Termékeink

CALCICHEW-D3 1000MG/800NE RÁGÓTABLETTA 30X

calcichew-D3 1000mg6800NE rágótabletta 30x.jpg
Cikkszám: CV51961
2 685 Ft
2 557 Ft + ÁFA
Egység: 30 tabl.Bruttó egységár: 89 Ft / 1 tabl.
Átmenetileg nem elérhető!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Calcichew-D3 1000 mg/800 NE rágótabletta

kalcium/kolekalciferol (D3-vitamin)

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

  1. Milyen típusú gyógyszer a Calcichew-D3 és milyen betegségek esetén alkalmazható?

  2. Tudnivalók a Calcichew-D3 szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Calcichew-D3-at?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Calcichew-D3-at tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

 1. Milyen típusú gyógyszer a Calcichew-D3 és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Calcichew-D3 egy rágótabletta, mely kalciumot és D3-vitamint tartalmaz; mindkettő fontos anyag a csontképződésben. A Calcichew-D3-at a kalcium- és D-vitaminhiány megelőzésére és kezelésére alkalmazzák időseknél, valamint a csontritkulás különleges kezelésének kiegészítéseként.

 

 

 1. Tudnivalók a Calcichew-D3 szedése előtt

 

Ne szedje a Calcichew-D3-at

 • ha allergiás a kalciumra, a D-vitaminra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

 • ha súlyos veseproblémái vannak,

 • ha vérében vagy vizeletében magas a kalciumszint,

 • ha veseköve van,

 • ha vérében magas a D vitamin szintje.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Calcichew-D3 szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

- ha tartós kezelést kap, főként, ha vizelethajtókat (magas vérnyomás vagy vizenyő kezelésére) vagy szívre ható glikozidokat (szívbetegségek kezelésére) is szed,

- ha csökkent veseműködés jeleit mutatja vagy vesekőképződésre hajlamos,

- ha szarkoidózisban (immunrendszeri megbetegedés, ami fokozhatja a D-vitamin szintet a szervezetben) szenved,

- ha csontritkulásban szenved és egyidejűleg ágyhoz kötött,

- ha egyéb D-vitamin-tartalmú gyógyszereket szed. További kalcium- vagy D vitamin adagokat kizárólag szigorú orvosi felügyelet mellett lehet szedni.

 

Gyermekek és serdülők

A Calcichew-D3-at nem gyermekek vagy serdülők kezelésére szánják.

 

Egyéb gyógyszerek és a Calcichew-D3

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Ha tetraciklint (bizonyos antibiotikum) is szed egyidejűleg, ezeket legalább 2 órával a Calcichew-D3 bevétele előtt vagy négy-hat órával utána kell bevenni. A kalcium-karbonát befolyásolhatja az egyidejűleg alkalmazott tetraciklin készítmények felszívódását.

 

A biszfoszfonát-tartalmú gyógyszereket (csontritkulás kezelésére alkalmazzák) legalább egy órával a Calcichew-D3 bevétele előtt kell bevenni.

 

A kalcium csökkentheti a levotiroxin (pajzsmirigy működési hiány esetén használt gyógyszer) hatását. Ezért a levotiroxint legalább négy órával a Calcichew-D3 bevétele előtt vagy után kell bevenni.

 

A kinolon antibiotikumok hatását csökkenheti, ha kalciummal együtt szedik. A kinolon antibiotikumokat két órával a Calcichew-D3 bevétele előtt vagy hat órával a Calcichew-D3 bevétele után vegye be.

 

Kalciumsók csökkenthetik a vas, a cink és a stroncium-ranelát felszívódását. Emiatt a vas, a cink és a stroncium-ranelát készítményeket legalább két órával a Calcichew-D3 bevétele előtt vagy után kell bevenni.

 

Egyéb gyógyszerek, amelyek befolyásolhatják a Calcichew-D3-at, vagy amelyeket befolyásolhat a Calcichew D3:

 • tiazid-típusú vízhajtók (magas vérnyomás vagy vizenyő kezelésére alkalmazzák),

 • szívglikozidok (szívbetegségek kezelésére alkalmazzák).

 

Az orlisztát (elhízás kezelésére használják) megzavarhatja a zsíroldékony vitaminok, mint például a D3-vitamin felszívódását.

 

Ha a fent említett gyógyszerek bármelyikét szedi, kezelőorvosa további tanácsokat fog adni Önnek.

 

A Calcichew-D3 egyidejű bevétele étellel és itallal

A Calcichew-D3 bevehető étellel és itallal vagy azok anélkül.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Ha Ön terhes, szedheti a Calcichew-D3-at kalcium- és D-vitaminhiány esetén. Terhesség alatt naponta 2500 mg kalciumnál és 4000 NE D vitaminnál többet nem vehet be, mivel a túladagolás káros hatással lehet megszületendő gyermekére.

 

A Calcichew-D3 alkalmazható szoptatás alatt. A kalcium és a D3-vitamin kiválasztódik az anyatejbe. Ezt figyelembe kell venni, ha a gyermek további D-vitamin adagokat kapna.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Calcichew-D3 gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatása nem ismert.

 

A Calcichew-D3 izomaltot és szacharózt tartalmaz

A Calcichew-D3 izomaltot (E953) és szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Káros lehet a fogakra is.

 

 

 1. Hogyan kell szedni Calcichew-D3-at?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Adagolás:

Az ajánlott adag naponta egy tabletta. A tabletta elrágható vagy elszopogatható.

 

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

A Calcichew-D3-at nem gyermekek vagy serdülők kezelésére szánják.

 

Ha az előírtnál több Calcichew-D3-at vett be

Ha az előírtnál több Calcichew-D3-at vett be, forduljon azonnal kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

Ha elfelejtette bevenni a Calcichew-D3-at

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Túlérzékenységi reakciók fordultak elő ismeretlen gyakorisággal (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg). Ha Ön a következő tüneteke tapasztalja, azonnal forduljon orvoshoz. Az arc, a nyelv és az ajkak duzzanata (angioödéma) vagy a torok duzzanata (gégeödéma).

 

Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet): magas kalciumszint a vérben (hiperkalcémia) vagy a vizeletben (hiperkalciúria), amely nagy adagok bevételekor fordulhat elő.

 

Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet): székrekedés, emésztési zavar fokozott bélgázképződés, hányinger, hasi fájdalom és hasmenés.

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet): viszketés, bőrkiütés és csalánkiütés. Tej-alkáli tünetegyüttes (Burnett szindrómának is hívják, és általában csak nagy mennyiségű kalcium bevételekor fordul elő); tünetei a gyakori vizelési inger, fejfájás, étvágytalanság, hányinger vagy hányás, szokatlan fáradtság vagy gyengeség emelkedett kalciumszinttel a vérben és vesekárosodással.

 

Ha károsodott a veseműködése, Önnél fokozott lehet a kockázata az emelkedett foszfát vérszintnek, vesekőképződésnek és a vesében a kalcium mennyiségének.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5. Hogyan kell a Calcichew-D3-at tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A címkén feltüntetett lejárati idő (Felhasználható/EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Tablettatartály: Legfeljebb 30°C-on tárolandó. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a tartályt tartsa jól lezárva.

 

Buborékcsomagolás: Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A fénytől való védelem érdekében a buborékcsomagolást tartsa a dobozában.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Calcichew-D3?

 

A hatóanyagok tablettánként:

 • 2500 mg kalcium-karbonát (1000 mg kalciumnak felel meg)

 • 800 NE (20 mikrogram) kolekalciferol (D3-vitamin)

Egyéb összetevők: xilit (E967), povidon, izomalt (E953), aroma (citrom), magnézium-sztearát, szukralóz (E955), zsírsavak mono- és digliceridjei, all-rac-alfa-tokoferol, szacharóz, módosított kukoricakeményítő, közepes lánchosszúságú trigliceridek, nátrium-aszkorbát és vízmentes kolloid szilícium-dioxid.

 

Milyen a Calcichew-D3 külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Calcichew-D3 fehér, kerek rágótabletta. Kis pettyek lehetnek rajta.

 

Kiszerelések:

HDPE csavaros kupakkal lezárt tablettatartály: 15, 30, 40, 60 és 90 tabletta.

Buborékcsomagolás: 7, 14, 28, 50x1 (egyadagos kiszerelés), 56, 84, 112, 140 és 168 tabletta

 

Nem feltétlenül kerül mindegyik kiszerelés forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Takeda Pharma Kft.

1138 Budapest, Népfürdő u. 22.

Magyarország

 

Gyártók:

 

Műanyag tartályba csomagolt tabletták:

 

Takeda AS

Drammensveien 852, NO-1383 Asker

Norvégia

 

vagy

 

Takeda Pharma AS

55B Jaama Street, 63308 Polva

Észtország

 

Buborékcsomagolásba csomagolt tabletták:

 

Tjoapack Netherlands B.V.

Nieuwe Donk 9, 4879 AC Etten-Leur

Hollandia

 

vagy

 

Delpharm Novara S.r.l.

Via Crosa, 86, 28065 Cerano (No)

Olaszország

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Ausztria: Cal-D-or 1000 mg/800 I.E. – Kautabletten

Belgium: Steovit Forte citroen 1000 mg/800 I.E. kauwtabletten

Csehország: Calcichew D3 Lemon 800 IUžvýkací tablety

Németország: Calcimagon-D3 uno

Görögország: Calcioral D3® 1000 mg + 20 µg (800 IU) μασώμενο δισκίο

Írország: Calcichew-D3 Forte Double Strength 1000 mg / 800 IU Chewable Tablets

Litvánia: Calcigran Forte 1000 mg / 800 TV kramtomosios tabletės

Luxemburg: Steovit Forte citron 1000 mg/800 U.I. comprimés à croquer

Hollandia: Calci-Chew D3 1000 mg/800 I.E., kauwtabletten

Norvégia: Calcigran Forte 1000 mg/800 IE tyggetabletter

Szlovákia: Calcichew-D3 Citron 1000 mg/800 IU

Spanyolország: Mastical D Unidia 1000 mg/800 IU comprimidos masticables

Svédország: Calcichew-D3  Citron 1000 mg/800 IE tuggtablett

Egyesült Királyság: Calcichew-D3 1000mg/800IU Once Daily Chewable tablets

 

OGYI-T-22251/20 7x PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-22251/21 14x PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-22251/22 15x HDPE tartály

OGYI-T-22251/23 28x PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-22251/24 30x HDPE tartály

OGYI-T-22251/25 40x HDPE tartály

OGYI-T-22251/26 50x1 PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-22251/27 56x PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-22251/28 60x HDPE tartály

OGYI-T-22251/29 84x PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-22251/30 90x HDPE tartály

OGYI-T-22251/31 112x PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-22251/32 140x PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-22251/33 168x PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolás

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016. október

 

A gyógyszerről részletes információ a Magyarország /Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés egészségügyi Intézet internetes honlapján található.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

 • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
 • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás