Termékeink

PHYTENEO OTIC SOLUTION FÜLCSEPP 10ML

otic solution.jpg
Cikkszám: CV6563
2 025 Ft
1 594 Ft + ÁFA
Egység: 10 mlBruttó egységár: 203 Ft / 1 ml

Termékismertető / Betegtájékoztató

Javasolt felhasználás:
Az Otic Solution orvostechnikai eszköz humán felhasználásra szolgál a külső hallójárat betegségeinek kezelésére, megelőzésére, és a megkeményedett faggyúdugók (cerumenek) eltávolítására a fül mechanikus öblítésével,
a fülzsír felpuhításával és feloldásával, valamint a hallójárat bőrének hidratálásával és felpuhításával, a víz,
a por és a szennyeződés fiziko-kémiai mechanizmussal történő eltávolításával. Az Otic Solution elősegíti a külső hallójárat bőrének regenerációját.

Hatóanyag 1 g készítményben:

Kolin-szalicilát 80% 174 mg
a készítmény 17,4% (w/w) mennyiségben tartalmazza, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik
Herbarum extraktum 82 mg Calendulae flos 5,25 mg, Hyperici herba 3,53 mg és Verbasci flos 3,53 mg felhasználásával készült
8,2%-os (w/w) gyógynövénykivonat etanolos oldata (körömvirág, ökörfarkkóró virág és orbáncfű)
elősegíti a regenerációt, és fokozza a bőr önregeneráló képességét
Thymol 1 mg
a készítmény 0,1% (w/w) mennyiségben tartalmazza, antibakteriális hatással

Segédanyagok:

Glicerin és butilén-glikol keveréke
bőrpuhító hatású és felpuhítja, valamint feloldja a beszáradt fülzsírt
 a segédanyagok összekeverését is biztosítja, más összevetők is oldva vannak benne
a bakteriális fertőzések kialakulása szempontjából kedvezőtlen környezetet
hoz létre

Levendulaolaj
antibakteriális hatású, emellett biztosítja a készítmény jó illatát

Ellenjavallatok:
A készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység, a dobhártya fertőzéses vagy traumás eredetű károsodása (perforációja) esetén nem alkalmazható.

Mellékhatások:
Ritkán fennáll a helyi allergiás reakció, a hallójárat irritációjának és eldugulásának kockázata.

Figyelmeztetések:
A készítmény sérült dobhártya esetén nem alkalmazható.
A készítmény bármely összetevőjével szembeni allergia vagy túlérzékenység esetében
nem használható.
Amennyiben bármilyen mellékhatást észlel, akkor forduljon orvosához.
Terhes és szoptató nők, valamint 3 évnél fiatalabb gyermekek a készítményt csak szakorvosi konzultációt
követően használhatják.
15 év alatti gyermekek a készítményt csak felnőtt felügyelete mellett
használhatják.

Adagolás és az alkalmazás módja:
A külső hallójáratban lévő szennyeződés (víz, por) eltávolítására vagy nem megfelelő öntisztulóképesség esetén, amikor fokozott mennyiségű fülzsír halmozódhat fel
a hallójáratban. Ez a hallójárat öntisztulásának csökkenéséhez, és olyan környezet kialakulásához vezet, amely kedvez a mikroorganizmusok túlnövésének, illetve elszaporodásának, aminek következtében gyulladás vagy más egészségügyi probléma léphet fel.
Pipetta segítségével 2–3 cseppet kell cseppenteni a külső hallójárat nyílásába.
A szokásos alkalmazás naponta 2–4 alkalommal mindkét fülbe.
A felhasználás előtt az oldatot testhőmérsékleten (36–37 °C-on) kell tárolni, pl. kézzel fel kell melegíteni. A készítmény alkalmazása után a fül tisztítása előtt várjon legalább 10 percet.
A fül mechanikus tisztítását óvatosan, vattapálcával kell végezni, mivel a fülzsírdugót nehéz lehet elérni, és előfordulhat, hogy beljebb tolja a hallójáratba.
A folyamatos alkalmazás időtartama nem haladhatja meg az 5 napot.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás