Termékeink

EBRIMYCIN GEL 10G

ebrimycin.jpg
Cikkszám: CV5370
6 100 Ft
5 810 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 610 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA


Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót

· Ez a betegtájékoztató minden információt tartalmaz a készítménnyel kapcsolatban amit Önnek tudnia kell.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

· E gyógyszert az orvos személyesen Önnek írta fel. A készítményt másoknak átadni nem szabad, mert számukra ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Ebrimycin gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az Ebrimycin gél alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni az Ebrimycin gélt?

4. Lehetséges mellékhatások

5 A készítmény tárolása

6. További információk

Ebrimycin gélA készítmény hatóanyaga: 2 mg primicinum-szulfát, 20 mg lidokain 1 g gélben.

Segédanyag: levomentol, karbomer 980, trolamin, poliszorbát 20, diizopropil-adipát 96%-os etanol, tisztított víz.

A Forgalombahozatali engedély jogosultja:

Pannonpharma Kft.

7634 Pécs, Mária dűlő 36.

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ EBRIMYCIN GÉL ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Az Ebrimycin gél egyik hatóanyaga az antibiotikumok csoportjába tartozó primicin,

mely alkalmassá teszi a gyógyszerkészítményt sérülések, égések és egyes bőrbetegségek külsőleges kezelésére.

2. TUDNIVALÓK AZ EBRIMYCIN GÉL ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza az Ebrimycin gélt, ha Ön

– előzetesen a primicin és/vagy a lidokain hatóanyaggal illetve a segédanyagokkal szemben tapasztalt már allergiás reakciót;

– olyan gyógyszereket szed, amiről kezelőorvosa nem tud; ilyen esetben feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát. Egyidejűleg egyéb gyógyszereket csak a kezelőorvos engedélyével szabad alkalmazni.Terhesség, szoptatás:

A gyártó adatot nem közölt.

Az Ebrimycin gél használata során a vérkeringésbe jutó hatóanyag mennyisége jelentéktelen.Egyéb gyógyszerek alkalmazása:

A készítménnyel alkalmanként vagy rendszeresen, egyidejűleg más kenőcsöt alkalmazni, vagy egyidejűleg egyéb gyógyszert szedni csak a kezelőorvos engedélyével lehet.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:

Az Ebrimycin gél a gépjárművezetéshez és gépkezeléshez szükséges képességeket befolyásoló hatása nem ismert.3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ EBRIMYCIN GÉLT?– Ha az orvos másképpen nem rendelkezik, naponta 1-3 alkalommal a bőrt ill. sebfelületet vékonyan be kell kenni, szükség esetén zárt steril kötés alkalmazásával. Az alkoholtartalmú gél a kezelt felületen fájdalmas, csípő érzést okozhat, mely általában kismértékű és percek alatt megszűnik.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, az Ebrimycin gélnek is lehetnek mellékhatásai. Helyi, égő, csípő jellegű fájdalomérzés, elsősorban nagy kiterjedésű égési, roncsolt sebek kezelésekor.

Ha a kezelés során allergiás reakciók lépnének fel, a gyógyszer alkalmazását abba kell hagyni és fel kell keresni a kezelő orvost.

Ha az itt felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.Ha az előírtnál több gélt alkalmazott:

Az egész 10 g-os tubus tartalmának orális bevételekor sem várható a hatóanyagok miatti túladagolás.

5. A KÉSZÍTMÉNY TÁROLÁSAEltartása: 5-15 °C között tartandó

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

OGYI-T-3615/01-02

Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 15 563/55/2003A betegtájékoztató ellenőrzésének dátuma: 2008. szeptember 19.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás