Termékeink

EUROVIT D-VITAMIN 2000IE 30X

Cikkszám: CV50919
1 285 Ft
1 012 Ft + ÁFA
Egység: 30 dbBruttó egységár: 43 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

D-vitamin

D-vitamin (kalciferol)

Zsíroldékony vitamin. Elsősorban állati eredetű táplálékok tartalmazzák, de a szervezet provitaminból is elő tudja állítani, ultraibolya sugárzás hatására. Fiatalok bőrében a D-vitamin szintézise intenzívebb, mint idősebb korban. Szabályozza a csontok és a fogak képződését, elősegíti a kalcium és a foszfor felszívódását és a hasznosulását. Részt vesz a normál sejtosztódásban, a megfelelő izomfejlődésben és működésben. Szükséges az immunrendszer megfelelő működéséhez. Hiányát leggyakrabban a szabad levegő és napfényhiány okozza, a hiány gyermekeknél és az idősebb korosztályban gyakoribb.

Napi szükséglet
Terhesség esetén, szoptatás alatt és 18 éves kor alatt a napi igény 10 µg
Felnőtteknek 5-6 µg javasolt naponta
Erősen szennyezett területeken élőknek és azoknak, akiket életmódjuk vagy ruházatuk miatt kevesebb napfény ér, gondoskodniuk kell több D-vitamin beviteléről
1 µg = 40 NE

Természetes forrásai (100 g élelmiszerben)
Halmájolaj
Szardínia 12 µg , hering 30 µg, makréla 4 µg, tonhal, lazac
Nyers tej 94 µg, kecsketej 250 µg, vaj 1,5 µg, sajtok 0,6-1,1 µg
Ráma margarin 7,5 µg
Tojás (1 db= 4 dkg) 10 µg
Máj 1,3-2 µg

Oxigénre és fényre érzékeny. Főzési vesztesége igen kevés

Hiánytünetek
Angolkór (gyerekeknél)
Csontlágyulás, csontritkulás (idősebb korban)
Fogromlás


Túladagolás
Tartósan magas dózis mérgezési tüneteket válthat ki: szomjúság, begyulladt szem, hányás, hasmenés, émelygés, súlyos kimerültség. További szedése esetén lágyszövetek meszesedése (kalcium lerakódás az erekben, a májban, tüdőben, vesében és a gyomorban), vesekőképződés alakulhat ki.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás