Termékeink

PHYTENEO OCCUSEPT SZEMCSEPP 2X20ML

occusept.jpg
Cikkszám: CV6561
3 040 Ft
2 394 Ft + ÁFA
Egység: 40 mlBruttó egységár: 76 Ft / 1 ml

Termékismertető / Betegtájékoztató

A Occusept az emberi szem megbetegedéseinek kezelésére szolgáló orvostechnikai eszköz,
amely a könnytermelés gyulladásos eredetű zavarai következtében fellépő megbetegedések (blepharitis, keratitis), különböző okú, például bizonyos gyógyszerek használata vagy külső faktorok (nagy meleg, szél stb.) miatt kialakuló szemszárazság, akut vagy krónikus kötőhártyagyulladás (conjunctivitis) és valamilyen kapcsolódó betegség (rosacea, seborrheás dermatitis), külső körülmények (pl. nap, por, füst stb.), kontaktlencseviselés vagy a szem tartós megerőltetése esetén fellépő szemirritáció kezelésére szolgál. Az oldat a szem öblítésére is használható irritáló anyagokkal történő érintkezés esetén vagy idegentestek eltávolításához.

Összetétel:
Hipromellóz 6 mg, bórsav 8,5 mg, nátrium-tetraborát-dekahidrát 2 mg/1 ml.
Tisztított víz, Euphrasia officinalis kivonat, nátrium-klorid, cink szulfát-pentahidrát, foszfatidilkolin, foszfatidiletanolamin, tokoferol alfa acetát, kapril/kapril triglicerid, poliszorbát 80,
dinátrium-edetát-dihidrát, nátrium-hidroxid.

Ellenjavallatok:
A készítmény bármely felsorolt összetevőjével szembeni túlérzékenység.
Gyógyszerkölcsönhatások:
A készítmény nem használható együtt fémsókat tartalmazó szemcseppekkel.
Mellékhatások:
Nem ismert. Bármilyen szokatlan reakciót tapasztal, forduljon szemészéhez.
Figyelmeztetések:
Ha a készítményt gyulladás vagy szemirritáció miatt használják öblítésre, akkor a lágy kontaktlencsét az alkalmazáskor ki kell venni. A kontaktlencse a készítmény alkalmazása után 30 perccel helyezhető be.
Egy adagoló tartalmát csak egy személy használhatja. Ezzel csökken a fertőzés átvitelének kockázata.
Az Occusept készítmény a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján használható gyermekeknél, valamint
terhes és szoptató nőknél is. 3 évnél fiatalabb gyermek esetén azonban ki kell kérni
a szakorvos tanácsát.

Adagolás és az alkalmazás módja:
A készítmény adagolása személyenként eltérő, a szokásos adag naponta 2–3-szor 1–2 csepp a kötőhártyazsákba csöppentve. A készítmény szükség esetén hosszú távon is alkalmazható.
Amennyiben a készítményt a szem öblítésére használják, akkor az adagoló tartalmát többször megnyomva meg kell tölteni a szemöblítő poharat a vonalig. A poharat az érintett szemre kell helyezni, és a fejet hátra kell hajtani úgy, hogy a szem belemerüljön a folyadékba. Az oldat szemgolyó teljes felületén történő eloszlatásához mozgatni kell
a szemet. Az öblítés javasolt időtartama 2-5 perc.
Az Occusept készítményt gyulladás és szemsérülés esetén, illetve öblítéshez csak úgy lehet használni, ha a kontaktlencsét eltávolítják. A kontaktlencse a készítmény alkalmazása után 30 perccel helyezhető be.
Behelyezett kontaktlencse esetén az Occusept készítmény kizárólag a szem felszínének megnedvesítésére használható.
A készítmény az adagoló felbontása után 30 napig használható fel.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás