Termékeink

AGARICUS C12 8G

agaricus c12 8g.jpg
Cikkszám: CV5972
1 250 Ft
1 190 Ft + ÁFA
Egység: 8 dbBruttó egységár: 156 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Agaricus muscarius - Amanita muscaria - Légyölő galóca

Lemezesgombák

A légyölő galóca a mérsékelt égöv alatt élő gomba, mely felismerhető a fénes narancssárga fehér pöttyös kalapjáról. A pöttyök mellett abban is különbözik a valódi galócától (császárgomba, Amanita  caesaria), hogy fehérek a lemezei és a bocskora, a császárgombának pedig szép aranysárga.

Az agaricus mérgező gomba, az alábbi tünetekkel: emésztési zavarok, atropin mérgezési tünetek (érzékszervi zavarok, agitatio, delírium, hallucinációk, spasmus, koordinálatlan mozgás, tachikardia, a nyáltermelés csökkenése

toxikológiai hatással bíró összetevői:

-nyomokban található muszkarin, paraszimpatomimetikus hatással

-ibuténsav és muszkazon , atropin-szerű hatással, csakúgy, mint a muszcimol.

-muszkaridin kurare szerű hatással

-kolin, betain, lecitin

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Hegkezelés

Mi is az a heg?

A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől.

Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

  • Hogyan tartsd tisztán a füldugódat? - Gondoltok a fültisztításról3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd füldugódat Gondoltuk, biztosan a lehető leghosszabb ideig szeretnéd használni a füldugódat. Ugyanis afüldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabbideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan növelheted meg füldugódélettartamát.
  • Teszteld egészségügyi ismereteidet!Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően. IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket. A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

Hírlevél feliratkozás