Termékeink

GYNOXIN 2% HUVELYKREM 1X78G 1X78 G

gynoxan krém.jpg
Cikkszám: CV6208
3 350 Ft
3 190 Ft + ÁFA
Egység: 78 dbBruttó egységár: 43 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

fenticonazole 

ATC-kód: G01AF12

Recordati Industria Chimica e Farmaceutica

1x78 g

Vény nélkül kapható gyógyszer

OGYI-T-8154 / 01 TTT-kód: 210147733

Betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A GYNOXIN 2% HÜVELYKRÉM ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Gynoxin 2% krém a hüvely és a külső nemi szervek gombás fertőzéseinek (amelyek járhatnak a külső nemi szervek, ill. a hüvely gyulladásával vagy fertőzéses eredetű folyással) kezelésére alkalmas.
2. TUDNIVALÓK A GYNOXIN HÜVELYKRÉM ALKALMAZÁSA ELŐTT
Ne alkalmazza a Gynoxin hüvelykrémet
- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely összetevőjére,
- a hatóanyag hüvelyen át történő felszívódása ugyan igen csekély mértékű, ennek ellenére alkalmazása terhesség és szoptatás alatt nem javasolt.
A Gynoxin fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
- ha huzamosabb ideig használja, mert a tartós alkalmazás túlérzékenységet okozhat.
Ilyen esetben a készítmény alkalmazását abba kell hagyni, és orvoshoz kell fordulni a megfelelő terápia megbeszélése céljából.
A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Gyógyszerkölcsönhatások nem ismertek.
Terhesség és szoptatás
A fentikonazol bőrön, ill. nyálkahártyán keresztül csak kismértékben szívódik fel, ennek ellenére alkalmazása terhesség és szoptatás alatt nem javasolt.
A készítmény hatása a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre
Nem ismert ilyen hatás.
3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A GYNOXIN HÜVELYKRÉMET?
Kb. 5 g krémet kell egy-egy alkalommal a mellékelt adagoló segítségével mélyen a hüvelybe juttatni. A készítményt a mosható és többször használható adagoló felhasználásával kell alkalmazni este lefekvéskor és - szüksége esetén - reggel is.
A visszafertőződés elkerülése céljából a partnernél a hímvessző makkját és a fitymát (előbőrt) egyidejűleg Lomexin krémmel kell kezelni.
A hüvelykrémet az alábbiak szerint kell alkalmazni:
1. Csavarja az adagolót a tubusra a kupak helyére.
2. Finoman nyomja meg a tubus alsó végét, hogy megtöltse az adagolót. Ha bizonyos mérvű ellenállást érez a dugattyún, finoman húzza ki azt. Ha az orvos másként nem rendeli, az adagolót teljesen meg kell tölteni.
3. Távolítsa el az adagolót a tubusról, a tubust azonnal zárja le a kupakkal.
4. Fekvő helyzetben, felhúzott és szétnyitott térdekkel finoman vezesse be az adagolót a
hüvelybe olyan mélyre, amennyire csak lehet. Nyomja teljesen végig a dugattyút. Ezt
követően húzza ki az adagolót a dugattyú érintése nélkül.
Az adagolót minden használat után gondosan meg kell tisztítani meleg vízzel és szappannal.
Ha az orvos bizonyos okokból az adagoló sterilizálását tanácsolja, akkor az orvos utasítását kell követni. Nem szabad 50 °C-nál melegebb vizet alkalmazni, sem szerves oldószert. Tisztítás után az adagolót meg kell szárítani és tartójába vissza kell helyezni.
Ha az előírtnál több Gynoxin hüvelykrémet alkalmazott
Legfeljebb fokozódnak az esetleges mellékhatások.
Ha elfelejtette alkalmazni a Gynoxin hüvelykrémet
A soron következő alkalmazásnál csak a szokott adagot helyezze fel, ne alkalmazzon kétszeres adagot.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Gynoxin 2% hüvelykrém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A Gynoxint a bőr és a nyálkahártya általában jól tűri. Enyhe, átmeneti bőrpír vagy a hüvelybe való felhelyezéskor enyhe égő érzés csak kivételes esetekben jelentkezik, és általában gyorsan meg is szűnik.
Az útmutatás szerinti alkalmazás esetén a Gynoxin csak kismértékben szívódik fel, így az általános hatások kizárhatók.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
5. HOGYAN KELL A GYNOXIN HÜVELYKRÉMET TÁROLNI?
Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Gynoxin hüvelykrémet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.
Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Gynoxin 2% hüvelykrém?
- A Gynoxin 2% hüvelykrém hatóanyaga 20 mg fentikonazol-nitrát 1 g hüvelykrémben.
- Egyéb összetevők: propilén-glikol, hidrogénezett gyapjúviasz, mandulaolaj, zsírsavak makrogol-észterei (Xalifin 15), cetil-alkohol, glicerin-monosztearát, nátrium-edetát, tisztított víz.
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
1x78 g fehér, homogén krém laminált alumíniumtubusba töltve, LDPE csavaros kupakkal lezárva.
1 tubus + 1 PE/PP adagoló dobozban.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás