Termékeink

ANACARD ORIENT C15 4G

anacardium.jpg
Cikkszám: CV5359
1 120 Ft
1 067 Ft + ÁFA
Egység: 4 dbBruttó egységár: 280 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Semecarpus anacardium, Anacardium oriantale, Malakabab fa

Akassufélék

 Homeopátiás alkalmazásához a faszáraz gyümölcsét használják, amely ovális, szív alakú. Hosszúsága és szélessége kb. 2 cm, vastagsága fél cm. Felülete síma, feketés csillogású. Az őstinktúra ebből a gyümölcsből készül.

Összetételét tekintve számos fenol-származék található benne

-akassusav

-flavonoidok

-uroshiolokkal rokon bilawhanolok (feltehetően ezek okozzák a Rhus toxicodendronhoz hasonló hólyagos, viszkető kiütéseket)

általános hatása 3 fő területen nyilvánul neg:

-idegrendszer

-emésztőrendszer

-bőr

Alkalmazási terület:

 -fáradtság, memóriazavar és fejfájás, amely szellemi túlterhelésből fakad (serülőknél) reggel ébredés után 5 granula CH 15 vagy CH 30, a javulás mértéke szerint egyre nagyobb intervallumokban

-elhízottak bulímiája - azoknál, akik saját bevallásuk szerint akaratuk és elhatározásuk ellenére azér esznek, mert így megkönnyebbülnek vagy megnyugszanak. Anacardium segítségével étvágyuk szabályozható, anélkül, hogy ezen a komplex területen megkülönböztethetnénk a placebo hatásának mértékét. 5 granula adható 15 vagy 30 CH-ból  10 és 17 óra körül, valamint éhségérzet jelentkezésekor

emésztési indikációk:

-diszpepszia, mely evésre javul,

-gasztro-duodenális fekélyek  7 vagy 9 CH-ban a fájdalmak jelentkezésekor adandó

bőrindikációk:

hólyagos, erősen viszkető dermatitiszek esetén 7 vagy 9 CH

 

 

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás