Termékeink

ALPECIN SAMPON 200ML

20150521_114125-1.Új_0.jpg
Cikkszám: CV5932
2 245 Ft
1 768 Ft + ÁFA
Egység: 200 dbBruttó egységár: 11 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

 ALPECIN SAMPON KORPÁSODÁS ÉS HAJHULLÁS ELLEN 200ML

Az ALPECIN DOPPEL EFFEKT sampon eltávolítja a hajas fejbőrről az elhalt hámsejteket, megszabadítja a fejbőrt a lerakódott korpától. Így biztosítja a samponban lévő koffein-komplex zavartalan felszívódását. A koffein gyorsan felszívódik és eljut egészen a hajhagymákig. Hatásának köszönhetően fokozódik a hajhagymák vérellátása, és az elgyengült hajhagymák működése. Megelőzi az örökletes hajhullás korai tüneteinek kialakulását és elősegíti a hajnövekedést.

1. Hatás: eltávolítja a korpát
2. Hatás: koffein-komplex segítségével megelőzi a hajhullást

Miért válasszuk a Doppel-Effekt sampont?

A hajas fejbőrt érintő alábbi két problémával gyakran találkoznak a férfiak:

 • a férfiak kb. 50%-a szenved örökletes hajhullástól, ami a hajkorona idő előtti elvesztését jelenti, valamint
 • kb. egyharmaduknak még a korpával is meg kell küzdenie.

Ezt egy reprezentatív közvélemény kutatás* támasztja alá, melyet hozzávetőleg 1,2 millió férfi válaszolt meg. A kutatás eredménye azt mutatja, hogy minden 4. férfi fejbőre korpás és a megkérdezettek közel 50%-a szenved hajhullástól. A két probléma együttes megoldására fejlesztette ki a Dr. Wolff-Kutatócsoport a világ első samponját - Alpecin Doppel-Effekt sampon -, mely egyszerre hat a korpa és az örökletes hajhullás ellen.

Hogyan alakul ki a korpa?

A hajas fejbőrön lévő faggyúrétegnek az a feladata, hogy védje a hajat és a hajas fejbőrt impregnálva azt a hidegtől. A sapka és a kalap viselése ezt a feladatát szükségtelenné tette. Emellett az egészséges bőrön elő mikroorganizmusok egyensúlya megbomlik, és elszaporodik egy gombafaj, mely egészséges körülmények között is része a fejbőr normál flórájának. Elszaporodása esetén anyagcsere-termékei irritáló hatásúak, meggyorsítják a bőr sejtmegújulási folyamatát, aminek hatására a fejbőr szarurétege elvékonyodik, az elhalt sejtek pedig összetapadva válnak le a bőrről. Amennyiben a faggyúmirigyek túl sok faggyút termelnek, a fejbőrön zsíros, sárgás lerakódás jelenik meg.

Miért alakul ki a hajhullás?

A tesztoszteron hatásának következtében idő előtt, akár a pubertás kortól kezdve elveszíthetjük hajunkat. A hajhagyma nagyon érzékeny ezzel a hormonnal (Dihydrotestosteron) szemben. A hajhagymák a hormon hatására elgyengülnek, a haj növekedési fázisa lerövidül és élettartama is csökken. Mivel rövid időn belül egyre több hajhagyma elhal, korán láthatóvá válnak a kopaszodás első jelei.

Miért Doppel-Effekt?

A két leggyakoribb fejbőr probléma különböző mértékben, de szinte minden férfi esetében előfordul élete során; a Dr. Wolff-Kutatócsoport egy olyan sampont fejlesztett ki, mely egy időben hat mindkét probléma ellen.
Ez a sampon nem más, mint az Alpecin Doppel-Effekt sampon.

1. hatás:

A Doppel Effekt első lépésben megszabadítja a fejbőrt a korpától. A kombináció mindkét hatóanyaga, a szalicilsav és az octopirox kozmetológiai szempontból javasolt hatóanyag-komplex, mert minden olyan elvárásnak megfelelnek, mely a korpás fejbőr kezelése esetén fontos:

 • kíméletesen eltávolítja a hajas fejbőrről a korpát
 • csökkenti a kialakult gyulladást
 • antioxidáns hatással rendelkezik, így javítja a fejbőr ellenálló képességét
 • antimikróbás hatással rendelkezik.

Ez a kombináció jelenleg kizárólag a gyógyszertárban kapható, korpaellenes hatású készítményekben található meg. Biztosítják a korpa kíméletes eltávolítását és csökkentik a hajas fejbőr viszketését.

2. hatás:

A fejbőr korpamentesítése után szabad az út a koffein-komplex számára. Az Alpecin Doppel-Effekt sampon magas koncentrációban tartalmaz koffeint, mely már a hajmosás alatt eljut a hajhagymákig. Felszívódásához csak 2 percre van szükség. A koffein a hajhagymában egy 24 órás depót képez. Megvédi a hajhagymákat az idő előtti elhalástól, csökken a hajhullás kialakulásának valószínűsége.

Melyek az aktív hatóanyagok?

Salicilsav: gyengéden eltávolítja a korpát a hajas fejbőr felső rétegéről

Octopirox: antimikróbás hatásának köszönhetően megakadályozza az ismételt korpaképződést a hajas fejbőrön.

Koffein-komplexum: aktiválja a hajhagymákat, meghosszabbítja növekedési fázisukat és javítja a haj növekedését.

Hogan hat a double effect  sampon?

width=149

Egy megfigyeléses vizsgálatban, melyben az Alpecin Doppel-Effekt sampont az egyik leggyakrabban alkalmazott korpásodás elleni samponnal hasonlították össze, a következő eredményre jutottak: már 21 nap elteltével, rendszeres napi alkalmazást követően jelentős csökkent a korpaképződés. Továbbá az Alpecin Doppel-Effekt sampon erőteljesebben gátolja a korpa újraképződését, mint a kutatásban alkalmazott egyéb sampon.

Doppel-Effekt

Az Alpecin Doppel-Effekt sampon nem csak a korpától szabadítja meg a fejbőrt, hanem koffein-tartalmának köszönhetően védi a hajhagymákat a tesztoszteron negatív hatásától. Rövid idő alatt (120 másodperc) jut el a koffein-komplexum a hajszálakon keresztül a hajhagymákig, ahol 24 órán keresztül kimutatható. Ezt támasztja alá a berlini (Charité) Egyetemi Klinika tanulmánya is.

A grafikonon a koffein penetrációja látható 120 másodperces hatóidő után. Már az első percben bejut a samponban található koffein a hajhagymákba, ahol 24 órán keresztül kimutatható.

A

ÖSSZETEVŐK:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Laureth-2, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Glutamate, Caffeine, Panthenol, Parfum, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Hydrolyzed Wheat Protein, Salicylic Acid, Sodium Chloride, Piroctone Olamine, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Polyquaternium-7, Menthol, Sodium Benzoate, Zinc PCA, Niacinamide, Limonene, Tetrasodium Etidronate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, CI 60730.
(Nem kötelező jellegű információ. Kérjük, vegye figyelembe az összetevőkkel kapcsolatban a csomagoláson találtató adatokat.)

 • A szalicilsav antimikróbás hatású, és megakadályozza új korpa keletkezését a fejbőrön, valamint kíméletesen választja le a legfelső korparéteget.

 • A pirokton-olamin antimikróbás hatású, és megakadályozza az új korpa keletkezését a fejbőrön.

 • A koffein-komplex aktiválja a hajhagymákat, meghosszabbítja a haj növekedési fázisát, és serkenti a haj növekedését.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 10 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Teszteld egészségügyi ismereteidet!

Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően.

IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket.

A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

 • Fertőzés okozná az érelmeszesedést?ezt az érdekes cikket itt olvashatod el
 • Szendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madarárólSzendi Gábor: A boldogság szárnyaszegett madaráról Világunk boldoságmítoszának minimum akkor szerte kellett volna foszlania, amikor az örökké mókázó, jóságos szerepeket eljátszó Robin Williamst felakasztva találták, vagy amikor rábukkantak Philip Seymour Hoffman kábítószerrel és gyógyszerekkel átitatott testére otthona fürdőkádjában. Lehetne sorolni a kiábrándító fordulópontokat, de a világ szeme meg sem rebben ezekre a hírekre. Mert nincs más, nincs jobb, nem tudunk másféle boldogságot elképzelni, s görcsösen akarunk hinni a felemelkedés és meggazdagodás boldogító hatásában. Inkább szeretnénk hinni abban, hogy ezek az emberek, akiknek megadatott, amiről mások csak álmodoznak, talán csak nem tudtak élni a nagy lehetőséggel. Ám ha jobban megkapirgáljuk a sztárvilágot, vagy a felemelkedésért a lelküket eladó emberek életét, akkor azt látjuk, hogy a jólét egy szintje fölött sokaknál az emberi természet kifordul önmagából. Miféle boldogsághoz vezet a szélsőséges ingerek korlátok nélküli habzsolása? Tényleg ez a boldogság, amikor orrba-szájba lehet drogozni, inni, szexelni, vásárolni? Az a híres patkánykísérlet jut eszembe, amikor elektródát építettek be a patkány agyi jutalmazó központjába, és a patkány addig nyomogatta az ingerlést kiváltó pedált, amíg éhen és szomjan nem halt. Nem kell messzire mennünk az emberi példákért. Igen sok ember, tudván-tudva, hogy árt magának, de nem tud és nem akar lemondani az alkoholról, a dohányzásról, az édességekről, a szerencsejátékról, stb.

Hírlevél feliratkozás