Termékeink

BOLUS LAXANS TABL. 40X

BOLUS LAX.jpg
Cikkszám: CV561
1 750 Ft
1 667 Ft + ÁFA
Egység: 40 dbBruttó egységár: 44 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Bolus laxans tablettaMielőtt elkezdné gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtá­jé­koztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elen­gedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

Milyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a készítmény?

Hatóanyag:

20 mg száraz rebarbara kivonat

50 mg lecsapott kén

100 mg szennalevél por

400 mg nehéz kaolin tablettánként.

Segédanyagok: talkum, szacharóz, burgonyakeményítő, magnézium-sztearát.Külalak: zöldesszürke, kerek tabletta, egyik oldalán "B. Laxans" jelzés található.Kiszerelés: Barna üvegben 40 tabletta.Gyártó és a forgalombahozatali engedély jogosultja:

EGIS Gyógyszergyár Rt.

Budapest, Magyarország1. Milyen betegségek esetén alkalmazható a készítmény?Javallatok: A Bolus laxans tabletta több összetevőből álló székletlazító készítmény. A hatás kialakulásához legalább 6 óra szükséges, mivel a vegyületnek el kell jutnia a vastagbélbe.2. Tudnivalók a gyógyszer szedése előttMikor nem szabad Bolus laxans tablettát szednie?

Ha a készítmény bármely összetevőjével szemben túlérzékenységet (allergiát) ta­pasztalt.

Bélelzáródás esetén.

Terhesség, szoptatás. A belek gyulladásos megbetegedései esetén.

Súlyos kiszáradás, káliumhiány esetén.

Tisztázatlan eredetű hasi panaszok esetén.Mire figyeljen fokozottan a kezelés során ?

Hosszan tartó (több mint 1-2 hét) alkalmazása kerülendő.

Tartós alkalmazás esetén előfordulhat a vastagbél barnás elszíneződése, béltónus hiány, béltágulat, ionvesztés (különösen káliumvesztés, ami a szívműködés zavarához és izomgyengeséghez vezethet), fehérjevizelés, vérvizelés.

A vizelet színét megváltoztatja, bizonyos laboratóriumi vizsgálatok eredményét befolyásolhatja.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Bizonyos gyógyszerekkel (pl. digoxin, más szívritmuszavarra szedett gyógyszerek, egyes vízhajtók, mellékvesekéreg hormonok) egyidejűleg szedve fokozott óvatosság szükséges, mert azok hatása módosulhat. Tájékoztassa orvosát, ha Ön más gyógyszereket egyidejűleg szed.Terhesség és szoptatás

A Bolus laxans terhességben és szoptatás ideje alatt való alkalmazásáról nincs meg­felelő tapasztalat ezért fenti állapotokban feltétlenül kérjen tanácsot orvosától, mielőtt elkezdené szedni a készítményt.A készítmény hatása a gépjárművezetésre és a baleseti veszéllyel járó munka­végzésre

Nem várható, hogy a fenti képességeket befolyásolja.

Fontos információk a Bolus laxans tabletta egyes összetevőiről

A készítmény 37 milligramm répacukrot (szaharózt) tartalmaz. Rendeltetésszerű hasz­nálat esetén egy adag 18,5-148 milligramm répacukrot tartalmaz, ezért ellenjavallt örök­letes gyümölcscukor (fruktóz)-intoleranciában, szőlőcukor/galaktóz felszívódási zavar esetén vagy répacukor-bontó enzim hiánya esetén.3. A gyógyszer szedésével/alkalmazásával kapcsolatos gyakorlati tudnivalókGyógyszerét kizárólag a betegtájékoztatóban előírt adagban és ideig alkalmazza.

Amennyiben kezelőorvosa másképp nem rendeli, szokásos adagja:Felnőttek:

Naponta 3-szor 1-3 tabletta étkezés után vagy esténként 1-4 tabletta.

Gyermekkor:

6 év felett napi 1-2 tabletta.Ha a Bolus laxans tabletta hatását túl erősnek vagy túl gyengének érzi, forduljon orvosához.4. Lehetséges mellékhatásokA Bolus laxans tabletta általában jól tolerálható, ám mint minden gyógyszernek, így a Bolus laxansnak is lehet mellékhatása.

Az esetlegesen előforduló mellékhatások (hasi fájdalom, hasi görcsök, igen ritkán máj­károsodás) általában enyhék és átmenetiek.Mi a teendő túladagolás esetén?

Tünetek: erős hasmenés, elektrolit- és vízvesztés, ájulás.

Szándékos vagy véletlen túladagolás esetén értesítse kezelőorvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát, mivel orvosi segítségre lehet szüksége.5. Hogyan kell tárolni a készítményt?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

OGYI-T-3353/01

Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 14 480/55/03

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!