Termékeink

CIMICIFUGA RACEMOSA C30 8G

cimicifuga 8g.jpg
Cikkszám: CV5975
1 990 Ft
1 895 Ft + ÁFA
Egység: 8 dbBruttó egységár: 249 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

CIMICIFUGA
Cimicifuga, poloskavész.

Tünetek:

Ideges, izgága beteg, közönyös, levert; sajgó, lüktető fájdalmak, emiatt sír, elájul a beteg; sápadt, forró arc, kimerült; keresztbe nyilalló petefészek-fájdalom; darabos, kis mennyiségű menstruáció, hátfájással; lábremegés, alig tud járni.

Romlik:

Menstruáció alatt, alkoholtól, éjszaka, nyirkos hidegben.

Javul:

Bebugyolálva, nyomástól, ha markol valamit.

Poloskavész - a növény leírása, felhasználása

Cimicifuga racemosa

Boglárkafélék családja
Ranunculaceae

népi neve
indiánasszony gyökér

angol neve
Bugbane (Squawroot)

német neve
Traubensilberkerze

Leírás és előfordulás:
bokros tövű, erőteljes, csomós gyökértörzset nevelő, évelő növény. Páratlanul szárnyas, összetett levelei hosszúnyelűek, 5 levélkéből állnak. Az egymással szemben álló levélkék hosszúkás-tojásdadok, lándzsásak, kihegyezettek, a levél csúcsán álló levélke viszont az alapjánál szélesebb és karéjokkal osztott. Apró, fehér virágai magasan a bokor fölé nyúló, 10-25 cm hosszú füzérbe rendeződnek.Észak-Amerikában honos növény.

Felhasznált részek, drogok:
a gyökértörzs (Cimicifugae racemosae rhizoma)

 

Főbb hatóanyagok:
triterpén-glikozidok, valamint a formonentin izoflavonoid.

Főbb hatások:
ösztrogénhormon-szerű, a luteinizáló hormon mennyiségét csökkentő, ösztrogén-receptorokat lekötő, menstruációt elősegítő, gyulladáscsökkentő és nyugtató.

Előfordulás növényértékelő monográfiában:
E-monográfia (gyökértörzs -1989), ESCOP - monográfia (gyökértörzs a gyökerekkel - 2003), WHO - monográfia (gyökértörzs - 2002).

Felhasználások:
gyökértörzs-kivonatok, vagy a kivonatokat, illetve a gyökértörzs egyes anyagait hatóanyagként tartalmazó készítmények formájában reumatikus izomfájdalmak, izületi panaszok, idegfájdalmak, valamint a hormonális egyensúly megbomlásának kezelésére és a menopauza kellemetlen kísérő tüneteinek mérséklésére.

Ajánlott napi adag:
napi 40-140 mg droggal egyenértékű izopropanolos (40 V/V %) vagy alkoholos (40-60 V/V %) kivonat.

Nemkívánt hatások, ellenjavallatok, figyelmeztetések:
a készítmények alkalmanként enyhe gyomortáji diszkomfortérzést okozhatnak. A poloskavész tartalmú készítmények szedését hat hónapnál hosszabb ideig nem javasolják.

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

Hegkezelés

Mi is az a heg?

A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől.

Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

  • Hogyan tartsd tisztán a füldugódat? - Gondoltok a fültisztításról3 tipp és trükk, hogy tovább használhasd füldugódat Gondoltuk, biztosan a lehető leghosszabb ideig szeretnéd használni a füldugódat. Ugyanis afüldugók rendelkeznek egy bizonyos élettartammal, de ha néhány dologra odafigyelsz, hosszabbideig élvezheted előnyeiket. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan növelheted meg füldugódélettartamát.
  • Teszteld egészségügyi ismereteidet!Az Aranyhajó Patika tesztsorozatot indít, mellyel tesztelheted tudásodat, a patikában nap mint nap előforduló problémákat, tévhiteket illetően. IDE KATTINTVA töltheted ki a tesztünket. A kitöltés után, a Pontszám Megtekintése linkre kattintva nézheted meg az eredményeket.

Hírlevél feliratkozás