
- CUKORKÁK
- Tápszerek, gyógytápszerek
- Állatgyógyászati készítmények
- GYÓGYSZERANYAGOK NEM GYÓGYÁSZATI FELHASZNÁLÁSRA
EUROVIT D-VITAMIN 2000IE 30X
Termékismertető / Betegtájékoztató
D-vitamin
D-vitamin (kalciferol)
Zsíroldékony vitamin. Elsősorban állati eredetű táplálékok tartalmazzák, de a szervezet provitaminból is elő tudja állítani, ultraibolya sugárzás hatására. Fiatalok bőrében a D-vitamin szintézise intenzívebb, mint idősebb korban. Szabályozza a csontok és a fogak képződését, elősegíti a kalcium és a foszfor felszívódását és a hasznosulását. Részt vesz a normál sejtosztódásban, a megfelelő izomfejlődésben és működésben. Szükséges az immunrendszer megfelelő működéséhez. Hiányát leggyakrabban a szabad levegő és napfényhiány okozza, a hiány gyermekeknél és az idősebb korosztályban gyakoribb.
Napi szükséglet
Terhesség esetén, szoptatás alatt és 18 éves kor alatt a napi igény 10 µg
Felnőtteknek 5-6 µg javasolt naponta
Erősen szennyezett területeken élőknek és azoknak, akiket életmódjuk vagy ruházatuk miatt kevesebb napfény ér, gondoskodniuk kell több D-vitamin beviteléről
1 µg = 40 NE
Természetes forrásai (100 g élelmiszerben)
Halmájolaj
Szardínia 12 µg , hering 30 µg, makréla 4 µg, tonhal, lazac
Nyers tej 94 µg, kecsketej 250 µg, vaj 1,5 µg, sajtok 0,6-1,1 µg
Ráma margarin 7,5 µg
Tojás (1 db= 4 dkg) 10 µg
Máj 1,3-2 µg
Oxigénre és fényre érzékeny. Főzési vesztesége igen kevés
Hiánytünetek
Angolkór (gyerekeknél)
Csontlágyulás, csontritkulás (idősebb korban)
Fogromlás
Túladagolás
Tartósan magas dózis mérgezési tüneteket válthat ki: szomjúság, begyulladt szem, hányás, hasmenés, émelygés, súlyos kimerültség. További szedése esetén lágyszövetek meszesedése (kalcium lerakódás az erekben, a májban, tüdőben, vesében és a gyomorban), vesekőképződés alakulhat ki.
Ingyenes szállítás
vásárolj még 15 000 Ft összegért!